Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Je velice naivní si představovat, že ÚP může nějak pomoci.  Znám to dobře jako klient i jako zastupce firmy, shánějící zaměstnance.  Někdy mi dokonce připadá, že na ÚP neumí číst. :-/

16 0
možnosti
PK

ÚP vlastně ani není úřad práce, je to jen jakési evidenční pracoviště nezaměstnaných.. ale co se papírové byrokracie týká, myslím, že si plní slušně:-/

1 0
možnosti
IM

I24v54o 63M14i30l97d96a

20. 3. 2015 7:53

buhužel, bohužel mám i já zkušenosti s ÚP a jeho osazením, kde namyšlený mládeneček, jehož rodiče byly ještě děti když jsem nastupoval do práce a je jménem i vzhledem tuze podobný jedné paní z vedení tohoto úřadu, s vámi mluví jako s plebem,

kde naondulovaná čtyřicátnice bojuje  nejprve s tabulkou, do níž datluje svou činnost, pak neví jak své dílo vytisknout a mezi tím unaveně heká do chladnoucího kafíčka, kde barva pleti a ne odpracované roky rozhoduje o množství a výši dávek, kde vidíte na vlastní oči, jak vypadá v praxi přezaměstnanost a "arogance razítka" a kde sice můžete té zestárlé svazačce říct (a chce se vám to i ukázat), že toho umíte pětkrát více než ona a její kolegyně dohromady a že kdyby se rozpustil státní sektor, tak by s největší pravděpodobností pošly hlady a zimou, ona vás ale drží v hrsti a užívá si toho...

...a neznám nikoho a neslyšel jsem ani o nikom, komu by na ÚP našli práci.

a neslyšel jsem nikdy ani o jediné osobě z ÚP, která by si pro svou neschopnost musela práci sama hledat  a přitom jsem tam o žádné schopné a kvalifikované taky nikdy neslyšel

28 0
možnosti
RP

Před 10 a více lety ÚP nezaměstnaným práci nacházelo běžně. Ale to za každou " babou" , která sedí na židli a dělá schůzky s nezaměstnanými byli další 2 - 4 odborní zaměstnanci, kteří dokázali toho nezaměstnaného "zpracovat" . Dokázali s tím nezaměstnaným odborně pohovořit, otestovat ho třeba i vícehodinovými testy osobnosti, probrat jeho dosavadní znalosti a zkušenosti, sami pro něho vyhledat a domluvit vhodonou rekvalifikaci, poslat ho skutečně tam, kde o něho jako nezaměstnaného často vyššího věku a se specifickými znalostmi a dovednostmi skutečně mají zájem a ochotu ho přijmout do práce.

Ovšem postupně každá ministr šetřil, škrtal a propouštěl lidi.

Drábek byl jen špička ledovce a jen to dorazil, ale hlavní podíl této "práce"na zneschopnění ÚP udělali ministří MPSV už předtím.

Nyní je to tam, kde je, zaměstnavatelé a kupodivu i často normální lidé, kteří s personalistikou a nezaměstnanými nemají nic společného, nahlížejí na všechny lidi na pracáku jako na neschopné pravidelné práce a nezaměstnatelné a podle toho se k nim chovají.

A ti odborníci, kteří  před 10 a více lety na pracáku  za státní plat pomáhali nezaměstnaným, se nyní z velké části přesunuli do firem organizujících školení, pohovory a koučing pro nezaměstnané financované z fondů EU.

4 0
možnosti
OS

Rekvalifikace? Kdyby jste chtěla, tak se naučíte 10x tolik za tu dobu sama. Lidi nemají práci protože si neuvědomují, že se všechno točí okolo prodeje a nákupu. Buď vyrábíte nebo pomáháte vyrábět něco co se prodává, nebo jste správa/administrace nebo jste prodávající. Většina lidí chce být pouze administrace maximálně výroba. Nikdo nechce prodávat. Na trhu jsou desítky naprosto suprově finančně ohodnocených a zábavných prací spojených s prodejem. Jen je o ně malý zájem. Když se člověk naučí psychologii prodeje, tak už nikdy nebude nezaměstnaný.

1 6
možnosti

OK, a teď ještě ten příběh, jak jste narazil na suprovní bysnys u firmy Amway :-) A s odkazem a pozvánkou na nejbližší vymývačku mozků, tedy předváděcí akci, pardon.

2 0
možnosti
LB

Paní Štolová,

Jeden zaručený recept na zlepšení fungování pracovního úřadu bych viděl v propuštění těch dámiček co tam sedí. Aby si samy vyzkoušely jak se sedí na opačné straně stolu v jejich teplých kancelářích. To by byl mazec.

25 0
možnosti
Foto

J73i58ř78í 34L25i23b23e75r

21. 3. 2015 15:45

Naprostý souhlas. Když manželka ztratila práci, šla se na Úřad práce zaregistrovat. Jediné, co jí sdělili, bylo, že když má malé děti, tak práci nesežene, a pak ji buzerovali tím, že se musela na Úřad práce v pravidelných termínech dostavovat. Jediné, na co se jí při pravidelných schůzkách ptali, bylo, zda už si našla práci. Raději se po třičtvtě roce z evidence odhlásila. V této podobě je to zcela zbytečný úřad placený z našich daní, a nevím, že by komukoli práci našel.

2 0
možnosti
OH

Prošel jsem si vše.  S rekvalifikací to bylo velmi podobné - buď si přinést potvrzení od budoucího zaměstnavatele, že mě zaměstná, nebo se zúčastnit  kurzu Základy počítačů  ( bez komentáře )  nebo Základy podnikání, jehož jediným smyslem bylo, že absolventi mohou získat úvěr od banky !  Když jsem se konečně dostal na kurz , který pro mě měl alespoň nějaký přínos, kurz se neuskutečnil. Doporučuji pro pobavení a zlepšení nálady film Rekvalifikace.

3 0
možnosti

Vidím, že u Vás na úřadě to vyšperkovali ještě jinak ...

Děkuji za tip - určitě shlédnu :-)

0 0
možnosti
FK

Jak na takový odbornice vědí cikáni. Měla jste je seřvat na tři doby a jít rovnou za vedoucí(m) co tam zaměstnává za stračeny;-)

4 0
možnosti
OV

Chápeme? Tady někdo nadává na demokracii, ale co má co systém na výměnu vlady společného s timhle šlendriánema tupostí. Demokracie nemůže za korupci, lenost, neochotu a karamboly v justici. To my, liďe. Každý článek tepéhle splečnosti. 

V diktaturách nebo vládách jedné strany je to samozřejmě ještě horší. Tam je úředník teprve neotřesitelná figura. 

Smutný příběh, no. Mám teď mnoho podobných z finančáku. Někdy mám pocit, že se tam ti úředníci chodí nas rat schválně.

0 0
možnosti
BG

Doufám, že se na úřad práce nikdy nedostanu. Přijde mi to jako sprosté slovo.

1 0
možnosti
DB

Já jsem si dlouho myslel, že ÚP je tu od toho, aby lidem pomohl hledat práci. Ale bývalý asociální ministr sociálních věcí Drábek mě vyvedl z tohoto mého omylu. On totiž zjistil, že na ÚP nemají co dělat, tak jim přidělil vyplácení sociálních dávek. A dnešní ÚP namísto toho, aby lidem pomohli hledat práci, tak zařizují výplaty sociálních dávek. A já si bláhově myslel, že od toho je tu správa sociálního pojištění.

8 1
možnosti
KN

Asi myslíte správu sociálního zabezpečení. Ta vyplácí tzv. pojistné sociální dávky, To jsou ty dávky, které aby občan získal, musí si předtím platit nějakou dobu pojistné na sociální zabezpečení (nebo někdo za něj). Patří sem důchody, nemocenská, mateřská.

Úřad práce vyplácí tzv. nepojistné sociální dávky. Ty dostane i ten, kdo neodvedl do systému ani korunu, poněvadž nikdy nepracoval. O to víc je zarážející, proč je vyplácí právě úřad práce. Ale na to se zeptejte Drábka.

5 1
možnosti
OF

Chybi mi tu zasadni informace - jakou pozici hledate? Kdyz uz pisete takovejhle blog tak by se to hodilo, aby se vam pripadne mohl ozvat nekdo z firem, kdo vas zrovna hleda a nemuze najit.

4 1
možnosti
MM

Taky jsem nad tím přemýšlela... škoda, že to v blogu není, třeba by se paní někdo ozval tady.

1 1
možnosti
  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1453x
Píšu o tom, co se mi líbí anebo mě potkalo, ať už se mi to líbí nebo nelíbí...

Dívám se, poslouchám.... a žasnu...

Budete- li mít něco na srdci, můžete mi napsat na marcelastolova@centrum.cz