Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Proč se musí muslimky zahalovat?

___________________________________

Aby jim nebyly vidět ty modřiny a podlitiny ...

8 1
možnosti
TS

Dobrý den, Viktorie, 

tak jsem se dneska konečně dostala k tomu, abych prošla otevřené diskuse pod články paní Maruškinové a dost mě překvapilo, že od vás jsem tam nenašla ani slůvko. Přitom vás to téma zjevně zajímá a máte spoustu otázek. 

Aniž bych byla fanynkou paní Maruškinové, nemůžu se nezeptat: Proč jste se nikdy nezkusila zeptat v pod jejími články jí? I když působí poněkud poblouzněným dojmem, o arabské kultuře a odívání toho ví docela dost a určitě zná i nějaké ženy, které na islám přestoupily. 

Chtěla jste OPRAVDU znát odpovědi na své otázky v tomto blogu, nebo jste jen nezdar paní Maruškinové obrátila naruby, protože to byla sázka na jistotu?

Promiňte, že se ptám tak přímo, ale vážně to na mě tak působí...

Jinak přeju hezký víkend ;-)

7 3
možnosti
VB

Treba proto, ze ta pani neotevira diskuzi? :)

6 2
možnosti
JT

Jestli jste chtěla napsat pohled tupé a omezené blbky tak karma ;-D

8 10
možnosti
VB

Nastesti existuje spousta inteligentnich a sofistikovanych chytraku s kultivovanym vyjadrovanim! :)

6 2
možnosti
VZ

Kristepane, a toto píše i knihy?8-o

7 6
možnosti
VB

Predstavte si, ze jsou lide, kteri britky sarkasmus dokazi ocenit! :) A vam prijde normalni se o lidech vyjadrovat slovem "toto"? :)

9 3
možnosti
VB

Přesto, že zde několik diskutérů obhajuje "svobodné a dobrovolné" rozhodnutí žen k zahalování, najdou se takové, které naleznou odvahu s tím skoncovat. Třeba ženy, které se bez šátku necítí zneuctěny, ale naopak s šátkem okradeny o svobodu: https://www.facebook.com/StealthyFreedom

Moc jim fandím R^ a jen doufám, že je nečeká nějaký fanatik s bičem, kameny nebo kudlou!

7 0
možnosti
FH

Uprimne po dvou letech v Malaysii bych na islam nepresel (ikdyz kolega v praci se me uz druhy rok snazi presvedcit, ze tim delam velkou chybu :), mam k tomu nabozenstvi spoustu vyhrad, ale s tim, co je popisovane v clanku jsem se konkretne tady opravdu nesetkal. Z kolegu muslimu maji vsichni jenom jednu manzelku (ikdyz muzou mit tri), nikab tady temer nevidim, spousta kolegyn muslimek nenosi ani satky, normalne ridi auto, chodi v dzinach, kamenovani se tady nejak nekona ... Jasne, nejedi veprove, vetsinou nepijou alkohol (coz zrovna neni na skodu) a 5x denne se modli (coz mi je jedno).

11 0
možnosti
FH

Ted jsem se trochu zamyslel k tem "spouste vyhrad" a pokud bych mel soudil islam jenom podle Malaysie, mych muslimskych kamaradu a kolegu tak me vlastne napada jenom jedna, a to, ze nekteri muslimove/muslimky jsou nekdy arogantni (ale to muze byt dano taky obecne kulturou).

3 0
možnosti
Foto

Pobýval jsem v osmdesátých letech asi půl roku v Jemenu , , vádí Nissab , 400 km

od Adenu. Běžně tam bylo možno spatřit následující : karavana velbloudů , na prvním otec rodiny , poté postupně synové , poté velbloudi nákladní , poté velbloudi prázdní (nenaložení). Za nimi PĚŠKY šly štěbetající ženy , mnohé ještě pletly neb vykonávaly jiné ruční práce , aby se neztrácel čas během přesunu.....

Jóóó , ty se maj!!! Kdyby se jich někdo zeptal , určitě by je nenapadlo si stěžovat. Allah je veliký , on to tak chce.

