Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FM

Článek předestírá přirovnání, které je za vlasy přitažené. Staví v podstatě na podobnou úroveň členství a funkci v FDJ (obdoba našeho SSM) Merkelové a práci pro sovětskou státní bezpečnost Vladimíra Putina. Merkelová zřejmě nebyla bůhvíjak statečná odpůrkyně marxismu leninismu. Jenže zatímco v FDJ (naší SSM) bylo organizováno přes 90% mládeže v podstatě dobrovolně povinně, Putina ke vstupu do KGB nikdo nenutil a jeho  prorežimní angažmá v Německu je tudíž neporovnatelně závažnější. On pracoval dobrovolně a vědomně pro "říši zla". A to na nejvyšších postech - agenta

6 1
možnosti
PZ

Ano, vstupní otvory po kulkách v předním panelu kokpitu. Tak ono to SU dokonce nalétávalo na ten Boeing čelně :D

8 1
možnosti
JK

Olšerove názory si rád prečítam, ale nie som si celkom istý, či trosky ukazujú stopy po guľkách. Najskôr by bolo vhodné zistiť, na aké častice sa rozpadne raketa po výbuchu - či sú to šrapnely ako pri granáte alebo guličky ako pri pri brokovnici. A samozrejme ako veľké sú tieto častice.

Spôsob, akým je ohnutý plech, nedokazuje nič. Aj po zásahu rakety by sa plech ohol smerom zvonka dovnútra...

2 1
možnosti
JS

J51a37n 63S35e87m10i81k

3. 8. 2014 20:54

tady je hlavice rakety BUKu, myslim ze je to celkem dobre videt jak ty strepiny vypadaji:

[img]http://i.imgur.com/wDXYVth.jpg[/img]

[img]http://i.imgur.com/EwKyK92.jpg[/img]

0 0
možnosti
Foto

Olšerovy dedukce a redukce. Pospojovat hromady věcí dohromady a vydedukovat nesmysl. Tohle fakt nemá cenu číst, dějová linka i směřování autora je jasné.

10 2
možnosti
PK

píše podobným stylem jako Palata, akorát se ohrazuje proti jiné straně konfliktu;-)

0 1
možnosti
FV

HA milicionář opět nezklamal.Když tak obdivujete Putina proč se tam do té svobody neodstěhujete,. Není vás tady škoda??

8 3
možnosti
JS

J17a94n 85S51e19m29i15k

3. 8. 2014 19:05

S tematem nesouvisi, ale autor zminil Putina jako "spiona KGB" v NDR.

Malo lidi se kdy zamysli proc a co mohl sovetsky spion Putin delat v NDR, spratelene to socialisticke zemi, navic nikoli v hlavnim meste ale provincialnim meste Drazdany.

Putin v dobe sve rezidentury v NDR  nebyl "spion" jak to my dnes chapeme, ve smyslu nejakeho 007 a tajnych operaci.

Byl to proste urednik KGB ktery zil zcela "otevrene" v kolonii panelaku kde bydleli jinni urednici sovetske armady a pridruzenych slozek a meli tam take svou administrativni budovu.

Jeho naplni prace bylo psat od kancelarskeho stolu pro Moskvu reporty o situaci v provincialni oblasti NDR a udalostech v sovetske vojenske posadce.

Predstavovani Putina coby "spiona" v NDR je ponekud zavadejici.;-)

6 1
možnosti
JM

Pro takove lidi pouzivame vetsinou vyrazy "fizl", nebo "udavac".

4 1
možnosti
Foto

Stačí ta fotomontáž Putina,Merkelové a ten docela  zavádějící,arogantní doplněk,"již jednou jste dostali po tlamě".Když Němci dostali "po tlamě",tak na straně Rusů stál zbytek svobodného světa.Dnes je Putin na tom úplně jinak,protože stojí

sám proti zbytku světa.Je zcela jasné,kdo by dostal tehdy "po tlamě",kdyby svět stál za Hitlerem.Putin to jistě ví,ale panu Olšerovi a Mužíkovi tenhle fakt nějak unikl.Propaganda je asi mířena na jinou část populace,která se o takové detaily nezajímá!

6 4
možnosti
PK

no, když naposledy dostali Němci nakládačku, tak na straně Rusů nestál nikdo.. USA nechtělo vyplácet reparace a vymyslelo si Rusy jako strašáka (navíc se k nelibosti Američanů začal evropou šířit komunismus - Francie, Řecko, Jugoslávie, my..) a od té doby se všechno špatné hází jenom na Rusy, stejně jako teď na Ukrajině.. přitom máslo na hlavě mají nejen Němci (EU), ale hlavně amíci, kteří se zřejmě snaží o další rozvrat (a že jim to jde: po válce Řecko,následně Korea, Vietnam, nedávno Libye, Egypt, Afgoš, Irák, Sýrie..).. Zkrátka, západ tvrdí, že za krizí na Ukrajině stojí Rusko. Události za posledních 60 let ale ukazují, že to nebude tak černobílé a že i USA v tom mají svoje prsty.

