Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Po čáru (až na výraz pokřivená kultura) OK. Potom jste prokázala svou nevědomost, nevzdělanost nebo jen chuť si "zamachrovat".

Ty ženy se hlásí k islámu z úplně jiných důvodů, než které jste tu posměšně vyjmenovala. Každé náboženství vyžaduje po svých členech dodržování určitých pravidel, které musí přijmout. Buď jim vyhovují, tím lépe, nebo ne, pak to berou jako oběť pro svou víru.

Nepřipadá mi, že byste, jak píšete, měla úsctu k cizí kultuře.

P.S.: Nejsem muslim a k islámu mám velmi vážné výhrady

5 6
možnosti
TT

Musím si rýpnout: v čem spočívá kultura islámu?

4 1
možnosti
Foto

Tak před autorkou opravdu smekám.Výtečný článek a ta míra ironie, prostě geniální. S dovolením sdílím :-)

12 0
možnosti
LM

Všem příznivcům islámu!!!

Víte, co mě zaráží? V 6. - 14. století byly chalífáty na území Pyrenejského poloostrova a severní Afriky baštou vzdělanosti a tolerance. V harmonii tam žili Židé, křesťané a muslimové. Rozvíjela se věda - matematika, geografie, fyzika, lékařství. Navazovalo se na díla antických autorů.

Stejně tak podnětným místem byl Istambul po dobytí Turky. Uchylovali se do něj z Evropy vyhnaní Žídé.

Rovněž mughalské období v Indii představovalo období rozkvětu.

Tak kde se sakra ta tolerance ztratila?

3 0
možnosti
JT

No a pak jeste stredni vychod - Samarkand, Buchara, Chiva. Ono to ale nijak zvlast tolerantni nebylo. Spis to vypada, ze se nam z historie zachovaly jen ty dobre zpravy

0 0
možnosti
AS

Nemám ráda fanatiky jakéhokoliv ražení. Jak si tuto větu přeberete, to je pouze na vás.

7 0
možnosti
BD

autorka dokumentuje svoji nevzdělanost a netolerantnost. Vůbec netuší co Islám představuje.Většina věci je doporučena a samozřejmě záleží na rodinné tradici, co se kde a jak prosazuje. Například se tvrdí, že v Islámu mají muži privilegia. Opak je pravdou. Mají hlavně povinnosti k ženám a rodině vůbec.Islámská společnost je založena na určitém matriarchátu a respektování pravidel.Motat dohromady obřízku žen,Burku a kamenování nevěrnic je opravdu pitomost.Ještě tak lze nějak hodnotit kamenování Satana v Mekce - ale to je úplně jiná kapitola a člověk nevzdělaný nepochopí ani tento symbol..V Stačí si prostudovat a pochopit etiku,logiku, právní a finanční systém v Islámu a dost věci se každému rozjasní. Opravdu milá autorko to není o hadrech na hlavě.

8 19
možnosti
JT

Vy asi zijete v jinem svete. Autorka to nahodou popsala pomerne presne.

10 3
možnosti
TJ

Vše je věc pohledu jak trefně odhalujete ve Vaší úvaze ohledně svastiky. Ve Vaší mysli svastika znamená symbol zmaru, protože máte nesmyslně pokroucenou představu co vlastně svastika symbolizuje. Vy v ní vidíte pouze symbol nacistického Německa, které zneužilo kříž s ohnutými rameny, který se vyskytuje v mnoha kulturách již od neolitu a je obecně chápán jako symbol štěstí. Kdysi za Masaryka měli naši předci každý svého žida, doba pokročila, tak dnes máme pro změnu svého muslima. Jako se dříve nasazovala psí hlava židům a vykreslovali se jen v těch nejhorších barvách, tak dnes se tak straší malé děti islámem. Opět a již poněkolikáté v případě úvah ohledně muslimů si vždy vzpomenu na úvahu humanisty Karla Čapka Proč nejsem komunitou?, kde naprosto nadčasově trefně popisuje tu nejnemorálnější nejhorší lidskou vlastnost, kterou jste ukázkově použila v popisu islámské ženy a tou je schopnost brutální generalizace. Čapek velice lidsky popisuje nesmyslnou paušální nevraživost vůči Němcům, kterou dnes nahrazují mnozí včetně Vás strašením před Araby. Když před více jak sto lety probíhala hilsneriáda, to si vyslechl Masaryk od lidí Vašeho smýšlení, co že se to zastává lidí, kteří páchají rituální vraždy a mordují cudné křesťanské panny. Bylo to natolik brutální ze strany bojovníků chránících nás před lidmi jiné kultury, že vážně Masaryk zvažoval odchod do země svojí ženy, která ho nakonec přesvědčila, aby se nepodal hlouposti lidí a vytrval. Možná jste matka, možná jí teprve budete, o to více je zarážející, že paušálně odsuzujete lidi jiné kultury, že si neváží svých matek a životů. Také se mi po přečtení Vašich slov v hlavě spouští alarm a vybaví se mi, že naprosto stejné názory našich předků nakonec vedly k ocejchování židů žlutou hvězdou a nahnání je do koncentračních táborů. Jistý muž již vyslyšel volání Vás a Vám podobných a začal konat. Jmenoval se Breivik a označil se za křesťana, což ovšem mně neopravňuje vidět paušálně křesťany jako masové vrahy neozbrojených dětí!!

10 5
možnosti
Foto

Tomasi, v tomto "klubu" nemate sanci :-) .. ani s logikou, ani argumenty ... tady se hraje na jine body :-/ ... R^

2 2
možnosti
Foto

jsem chlap....měl bych křepčit radostí z modelu společnosti, kde žena muže "respektuje", plně se mu oddá a obětuje svou svobodu, aby obtloustlý, hrubý a leckdy velmi sobecký (návštěvnost nevěstinců, zálety  a pití alkoholu, když to aláh na cestách do Evropy "nevidí" je vcelku běžná kratochvíle leckterých pravověrných muslimů) muž měl život jako peříčko.

Mě je ale z toho blivno. Žena není věc ani pes. A pokud se chce líbit, ať se líbí. A že to jejímu mužíčkovi nejde pod FOUSY? Jeho blbá vizitka:-P

Feminismus a kvóty považuji za pitomost, ale normální emancipaci fandím. Jsem pro obranu práv žen dle NAŠICH zákonů. Kdo žije zde, má práva, její muž má ZDE smůlu...a to je dobře.;-)

29 1
možnosti
ZB

Tak nějak by se měl chovat každý jak doma, tak i v cizí zemi.

1 1
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5477x
Nadšená cestovatelka, zanícená tanečnice a také tak trošku spisovatelka. Věnuje se zejména ženským tématům a převážně nevážně. Neb humor je jí víc, než vlastní. 

Vydala zatím pět knih. V roce 2012 debutovala lechtivým čtením Sbírka motýlů, o rok později přišla neméně pikantní Sebelhářka a následně Dívka s vůní manga.

Čtvrtá kniha je o síle, energii a spiritualitě ženy. Kdybych tě nepotkal...  následována volným pokračováním: Když jsme se potkali... 

 

http://www.viktoriebeso.cz/ https://www.facebook.com/ViktorieBeso

viktore.beso@gmail.com