Pravda , je to zopár let. Tam ale čas plyne uplně jinak než zde a jsem přesvědčen , že mnoho se nezměnilo.:-)

17 0
možnosti
VB

Otakare, ono je to mnohdy dnes v některých zemích ještě horší, než bylo. Tam, kde už ženy chodily "normálně" oblečené, studovaly a vykonávaly nějaké profese, se například po zásahu Talibanu vše ne snad ani vrátilo, nýbrž nově zavedlo něco naprosto odporného ve vztahu k ženám. :-/

11 0
možnosti
JR

J37a97r69a 26R34a81n18k

5. 9. 2014 1:04

Toto byl vyjimecne dobry prispevek pod blogem Maruskinove, ona spoustu tech straych, v nichz p[sala, ze je muslimka zlikvidovala, prispevek byl od pana Nemcika:         

"NIKDO si zde žádné bariéry nevytvořil. To muslimové je vytvořili - toto vše jsou pouze obranné reakce.

To pouze Islamisté zabíjejí svoje dcery - pokud se děvče zahledí do jinověrce. Jistě jste jako muslimka slyšela o vraždách ze cti. FULTAJBL!

To pouze islamisté kamenují ženy - pokud se ony nešťastnice nechali znásilnit. Jistě, jako pravá kovaná muslimka a vyznavačka Proroka Mohameda víte, že nemusí být kamenovány, stačí je pouze pořádně seřezat bičem - pokud prokáží ony znásilněné ženy 4 nezávislé svědky !!! (Taková wolovina).

To pouze islamisté vyřvávají cosi o toleranci k nim coby příchozím do západní civilizace, ačkoliv jsou sami absolutně netolerantní k turistům. Hezká dobře rostlá blondýnka v tričku a minisukni by je snad poslala do pekla, kdyby se na ní byť jen podívali? 

To pouze muslimové polévají svoje ženy a dívky kyselinami, pokud je z nějakého důvody "jejich" vyvolená nechce. To pouze nevzdělaní muslimové provádí ženskou obřízku! Vy o tom nevíte? Somálci ji praktikují i ve Velké Británii, To pouze muslimové zabíjejí muslimy i tam kde nemá "západ" vojáky. Největším nepřítelem muslima je opět jenom muslim. Islám není náboženství, ideologie a způsob života. Hlavně vojenské, hospodářské politické, právní a až na posledním místě náboženské organizování života. Tohle nám chcete zavléct do naší země? No to tedy ANI OMYLEM!"

17 2
možnosti
KM

Nič jsem nezlikvidovala, neumíte hledat. Rv

0 4
možnosti

Váš článek má vysokou karmu, je vidět, že většina klikačů je pěkně nevzdělaná. Váš článek je ze stejného těsta jako ten z klávesnice Maruškinové, spousta faktických nesmyslů a přehánění. Zákaz řízení auta je jenom v jedné zemi, šária neplatí všude, vraždy ze cti nejsou muslimskou specialitou, jen jsou známy víc u muslimů atd. atd. To prokládání textu tučnými písmeny také nedělá dobrý článek. Celkově je to bída, paní Besóvá.V

12 13
možnosti
VB

Milá paní, nikde jsem nepsala, že můj blog je odborné pojednání o islámu a komlexníxh zvycích napříč všechny islámské země! 

Můj blog je pozastavení nad tím, co všechno musí některé ženy ve jménu víry snášet za hrůzy a to víceméně legálně. 

Děkuji za vaši poučku s tučnými písmeny, ale nesoutěžím o nejlepší článek světa :-)

5 2
možnosti
VT

nechápu tu vysokou karmu, až tak dobrý článek není.

8 11
možnosti
RK

No, spíš mi to až na výjimky přijde snůška keců, co autorka četla někde v novinách. 

S jedinými věcmi, se kterými souhlasím, tak že "pokud někam jdu, musím co nejvíc dodržovat tradice země, kam jdu" -- to je naprosto jasné a samozřejmě mě nevýsostně s..e, pokud je někdo buď nedodržuje, ale ještě více, pokud trvá na svých a vymlouvá se na diskriminaci.

A vysoká karma? To je jasné u národa, který každou druhou větu začíná "nejsem rasista, ale..." ;) Že ;)

11 9
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5477x
Nadšená cestovatelka, zanícená tanečnice a také tak trošku spisovatelka. Věnuje se zejména ženským tématům a převážně nevážně. Neb humor je jí víc, než vlastní. 

Vydala zatím pět knih. V roce 2012 debutovala lechtivým čtením Sbírka motýlů, o rok později přišla neméně pikantní Sebelhářka a následně Dívka s vůní manga.

Čtvrtá kniha je o síle, energii a spiritualitě ženy. Kdybych tě nepotkal...  následována volným pokračováním: Když jsme se potkali... 

 

http://www.viktoriebeso.cz/ https://www.facebook.com/ViktorieBeso

viktore.beso@gmail.com