Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

...a ještě...co třeba..... Coventry...???

6 0
možnosti
LN

..proč nepokračujete ..:???..třeba...toto..

..Mladá Boleslav, Mělník

..Pravděpodobně dva úplně poslední záhadné nálety druhé světové války v Evropě zasáhly 9. května 1945, tedy den po podepsání německé kapitulace, středočeská města Mladá Boleslav a Mělník. Všeobecně se mělo za to, že tyto nálety provedla německá armáda, že letadla a bomby byly německé výroby a že letadla startovala z německého letiště u Hradce Králové. Svědectví pamětníků, způsob provedení náletů a bombardovací cíle však svědčí spíše o tom, že tyto nálety provedli letci sovětští. Michal Plavec, kurátor leteckých sbírek Národního technického muzea, tvrdí, že skutečně šlo o operace Rudé armády, která měla v té době na území Československa několik leteckých jednotek.

 nebo se vám to nehodí do krámu...????

6 0
možnosti
Foto

Nálet na M.Boleslav je doložen v operačním hlášení leteckého svazu SSSR ve kerém je mimo jné uvedeno, že bylo  použito kromě pum sovětské výroby, také  bylo použito 117 ukořistěnýchněmeckých pum SC-250 a 20 pum SD-250 Počet obětí 1 300 lidí v důsledku náletů sovětských letadel je nízký a nedopovídá skutečnosti. Protože není znám počet oběti v Sudetech. Také v únoru 1945 bombardovalo sovětské letactvo Moravskou Ostravu.

6 0
možnosti
Foto

To je demagogie Rv Dne 09. května 1945 po 22. 00 hodině  4 bombradovací  svaz SSSR  zahájil  na příkaz maršála Koněva nálety na oblast Śudet, kterého se zúčastnilo 697 letadel a    uskutečnilo se  1 320 bojových vzletů a  bombardoval  Mladou Boleslav, kde srovna se zemí  automobilku, dále bombradoval Litoměřice, Techlovice, Zámostí-. Brodce, Dubou, Českou Lípu   Mělník.  Také v té době b yly bombradovány Hostovice a bomby zde dopadaly na občany města vítající Rudou armádu. Při těchto náletch zahynulo  1 300 lidí. Stejně jako i u nás probíhaly nálety  po skončení války i v Polsku

5 0
možnosti
AS

A20d82a93m 95S95t43a31v21a

14. 2. 2015 8:40

"....Drážďany - nejzbytečnější smrtící nálety ...": Autore, vám sedí, když se zamýšlíte nad politikou EU. Pustíte-li se do mudrování nad velmocenskou politikou, jste vedle! Zrovna včera v nějakém programu, jeden německý ! odborník prohlásil, že nebylo divu, neboť Drážďany tehdy  představovaly mimořádně významnou dopravní křižovatku, i vojenskou, kde právě bylo k transportu připraveno obrovské množství zbraní a střeliva. Ostatně, slyšel jste už něco o Debalcevu a bojích o ně?  Proč se tomu tak urputně děje, co myslíte?

4 1
možnosti
PV

P49a16v56e23l 93V66é28b94r

14. 2. 2015 8:30

Shrňme si to: Němci rozpoutali, za pomoci Japonska, II. světovou válku. Vyvraždili a přímo umučili milióny lidí, vybombardovali kdejaké město. Vraždili, mučili, ničili.

A najednou se tu vyskytnou ... lidé (klávesnice se mi zasekává, když v tomto kontextu používám slovo lidé), kteří lidem, co se brání prostému napadení, co bojují o život, upírají právo ničit protivníka.

Milý pane, jestlipak víte, že teprve pod vlivem zničení Hirošimy a následně Nagasaki se rozhodli Japonci vzdát, že by jinak pokračovali v boji, kde by padly tisíce a desetitisíce lidí z národů, které válku nevyvolali? Jestlipak vám došlo, že v Drážďanech umřeli v převážné míře ti, kteří Hitlera podporovali na jeho cestě k moci?

To snad chce v boji předepisovat vojákům "na toho nestřílej, ten na tebe jenom míří, ale ještě nevystřelil"?

Kde se ve vás bere ta drzost? Židé mají pro podobné názory přiléhavý výraz: chucpe

13 4
možnosti
JG

To jsou Drážďany a Japonsko, a co ta Praha? Předem děkuji za Váš názor

2 0
možnosti
JG

Děkuji za zajímavý článekR^

5 3
možnosti
PP

Jak se rika osobe, ktera si kopne do zapadu i v kontextu 2. sv. valky?

9 2
možnosti
MK

K studenému potemnělému nebi vystartovalo v noci 13. února 1945, 805 bombardérů se smrtonosným nákladem na palubě. Jejich cíl byl jasný – bombardovat důležitý železniční uzel při cestě na viselsko-oderskou frontu, v podobě drážďanského nádraží a současně co nejvíce poškodit průmyslovou infrastrukturu města, které čítalo 110 továrních budov. Tyto primární cíle navíc doplňovala žádost sovětského velení, pro které byly Drážďany a s nimi i další saská města, možnou překážkou v úspěšnému tažení Rudé armády na Berlín. Maršál Koněv v té době totiž plánoval pokračování své ofenzivy od Odry k Lužické Nise a dále pak na Drážďany, které byly jedním z jeho klíčových cílů. Z toho jasně vyplývala snaha zajistit si, aby nebyly Drážďany průchodné, aby přes ně nemohly proudit posily a staly se tak centrem nějakého 

http://www.totalmag.cz/valka/89-valecne-udalosti/1143-ohniva-boue-v-draanech-smrt-myty-polopravdy-a-propaganda.html

8 0
možnosti
MK

"Němci byli po válce právem označeni za válečné zločince. Jedním z nich byl však i Harris," tvrdil Hans-Joachim Freiershausen, kterému bylo v době náletu 14 let a patřil k organizaci Hitlerjugend. 

 

"Harris neudělal nic víc, než že přispěl k bezpodmínečné kapitulaci Německa. Koncepce zkázy měst byla ostatně německou koncepcí, která byla velmi účinně uplatněna na Coventry," hájí britského velitele Paul Oestreicher, bývalý představený katedrály v Coventry. Je historickou skutečností, že devastaci Drážďan předcházelo německé letecké zpustošení Guerniky již roku 1937, Varšavy, Rotterdamu, Coventry, Bělehradu nebo Stalingradu.

7 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce