Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Mám vůči Zemanovi dost výhrad, ale nejsem vůči němu zdaleka tak nemilosrdně kritický jako řada jiných lidí.

A Mašíny nevidím jako nějaké hrdiny.

Nicméně z Vaší strany je demagogií, když tady dokazujete, že kdyby Zeman byl jiný a vyznamenával Mašíny, tak by i rektoři byli směrem k němu jiní.

To je totiž naprosto normální, že kdyby občan X byl jiný než je (a nemusí být ani prezident), tak by občan Y směrem k němu také zastával jiné stanovisko (a ten občan Y by nemusel být ani rektorem). Hepnarové bych si vážil kdyby místo osminásobné vraždy měla za sebou to, co komunisté nazývali "řadný život pracujícího občana" (kdo mě chce kritizovat, že jsem si vypůjčil komunistickou definici, tak toho upozorňuji, že samotné spojení těchto čtyř slov je vysoce pozitivní ocenění příslušného člověka a není na něm nic komunistického, protože takových lidí si vážíme i dnes), zatímco někoho, kdo řádný život pracujícího občana za sebou má a koho si vážím, bych si naopak nevážil, kdyby měl za sebou to, co udělala Hepnarová.

Takže dokazovat nám, že rektoři by byli jiní směrem k Zemanovi, kdyby byl Zeman jiný, je zbytečné. To je logické. Platí to v obou směrech, tedy směrem k lepšímu člověku a k našemu lepšímu vztahu k němu, i směrem k horšímu člověku a našemu horšímu vztahu k němu.

Dokazujete jen naprosto obecnou pravdu, kterou nikdo dokazovat nemusí, protože ji všichni uznáváme automaticky.

3 0
možnosti
PV

Pan Zeman je vtipálek a zase to potvrdil, když dokázal zavtipkovat i při takto vážné situaci a s nadhledem komentoval tuhle lapálii s obrazem ČT.

S těmi rektory je to ovšem velká bída, jejich zapšklá ega zatím převažují. Úroveň klesla na všech stupních společnosti, tohle trucování to jen dokazuje.

Co se týče Mašínů, to tu bylo propíráno mnohokrát a společnost to zbytečně rozděluje, holt někteří jsou na straně sprostých vrahů, jiní naopak. S tím už dnes nic moc nenaděláme.

14 10
možnosti
PK

Jen drobná připomínka vrazi, to ano. Třeba ale nebyli sprostí.

0 1
možnosti
Foto

novinář, i bývalý, by měl být objektivní.

Ale jít ve své nenávisti tak daleko, že modeluje situace "kdyby", jenom proto, aby mohl někoho hanět, tak to je už moc.

11 7
možnosti
VS

Ve zkratce - Olšer, jak ho známe.

9 1
možnosti
MD

Je tam trochu vice 'opacka', nez je zdrave, ale jinak to jde. Vypadek CT, at umyslny ci ne, je kazdopadne momentem, ktery uz nikdy nicim CT nevymaze. Komu ho adresovat je dost slozite. Je vic nez dost kontraproduktivni. Ale nekteri jedinci uz v minulosti projevili prekvapive tolik hlouposti ve sve namyslenosti a podcenovani jinych, ze bych to priradil i jim misto opacne strane.

4 0
možnosti
IJ

Velmi zajímavé, jak lze demagogicky hodnotit velkorysost. Pan prezident ji má (i když to byl on, kdo zažehl plamen nenávisti) a rektoři ji nemají ( i když od nich je to jen vynucená reakce na zvůli prezidenta, který si osobně přivlastnil tento státní svátek).

Ještě, že v demokracii si můžeme všichni od pana prezidenta  až po posledního pasáčka v této zemi, myslet co chceme a říkat co chceme.

Myslím, že toto rozsáhlé hodnocení bude úspěšné a otevře oči dalším lidem, aby si uvědomili "kvality" pana prezidenta a příště ho už nevolili.

Díky za reklamu pane Olšere, dobrá práce.

4 7
možnosti
Foto

Tak jestli bude lidem znovu předloženo duo Zeman - Schwarzenberg, vyhraje tutově opět Zeman...

6 2
možnosti
Foto

J82i56r13i 93B43i43l95i15n34a

29. 10. 2014 7:45

Opravdu nevim, co maji Sir Winton, univerzitni rektori a bratri Masinove co spolecneho. Zmatek v hlavicce autora musi byt opravdu katastrofalni.

Pan Olser zrejme nikdy neslysel vyraz "akademicka svoboda" a proto asi netusi, ze se universitni profesor nemusi posadit na zadek pred kazdym papalasem. A uz vubec ne pred byvalym komunistou, ktery se chova jako krupan kam jenom vstoupi.

Bratri Masinove nemeli s celou letosni saradou a vyznamenavanim Zemanovych kamaradu pranic spolecneho. Nazory na jejich odbojovou cinnost mohou byt ruzne, ale podle meho nazoru je krajne nechutne, kdyz se je opovazuje soudit clovek, ktery v dobe sovetske okupace kolaboroval se zlocinnym komunistickym rezimem.

11 6
možnosti
MD

Co tyka napr. bri Masinu vcelku nazorna ukazka jednoducheho uvazovani. Ale bohudiky, a nekdy bohuzel, nejste sam. Je dost jedincu, co tvori slozite a propracovane konstrukce, kteri jini nevidi.

3 0
možnosti
KD

Proste byvali komuniste mezi rektory zahajili 4. odboj !

8 2
možnosti
LJ

Jak sám píšete, jsou to pouze spekulace, nic víc, nic míň.

0 0
možnosti
Foto

Byl by to sice zajímavý experiment, ale v tomto případě si myslím, že prezident by si mohl dovolit více velkorysosti. Minulý rok stačil.

0 0
možnosti
VS

Bimbo nezapomíná a hlavně neodpouští. Určitě znáte "Pan amanuensis na venku aneb Putování za novelou"...

3 2
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce