Diskuse

Jsem zrůda

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Souhlasím. Včera jsem ze svou bývalou kolegyní právě rozebírali, že je lepší se opravdu nevyjadřovat, protože vznikají mantinelové reakce, aneb od jednoho k druhému. Je to velká tragédie a moc bych si přál, aby i z pietních důvodů ji nikdo neproměnil na Hon na čarodejnice.

4 0
možnosti
KV

Láska, nenávist, život, smrt jsou témata, která v nás vzbuzují silné emoce, proto jsou všechny reakce vášnivé. Každý se s nimi snaží popasovat svým způsobem. Každý vidí aktéry tak, jak je vidět chce. I moje reakce je vášnivá. V tomto případě mi nešlo mlčet, i když je mi jasné, že křiklouny překřičet nelze. Chtěla jsem ukázat, že se křiklounů nebojím a za svůj názor se taky nestydím. 

Děkuji za Váš názor.

3 0
možnosti
SB

Nepřipojuji se k lidem, kteří tady paní autorce vyjadřují svou podporu.

0 7
možnosti
KV
RK

Skvele vyjadreno. R^

Bohuzel se obavam, ze luza prahnouci po krvi, soude podle nekterych prispevku v ostatnich diskuzich, by klidne souhlasila i s Vasi popravou. Dost smutna realita.

6 1
možnosti
OK

„Nelze popřít, že zlo se ihned stane vlastním, totiž tím, že roznítí zlo ve vlastní duši.“

C. G. Jung

4 0
možnosti
Foto

Hezký článek, za klíčový považuji odstavec začínající "Taky jsem byla..." To málokomu dochází.

Z toho ryku narychlo postavených lidových tribunálů a sofistikovaných analýz znalců, kteří vystudovali psychiatrii z pivního tácku, si nic nedělejte. Je to hnusné, ale ulice už je taková. Ono to zase přejde a za chvilku si najdou novou hračku/společného nepřítele.

12 0
možnosti
KV

Díky moc. Jak už jsem psala, ráda bych si řekla něco od plic na téma "hlupáci" a "zadek", ale nejde mi to. Musím prostě něco udělat, abych alespoň zmírnila (možná jsem naivní) ten šmahem odsuzující postoj.

2 0
možnosti
JP

Díky za váš text. R^

2 0
možnosti
KV
Foto

J51a11n 29H50a21v58e58l21k10a

15. 10. 2014 15:20

Velmi hezky a upřímně napsáno. Plaše doporučuji uvažovat o tom, že byste pomáhala lidem, kterým je těžko. Máte dobrý vhled. Držím palce.

5 0
možnosti
KV

Děkuju vám za milý a upřímný názor.

1 0
možnosti
OK

Díky za tento text. Držím vám palce, ať úspěšně bojujete s nemocí a máte vždy dost síly. Psychické onemocnění je pro člověka leckdy horší než rakovina, ale kdo to nezažil, těžko může soudit. A odsuzovat.

Je stejně pošetilé odsuzovat duševně chorého, který zabíjí, jako automaticky obviňovat lékaře, který jej pustil na svobodu, který jej prostě nenechal na doživotí zavřeného v léčebně, byť by jeho stav byl velmi uspokojivý.

Zažil jsem případ, kdy pustili chorého člověka (který již měl za sebou množství incidentů vč. ublížení na zdraví) z ústavu do domu bez elektřiny a bez lidí, kteří by s ním domácnost sdíleli, kteří by dohlíželi na dodržování léčby (užívání medikamentů). Výsledkem bylo zhoršení stavu, nepříčetné chování dotyčného a těžké ublížení na zdraví. V této situaci se dalo předvídat, jak to může skončit.

0 0
možnosti
KV

I já děkuji Vám za tento text.

1 0
možnosti
Foto

Zásadně nesouhlasím s Vaším titulkem a před Vámi smekám.....:-)VR^

3 0
možnosti
KV

No, nesuďte rychle :) Ale děkuju, je to od Vás moc milé V

1 0
možnosti
Foto

Držte se, měl jsem kamaráda s kterým jsem vyrůstal, kluk na hranici geniality, na vejšce mu byla diagnostikovaná schizofrenie. Ta nemoc je strašná svině (útlocitní prominou) , o včerejšku toho jistě moc nevíme, ale pokud byla ta žena nemocná, chyba je někde v systému , něco je špatně, ale ne v nemocných lidech...

6 0
možnosti
JC

Dobře napsáno.

Souhlasím s Vámi.

Mozek může onemocnět úplně stejně jako třeba mandle nebo koleno. Na tom není nic zrůdného a nemravného.

A jak se cítí v období ataky někdo třeba s poruchou metabolismu biogenních aminů v limbických oblastech mozku, to si vůbec nedovedu představit. Ale že není schopen vnímat a interpretovat realitu správně, o tom není třeba nijak pochybovat.

8 0
možnosti
KV

Děkuju moc, cítíme to stejně.

2 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1278x
Jsem  maximalistka, workoholička, naivka, velký kritik, snílek a optimista s velkou nadějí. A velkou hlavou, bohužel.

Seznam rubrik