Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

A teď si představte, že tyhle taky úřednice dostanou definitivu. To už nebudou muset dělat vůbec nic. Jinak vám radím ze zkušenosti: pomocnou ruku najdete na konci svého ramene. Zapněte mozek a přemýšlejte, co byste dělala, kdybyste měla před sebou někoho, jako jste vy. Určitě přijdete na to, jak poradit. No a pak už jen stačí to realizovat.

11 0
možnosti

Bohužel žádost o rekvalifikaci nelze podat elektronicky...

1 0
možnosti

Vy jste si opravdu myslela, ze Urad prace existuje proto, aby vam sehnal praci? 8-o ;-D Ale notak !

18 0
možnosti
Foto

Myslím že autorka neočekává že ji seženou práci (i když se tam ÚP může tvářit) ale že ji alespoň zprostředkují rekvalifikaci. Pravdou je, že na ÚP je to často horší než špatné !! PS: nepotkala jsem zatím nikoho, komu by ÚP skutečnou práci našel.

8 0
možnosti
RP

Na portálu UP   -     http://portal.mpsv.cz/     jsem u minulého zaměstvatele dost pracoval , i když z jiné strany - zadával jsem tam pracovní inzeráty.

Je to úplně běžný portál, jakých jsou na internetu milióny.

Schválně jsem si tam nyní udělal konto , bez problémů. Jenom je třeba se zaregistrovat jako soukromá osoba hledající práci pod svým individuálním přihlašovacím jménem a heslem, ne se pokoušet se zaregistrovat jako firma hledající v životopisech na UP pracovníky a zadavající na UP pracovní inzeráty. Pozná se to podle toho, že po firmě to chce při registraci IČO a další oficiální údajem, pod kterými je ta firma vedena ve státních registrech třeba na ARESu.

Akorát koukám, najel jsem na vkládání životopisu a ejhle"Zadávání nabídek a životopisů zájemců o práci a vyhledávání v nich je mimo provoz."

0 0
možnosti

No, to je právě ono. Tam jsem se snažila dostat, jako soukromá osoba hledající práci :-)  a teď je to dlouhodobě mino provoz :-)

Dřív to prý dlouhá léta fungovalo - takže ten portál znáte asi z let minulých a tedy funkčních :-)

1 0
možnosti

Je vidět, že nás nadšených a spokojených žadatelů je víc :-)

1 0
možnosti
LR

Chce to si stěžovat u nadřízených až na úroveň ministra. Ony pracovnice mají pocit nepostižitelnosti, neb se toho nezaměstnaní většinou neodváží.

Já jsem si  z pozice zaměstnavatele stěžoval několikrát a skončilo to (nejen mou zásluhou) vyhazovem ředitele místního UP a pár takových "pracovnic".

25 0
možnosti

Máte pravdu. Člověk si nakonec řekne, že se zase tak moc nestalo, že si nebude dělat problémy, že se stejně nic nezmění... a jede se dál.

3 0
možnosti
JK

J81a60n 53K23o42v46á81ř

19. 3. 2015 12:45

Taky jsem to zažil. Byl jsem se jednou zaregistrovat. Přišel jsem v 16:00, měli úřední hodiny do 17:00. V úřadu bylo úplně mrtvo. Na recepci mě poslali k nějakým dveřím. I přes dveře jsem slyšel, jak dvě ženské vykecávají o ničem. Asi po dvaceti minutách šla paní z recepce na záchod a viděla mě, jak stojím u té kanceláře, tak milé úřednici zavolala, že tam má klienta. Ta vyběhla naštvaně ze dveří, jak si to jako představuju chodit tak pozdě. Tak jsem ji sdělil, že nemůžu tušit, kolik jí to zabere času a ze už tam nějakou dobu čekám. Paní evidentně nemohla vydýchat, že je někdo tak drzý, že si dovolí s ní nesouhlasit. Chvilku na mě štěkala, já jsem jí v klidu odpovídal. Když už mi lezla na nervy, tak jsem jí řekl, že jsem tam hlavně kvůli zdravotnímu pojištění a že od ní stejně neočekávám, že by mi našla práci, protože když jí dám svůj životopis, tak s velkou pravděpodobností nebude vůbec tušit, o čem se to tam píše. Takže si práci najdu sám. A že nehodlám být nezaměstnaný dlouho. To jí zase zvedlo hlas o tóninu výš. Nakonec jsem tam strávil asi jen deset minut. Když jsem odcházel, tak jsem si neodpustil poznámku, proč tak vyváděla kvůli mému příchodu, když má pořád ještě půl hodiny do konce úředních hodin. To už jsem měl pocit, že se mění v bájnou Medusu. Bylo to v roce 2009, kdy nastoupila krize. Opravdu jsem nedokázal do dneška pochopit, jak si někdo může tak strašně nevážit toho, že má práci.

29 0
možnosti
Foto

Taky jsem si to absolvoval. Vybral jsem si rekv. kurz sice mimo původní obor (jsem chemik, USO a 38 let v chem. průmyslu), nicméně mně docela oslovuje elektrotechnika a nějaké neoficiální "vzdělání" jsem za dobu své praxe absolvoval jako nutnost. I přihlásil jsem se na rekvalifikaci na elektrikáře, silnoproudaře.

Ovšem okamžitě nastal problém. ÚP mi oznámil, že sice rekvalifikační kurz doporučí a zařadí mně do něj, ovšem, napřed si musím sehnat zaměstnavatele, který mně po absolvování kurzu zaměstná.... BUM. Málem jsem upadl. Sice si kurz můžu udělat soukromě (a zaplatit), ovšem bez doporučení ÚP. Takže jsem měl dilema. Přihlásit se na kurz a zaplatit si ho (z čeho mi ovšem nikdo neporadil) a potom se modlit aby se našel někdo, kdo nechce elektrikáře bez UO vzdělání a min. 5 lety praxe, nebo se na to vykašlat. Udělal jsem to druhé a naštěstí se mi podařilo sehnat práci v oboru. Sice mizerně placenou, špinavou, poměrně daleko od domova, ale mám práci. ÚP mi v zásadě z ničím nepomohl.8-o

20 0
možnosti

Taky pěkné :-) Zajímalo by mě, jak si můžou na ÚP myslet, že si seženete zaměstnavatele a ten vám klidně počká ty 2 měsíce než si uděláte kurz, když můžou sehnat někoho, kdo může nastoupit okamžitě....

2 0
možnosti
Foto

Kéž by si většina lidí vyzkoušela na vlastní kůži, co si to platí ze svých daní. Možná by pak i pochopili, že takovouto péči státu opravdu nepotřebují.

14 0
možnosti
OH

No a teď si tam (UP) představte člověka, který nemá takový přehled jako vy a neumí se té šikaně bránit. Znám to ze svého nejbližšího okolí. Z důvodů své prudké povahy se tam neodvažuji vstoupit, aby nebyl velký problém. Není to totiž situace tak výjimečná!;-(;-O

10 0
možnosti

No, právě že já se taky neumím moc bránit - prostě jen žasnu ...:-P

4 0
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1453x
Píšu o tom, co se mi líbí anebo mě potkalo, ať už se mi to líbí nebo nelíbí...

Dívám se, poslouchám.... a žasnu...

Budete- li mít něco na srdci, můžete mi napsat na marcelastolova@centrum.cz