4 7
možnosti
PZ

S tim su je zasadni problem - v jeho rychlosti vůči Boeingu.Doporučuji si přečist jak to bylo s sestřelem korejce kdysi davno,potom s tim kterej suchoj je schopen operovat v 10 km,čim je vybaven a jestli je schopen sundat boeing palubnim kulometem :-)Ty diry jsou přesně takovy jaky maji byt,raketa vybuchne před cilem a rozleti se na plno kousků ktery prošpikujou cíl, v tomto připadě Boeing.Vaši oblibení ruští mužici prostě použili BUK bez velitelskeho vozu,celokruhovyho radaru,tim padem můžete identifikovat kulové a nikoliv civilni letadlo, to je vše,doporučuji se mrknout na video operatora z vozu - jo je dostupný třeba na youtube jako reklamni ofiko video vyrobce a nic víc ten operator nevidí pokud nema dalši dva díly skladačky - žadny odpovidače,nic.Nic vic než tradični ruskej šlendrian a blbost za tím nehledejte ale ono je pěkný jak se někteří odkopou neumyslně - mimochodem kde leži ten antonov se kterym se chlubil vaš ruskej hrdina že ho sundali?Wayback machine věřte nebo ne nelže - ale nečekam že by člověk co piše takovy blaboly tušil co to je...

4 1
možnosti
JM

Presne tak. Ja u toho celokruhoveho radaru (P-12 Chvojenec) pracoval jako operator a technik cele 2 roky vojenske sluzby. My jsme vojenske cile od civilnich rozlisit dokazali, raketaci s navadecim radarem ne. Ti separatitisticti blbci se o to pokusili, poprve meli kliku a sestrelili vojensky Antonov, podruhe meli smulu. A bylo po radosti.

Kdyz ted pozoruju, jak se z toho snazi ruzni komundirove, Putinovci a dalsi zoufalci vylhat citovanim z nemeckeho Rudeho Prava, citim jen nesmirne pohrdani. RvRvRv

4 1
možnosti
JH

J32a48n 45H48l14e40d27í60k

3. 8. 2014 17:53

až hrdina Gorbačov 50-- slovy padesát let po hromadné vraždě 22 tisíc polských oficírů a inteligence v KATYNJI přiznal, že vraždili Rusové----  z toho plyne, že si musíme počkat cca 50 let, kdy nějaký Sergej Mičurin přizná sestřelení civilního letadla s 298 lidmi roku na palubě.--- A pak, že jsou Rusáci -- geroji !!-- jo možná u stakanu vodky.

5 3
možnosti
PK

Američani po 2. sv. válce povraždili několik desítek tisíc občanů Řecka, kteří měli jinou představu o budoucnosti svého vlastního státu (a představte si, že kolaboranti s nacisty to nebyli!). Tak včil, kdo je větší geroj?;-)

1 3
možnosti
JK

Už jen ten nadpis je naprosto hloupý.. ... členství Merkelové v FDJ (obdoba naší SSM) (kdy přitom Merkelová odmítla nabídky na spolupráci se Stasi)... a  oproti tomu vedoucí funkce Putina v KGB.. tj. ve špionážní složce totalitního SSSR.. .. to  je opravdu nebe a dudy! ... prostě Olšer srovnává nesrovnatelné! .. ale je to provokativní, .. tak neber to, že?

A hned na to píše Olšer další naprosté účelové hlouposti..(cituji:)

"Nervy má (Merkelová) se Spojenými státy, zvláště poté, kdy se .. dozvěděla, že jí Američané odposlouchávali telefonáty přímo z jejího mobilu... A tím si to u ní Obama rozlil natrvalo." (konec citace). .. No.. o tom, že si to Obama u Merkelové „rozlil natrvalo“ .. tak to je samozřejmě 

pouze vroucné přání autora článku! .. (Pominu to, jak se Olšer rozčiluje nad tím, že se odposlouchává „přímo telefon dotyčného“ ... to se při odposlouchávání přeci stává dost často), 

ale proč nám tady Olšer tvrdí, že Merkelová půjde kvůli této odposlouchávací aféře z bláta do louže, či spíše do hluboké stoky, tj. se že se radši kvůli tomu upne na KGBáka Putina, který se na šmírování a odposlouchávání udělal živobytí a díky této odbornosti se dostal až do čela Ruska.. to opravdu nemá logiku! ;-D .. Jako by Olšer nezažil časy, kdy u nás vládla Moskva se vším všudy... a odposlouchávání bylo na denním pořádku (velice pěkně tu dobu líčí například film „Ucho“) 

Možná vzniká dojem, že obě strany (Rusko i USA) jsou si na tom ve šmírování a následné demagogii stejně.. ale není tomu tak .  O tom, kam to dovedla z hlediska ekonomických i politických svobod východní část Německa (NDR)  pod palcem Moskvy  … a oproti tomu kam to dotáhla západní část Německa (NSR) pod palcem USA.. .. A lidé podle toho utíkali... a to byl venkoncem i důvod zhroucení RVHP a odchodu Putina ze služeb vrchního šmírovače v NDR.. .. to všechno ví určitě i náš demagog Olšer .. jen dělá, že to není podstatné!

8 1
možnosti
PK

Jen - shovívavě řečeno - plky pro plky, Kopacek....

1 4
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce