Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

A co by bylo správné? Poskytnout tři a půl minuty vysílacího času i jehovistům, budhistům, islámistům, scientistům, satanistům... a nazvat to "Hodinka s vírou"? Ať si Duka založí katolické rádio, když ho někdo bude chtít poslouchat!

6 3
možnosti
JK

Jenomže veřejnoprávní média tu jsou právě i kvůli těm menšinám, víte ?

3 3
možnosti
JP

J80o70s71e17f 90P93o80t72r

3. 1. 2015 2:01

Katolická církev je v prostoru českých zemí pronásledována již sto let. |Začal s tím tatíček Masarýček se svojí ideou českoslovanského národa založenou na již dávno mrtvém protestantismu. Konglomerát národů, které byly všechno, jen ne protestanští husité, měl přijmout husitský protestantismus. Skončilo to katastrofou 1939, ale už tak byly položeny základy falešných dějin českého národa, hesla a idee založené na nepravdách, polopravdách a lžích, jako třeba A. JIrásek s jeho romány z české historie.

Pak přišel reálný socialismus. Klement Gottwald na sjezdu pokrokových umělců 27.2.1948 prohlásil :"Budeme pokračovat v pokrokových tradicích S.K.Neumana, A. Jiráska, T.G. Masaryka" - čteno mezi řádky, budeme pokračovat v boji proti katolické církvi, ale vám ostatním buržoustům zakroutíme krk také.

Jak všichni víme, tak se to také splnilo.

Marxismus-leninismus ovšem nebyl mírným hnutím Masarykova protestantismu, ten pouze použil jejich názory, hesla a zfalšovanou historii, aby svůj boj dovedl do dokonalosti a to hlavně proto, že to bylo náboženství, víra a to náboženství maximálně nesnášenlivé a žárlivé na jiné myšlenky. To, že to bylo nábožentství o tom svědčí, že ještě dneska jeho příslušních oslavují a adorují  mrtvolu svého zaklladatele .

Bohužel 40 leté tvrdé totalitní vymývání mozků se podstatně vrylo do myšlení  lidí, jak je zřejmé a patrné také z této diskuze.

6 2
možnosti

S pronásledováním katolické církve začal de facto Jan Hus.

1 3
možnosti
VP

milej pane plácete a víte prd, fráterníků je v rozhlase dost a Duka a jeho projevy to nemělo s vírou nic společného,ostrá kritika no on je to spíš kapitalista než duchovní. Jinak pokud tolik toužíte po zbožném slově pusťte si nedělní mší, Halíka, Malého, Hovory o víře apod ...

4 9
možnosti
MH

Upřímně, promluvil jste mi z duše. Díky moc.R^

9 0
možnosti
ZB

Veřejnoprávní stanice rozhlasu a televize platí lidé a ti by měli mít možnost posoudit co chtějí vysílat a co ne.

4 0
možnosti
AK

Autor blogu má pravdu. Je televizní stanice pro věřící Noe a tam můžou mít fráterníci a jejich přisluhovači prostor. Do veřejnoprávní televize ani do radia tyto pořady nepatří. Po tom co byly schváleny neoprávněné církevní rtestituce, tak tito církevní hodnostáři do všeho se snaží vecpat i do politiky.Je vidět, že jim moc chutná.

11 18
možnosti
JR

J11a58r73a 18R23a22n90k

2. 1. 2015 18:57

:-)R^....Je na Zapad cesta dlouha.....

Predstavte si, ze na tom "Zapade" maji i televizni kanaly s pravidelnou msi a nikdo nemekta, ti lide musi byt strasne hloupi a jednodussi, vsak oni by jim to meli nasi komuniste vysvetlit. Jsem asi agnostik, ale nabstevuji kostely a nikdy se s nikym nepru o jeho vire, u Rumiho hrobu jsem se dokonce pomodlila. Nedostatek etiky a moralky se bohuzel v postkomunistickych zemich bude jeste dlouho projevovat:-(

11 4
možnosti
AF

Tady mají taky svojí TV - Noe a co se týá rozhlasu, stačí na vše Rádio Vatikán, které zasubuje i Česko už od dob totáče svými bláboly.

10 7
možnosti
JS

""sekulární stát" neznamená, že církev má být nějak pronásledována, nebo že nesmí vůbec existovat."

On církev někdo pronásleduje nebo zakazuje?

"Že Český rozhlas vysílá nějaké pořady pro věřící je tudíž naprosto v pořádku."

Prosím buďte korektní a měřte všem stejným metrem. Pořad pro věřící a pořad osobnosti jedné konkrétní církve jsou ale dvě odlišné věci. Pokud církev chce restituce a vlastní financování nezávislé na státu, pak nevidím důvod, proč by nemohl provozovat vlastní rádio, ve kterém bude mít prostoru podle vlastního uvážení. Proč by jedna konkrétní církev měla mít prostor v rádiu financovaném ze státních prostředků? Krom toho, všechny pořady jsou přeci pro věřící i nevěřící. Nikdo ani jedné skupině neupírá právo poslouchat všechny pořady. Pokud bychom měli některé pořady pojímat jako pořady adresované konkrétně věřícím, pak by zákonitě měly existovat i pořady adresované pouze nevěřícím. Žádné takové nejsou a nevšiml jsem si, že by se jich ateisté domáhali :-)

10 10
možnosti
JR

J43a33r50a 72R41a31n48k

2. 1. 2015 18:58

Obcas ztravim i 20 minut koukanim na indickeho kneze v tv, zajima mne, o cem mluvi - meli by mu to zakazat8-o8-o8-o?

4 1
možnosti
JK

J27o54s96e73f 27K62l84a78t

2. 1. 2015 17:41

Nemám nic proti církvi,ani proti panu Dukovi,ale když mluvil,rádio jsem vypnul.Asi to dělalo víc lidí

10 5
možnosti
JH

J48a28n 57H15l10e92d64í91k

2. 1. 2015 17:54

asi každého nebolí hlava,- má-li ji občas použít

3 1
možnosti
JH

J39a84n 77H59l39e87d63í63k

2. 1. 2015 17:37

CUI  BONO  ??-- komu to prospělo, no přece našim humánním komunistům, kteří po vyslovení slova Bůh, ztrácejí lidskou podobu a stávají se z nich rudí upíři. Mít na svědomí krev nevinných obětí--- by měli zalézt a pohybovat se pouze kanalizační sítí. Jelikož však postrádají svědomí, stávají se OPĚTNĚ nebezpeční stejně jak AIDS  nebo  EBOLA.

13 5
možnosti
Foto

Komunisty také v lásce nemám ale slova jako,, ztrácejí lidskou podobu, rudí upíři a krev nevinných obětí atd,, mi zní v uších jako vystřižené z dob komunismu.

4 3
možnosti