Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Ja si nemyslim, ze existuje nenavist k zenam rodicim doma. Kazdy at si dela co chce ovsem za sve rozhodnuti at si nese zodpovednost. Pokud nekdo rodi doma a prijdou komplikace, necht za to neni popotahovan lekar, ktery dorazil diky tomu pozde, ale ten, kdo se rozhodl to riskovat.

11 1
možnosti
Foto

J95a94n 72P92a38v61e17l10k17a

15. 12. 2014 14:41

Lépe bych to nenapsal.

0 0
možnosti
JT

Ja bych domorodicka doporucil pred otehotnenim ruskou ruletou. Kdyz se jim po 10 pokusech (samozrejme s protocenim bubinku pred kazdym pokusem - jinak by to byla sebevrazda a ne test stesti) jeste podari otehotnet, tak jsou deti stesteny a domaci porod probehne v poradku.

1 2
možnosti
PP

P10e43t55r 93P68á45l59k88a

15. 12. 2014 15:33

pokud je v pistoli 6 komor a 1 náboj, má takový odvážlivec při 10 pokusech šanci na přežití 16%.

Jak myslíte, že ovlivňuje šanci na přežití domácí porod? Myslíte, že 84% doma rozených zemře? Nebo spíš nemáte reálná data, ze kterých tu pravděpodobnost vyčíslíte, tak roztomile žvatláte?

Jako odpověď bych ideálně uvítal dvě čísla, která budou znázorňovat pravděpodobnost komplikací doma ve špitále, děkuji.

1 0
možnosti
RC

Jeste by mohli zubari zavest povinne vytrzeni mlecnych zubu v ordinaci. Krev tam taky tece, muze prece dojit k problemum......

1 3
možnosti
JN

Srovnávat mléčný zub s porodem bych si netroufl.

2 2
možnosti
KL

asi to mate v zivote tezke, pokud zamenujete nesouhlas za nenavist. myslim si, ze vetsinou je to kazdemu jedno, kde bude kdo rodit a lide vyjadrujici svuj nazor prece nemusite nenavidet, kdyz je ten nazor odlisny od vaseho.

pisete ze "Prosadit si domácí porod vyžaduje spoustu odvahy, ustát si vlastní rozhodnutí, převzít zodpovědnost za vlastní život" ale domnivam se, ze nejde prave jen o ten vlastni zivot. ovsem pokud zena chce podstoupit nejake zvysene riziko pro sebe a sve dite, asi by ji stat nemel branit. i kdyz, na druhe strane verim, ze sve deti vozite autem pripoutane v detske sedacce a neprotestujete.

3 2
možnosti
Foto

Víte, kdyby to bylo každému jedno, tak je tato (i jiné diskuze na téma domácích porodů) prázdná.:-)

0 0
možnosti
TN

Asi by bylo docela fér, kdybyste uvedla odkazy na alespoň deset jedovatých a zlých příspěvků od mužů, které jsou plné zloby, nenávisti a odsuzování, příspěvků, které urážejí a nejrůznějším způsobem napadají domarodičky.

PS: Nám se naše tři děti narodily v porodnici, švagrové dvě ze tří dětí doma. Já jak já, ale hlavně moje žena by do domácího porodu nikdy nešla. Omlouvám se, že jsem se k tomu vyjádřil, i když nerodím.

2 2
možnosti
VPS

Pani Zelenková, čudujete sa, prečo sa do toho "montujú" muži.

Nebude to tým, že bez nás by ste neotehotneli a ten pôrod by nebol? Nenapadlo Vás, že aj otcovi záleží na tom, aby sa AJ JEHO dieťa narodili zdravé a neutrpelo pri spackanom pôrode nejakú újmu?

1 3
možnosti
RC

a kdyz s domacim porodem souhlasi otec?

1 1
možnosti
ZV

Osobně je mi úplně jedno, kdo kde rodí, ale ať to proboha nikomu necpe. Úplně za všechno jeden příklad, ta žena, co rodila doma v bazénku. Opravdu to musí vidět celý národ? Hlavně, že nejde do nemocnice protože porod je intimní záležitost....Mimochodem osobně doma bych nikdy nerodila, ale každý ať si dělá, co uzná za vhodné.

14 1
možnosti
AR

A48n82n23a 83R24a64d37o61v14á

15. 12. 2014 13:58

Musí. Protože je to pro média vděčné téma a dámy se propagaci nebrání...

1 0
možnosti
RC

Mozna Vas potesi to, ze nikoho za domaci porod neodsuzuji, naopak. Myslim si, ze ta vyjadreni porodniku jsou zcestna. Cela staleti se rodilo doma. Nemocnicni porody jsou obvykle v poslednich sto letech. Jeste moje babicka se narodila doma. Nechapu, proc neni mozne zajistit rodickam co nejlepsi podminky.

2 0
možnosti
JH

Caha

no a ty má zajištěny v nemocnici, jestli na to má, tak si zaplatí samostatný pokoj, tam ji může manžel hladit celou noc.

2 1
možnosti
OK

Plete nesouhlas a nenávist. Naopak v diskuzích na toto téma jsem jakous takous nenávist zaznamenal v naprosto zanedbatelném podílu. Docela charakteristické pro tyto debaty je Vaše konstatování, že jste rodila v porodnici pouze s asistentkou a nikdo se nedivil. . Právě o tom je celý spor. To, že jste rodila pouze s asistentkou je sice hezké, a jakoby to svědčí pro domácí porody, jenom jste jaksi zapomněla dodat, že kdyby porod nebyl hladký, tak by Vám byl v podstatě OKAMŽITĚ k dispozici TÝM lékařů-specialistů, kteří by kolem Vás tančili záchranné tanečky. A to je velmi silný a RACIONÁLNÍ  argument "nás", kteří bychom manželku doma rodit nenechali. Obhájci domácích porodů mají jediný, a to EMOCIONÁLNÍ  argument - pohodlí. Jestli někdo chce riskovat kvůli pohodlí zdraví nebo život, je to jeho volba, má na ni právo. ( Prosím případné pindaly, kteří by se mne chtěli ptát, jestli rozumím domácím porodům, nebo na toto téma chtěli mít rádoby vtipné poznámky, aby se nevysilovali. Porodu nerozumím, nikdy jsem nerodil a nebudu (naštěstí), ale to neznamená, že si neumím z obecně známých informací udělat názor na to, zda domácí porod ano nebo ne.

4 0
možnosti
Foto

Vidíte a to je právě jedno z nepochopení tématu domácích porodů, že se jedná o jakousi ženskou pohodlnost, sobeckost a kdoví co... O tom to totiž vůbec není. :-/

0 0
možnosti
Foto

Ještě někdo psal o domácích porodech? Odkazy sem!;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 419
  • Celková karma 29,15
  • Průměrná čtenost 1364x
Něco můžu změnit sama, něco ovlivnit a něco jen komentovat. Mám ráda psaní a uvidím, jaká témata mě osloví dneska??? Život je plný překvapení.

Seznam rubrik