Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Jirko, Vy nevíte skoro nikdy, jak věci nazvat.

1 2
možnosti
Foto

Děkuji az poznámku. Ale ty moje otázky jsou často jen řečnické otázky k navozené tématu

1 1
možnosti
JT

Pane Hermánek, vás neučili, že když máte špatně premisu, nemůžete mít dobře závěr?

Vy si ve svých blozích stanovíte premisu, že viník je západ, na to nakupíte spoustu neověřených tvrzení, polopravd nebo přímo nepravd a nutně dojdete k závěru, že za všechno může západ.

Takže rekapitulace - Putin postavil ekonomiku Ruska pouze na vysoké ceně ropy. Vydělané peníze místo do hospodářství investoval do armády (podotýkám dávno před Majdanem). Toho využil k vojenským anexím několika cizích států, naposledy na Ukrajině. Světu došla trpělivost a odmítnul s ním dál hospodářsky spolupracovat (nic jiného sankce v podstatě nejsou) a tím podporovat jeho zbrojení a vojenskou expanzi. Světová cena ropy klesla, čímž (také díky vojenským výdajům) jde hospodářství Ruska do kytek.

A to vše je podle Vás vina západu.

6 5
možnosti
Foto

Kde jste to prosím vyčetl? Můj článek se nesl v duchu: Neradujme  se, může z toho ještě být velký problém.

1 1
možnosti
JP

Shrnuto: Za to, že Rusko upadne do hluboké krize a případně rozpoutá válku, může Západ, samozřejmě nejvíc USA... bolševicko - estébácká logika patolízalů SSSR a jejich sny o světovládě se nezměnily.

Jinak blafujete od začátku až do konce. Krym patří přirozeně k ukrajinskému území, jinak je prakticky neobyvatelný (voda, energie ale i turistika), Obama je v USA kritizován republikány i Clintonovou, že v Sýrii vůbec nezasáhl a nepodpořil umírněné muslimy proti Asadovi, důsledkem je prý islámský stát. "Arabské jaro" - v tom se USA vůbec neangažovaly.

6 7
možnosti
Foto

Oni tam turisté z ciziny jezdí auty? A to se přes Ukrajinu nebojí?

A víte něco o tom, jak fungoval, celých 40 let, Západní Berlín?

5 5
možnosti
VV

Jezis to je zase sbirka nesmyslu. Takze USA pred 25 lety destabilizovaly celo vychodni komunisty ovladanou Evropu.

Ti hodni sovetrusove naopak osvobozovali v NDR, Madarsku, Polsku a CSSR, ale take se o to snazili v jihovychodni Asii, na Kube, blizkem vychode a jizni Americe.

A kdyz zu chcete neco pripodobnovat, jaky je rozdil mezi nacistickymi Freikorps a proruskymi separatisty na Ukrajine?

Nemecko bylo Vesreilskou smlouvou vyslovene srazeno na kolena pravda, ovsem Rusko na kolena srazil car Putin svou hlouposti.

Zbyva jen doufat, ze ho nenapadne reseni jako Galtieriho v Argentine.

6 8
možnosti
Foto

Zapálit Američanům na Kubě doutnák pod pozadím je asi ta nejlepší ruská odpověď na Majdan. 

Neberu to nijak stranicky, ale čistě strategicky. A v tomto případě to vidím jako paritu 50/50 a uvažuji, co bych v tom případě udělal já. A ta Kuba se opravdu nabízí.

A navíc, "komunisti" tam zvítězili bez přispění SSSR, což se o Majdanu dá říct jen stěží (samozřejmě v opačném gardu).

Také je třeba vědět, že Fidel Castro nebyl hned zpočátku komunistou. Stal se jím spíše díky nevlídnému postoji USA. Prostě to Amící s Kubou prokoučovali.

8 5
možnosti
PT

Akorát by stálo za to si uvědomit že po pádu sovětského  impéria,  kdy bylo nutno dělat politiku zadržování komunistů už tohle jaksi není aktuální, USA dneska si už nedělají starosti ani s bolševiky ve Venezuele, tedy nevím proč by si měli dělat starosti s Kubou. Jedno ovšem platí stále, na Kubu si Rusáci nosiče a jaderné zbraně umístit nemohou a on rusák tohle dobře ví, takže pokud by to zkoušel tak to by byla známka toho že se úplně zbláznil.  Oproti tomu nějaké hrozby rusáků s rozmístěním jaderných zbraní na Krymu tahle "strašlivá" ruská hrozba nestála nikomu ani za komentář.

3 4
možnosti
MR

M66i44l82a52n 53R28a94d23e95k

17. 12. 2014 19:19

za A- je uplne jedno jestli se nekdo raduje, tim se nic nezmeni. Ja se neraduju ze je tu zima, a svaty Petr a realita na me take kasle.

Ceny ropy jdou dolu, nabidka a poptavka, a Rusko, Venezueal, Nigerie ci Arabasi vsadili na zdechlinu. Nic netrva vecne ani laska k jedne slecne. Vyguglujte si Manaus, to bylo mozna luxusnejsi nezli takovy Dubaj. Vynalezl se umely kaucuk a slo to do kytek. Strasilo se ze uz v 90. letech nebude kapka ropy, a hele. Je ji stale vice. A uz jsou prvni vynalezy umele ropy. Pokud to bude fungovat, tak do jedne generace bude s Arabasi klid, a Rusko si Cinane uz koupi.

Ja si nehraju na Nostradamuse, ale posledni rok mu jdu asi ve stopach, ja tu rikal ze Putin privede Rusko zugrunt, a je to tady. Nejen ze si vykoledoval sankce a to uplne zbytecne, o kterych jsem take rikal ze fungovat budou a ze vice na""erou oligarchy nez lid, ale Putin dela kulovy aby pozvedl Rusko z rozvojove zeme k prumyslove. Na ten kasle jak na placatej kamen. Jen kdyz prodava plyn, a to ze "zavre kohoutky a umrznete" je nechutny vtip. Zavre kohoutky a budete topit necim jinym a bude vam trochu zima, ale Rusove pochcipaji hlady.

Proste uz uznejte ze ta vase modla Putin je falesna modla, a je tak inteligentni jako ten Hitler. Ne ze by delal ty sama zverstva, ale omyly ano.

5 4
možnosti
Foto

Vyprošuji si hlášky, že Putin je "moje modla". Jak je dlouho u moci? 16 let? Tak nějak. 

A doposud mě vůbec nezajímal, zkuste si projít moje starší blogy.

Zajímat mě začal až po tom nevkusném cirkuse na Majdanu.

8 4
možnosti
Foto

J94o36z45e42f 74N86o73v76a50k

17. 12. 2014 19:11

Je to triviálně jednoduché. Stačí vrátit Krym, vypadnout z Ukrajiny a sankce se zruší, jak říkal Kerry. Rusko dostane přístup na finanční trhy a může začít řešit aktuální problémy konečně rozumným způsobem.

7 4
možnosti
Foto

A teď tu o Červené karkulce, prosím.

5 6
možnosti
Foto

Souhlasim, že Rusko na kolenou není asi ku prospěchu věci. Nicméně by bylo fajn mít za souseda EU pokorne Rusko

2 0
možnosti
Foto

Žádná jaderná velmoc nebyla, není a nebude pokorná. To je proti vší logice.

3 2
možnosti
Foto

Stále více je jasné, jak dětinské (a pitomé) je - si představovat, že zbavit se pragmatického Putina a rozvrtat Rusko bude pro nás, Evropu i USA blahodárné. Katastrofa visí na vlásku.

5 0
možnosti

Nikdo se nechce zbavovat Putina. Stačí ho přimět, ať neohrožuje okolní země.

2 3
možnosti

Vždycky mě dokáže vytočit, když kdejaký specialista  označí Krym, jako uměle přidělený komunisty k Ukrajině...Proč? Co je na tom umělého, přiřadit tento poloostrov k zemi, s kterou je spojen pevninou a infrastrukturou?

Navíc, Krym patřil Rusku jen o 100 let déle než Ukrajině

3 4
možnosti

Ruské federaci patřil Krym pouze 30 let, Ukrajině 60 let. A carskému Rusku patřil sice Krym od 19. století, ale v té době mu patřil i Kyjev, takže by dneska mohli nacionalističtí Rusové tvrdit, že Kyjev je nedílnou součástí Ruska, protože je to stejná logika jako u Krymu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.