Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Autorka je totálně zmatená a nebo záměrně překrucuje skutečnost. Nikdo po místních muslimech nechce, aby své mrtvé porcovali supům. Málokomu se ale také líbí ( a to zcela pochopitelně), že nás považují za podlidi vedle kterých je pod jejich úroveň pohřbívat své mrtvé.

Autorce by více, než bezbřehá utopistická fantazie, pomohlo trochu toho cestování. Afričané jistě svá dítka milují tolik,jako my, ovšem aby jim vybudovali dobrý domov v bezpečné zemi, za to jim zase nestojí.

A na závěr: my jsme se za relativní bezpečnost v naší zemičce opravdu nezasloužili (ani autorka ne), ale zasloužili se o ni naši předci a ti měli na imigraci a kór islám dost vyhraněný názor- proto je tu tak bezpečno a pěkně. Takže autorka tímhle pseudoliterárním počinem haní jejich odkaz a historickou zkušenost, za kterou mnozí naši předkové položili životy.

10 0
možnosti
Foto

Takže jinými slovy máme zahodit veškerý zdravý rozum a hrnout se do něčeho, co se už jinde lidem vymstilo? To dává smysl, že? To, že člověk zhodnotí situaci v zahraničí a chce zabránit tomu, aby se to samé dělo i u nás, je naprosto logický a rozumný postup, ale dneska zřejmě frčí postup opačný a historicky naprosto nemožný. Pořádek dělá přátele, v tomto případě jistá pravidla a hranice, za kterou by se nemělo chodit. Nechci nikomu zakazovat umřít a být pochován dle jeho přesvědčení, problém je nicméně v těch Jezinkách. Pokud vynechám ten genderově velmi vyvážený zvyk, resp. zákaz vstupu žen na hřbitov a zákaz účasti na pohřbu (k porušování či omezování lidských práv a podobným "vymoženostem" bude docházet pořád, hřbitov nehřbitov, nakonec s tím mnohdy sami souhlasí), ať si klidně ten hřbitov mají, ale nic jiného. No a to se obávám, že by se nestalo. NEMŮŽEME vědět, jak to nakonec dopadne, i když nám budou všichni tvrdit opak. To, že to tu nevypadá jako v Marseille, je skutečně dáno historickým pozadím, a to tím, že díky komunistické minulosti jsme země stále ještě neatraktivní. 

PS.: Pořád odněkud slyším další a další požadavky, ale málokdy poděkování za to, co pro ně místní udělali. Teď nemyslím jen ČR, v takovém Švédsku (můj oblíbený příklad) jim vycházejí vstříc jak jen můžou a odměnou jsou jim kriminalita, znásilňování, ničení majetku aj. Nikdo by proti nim nic neměl, kdyby se toto nedělo. Někdy se najde jen pár takových, ale dějiny nikdy nepíšou ti umírnění. Ale to jsou jen další populistické kecy. 

PPS.: "V ČR není téměř nic svaté" - Jo tak proto mám stále nutkání kopnout si do náhrobku pokaždé, když nějaký uvidím. V ČR nedochází ve větší míře k ničení (i křesťanských) památek a hrobů. Pokud podle vás Češi neumí projevit úctu mrtvým, pak moc Čechů neznám a sama Čech nejsem. Ale spíš myslím, že to bude jinak, projev úcty nevyžaduje příslušnost k nějakému náboženství, jak si někteří myslí.

PPPS.: Budu mít i já nárok na pohanský pohřeb?

8 0
možnosti
RP

Neexistuje jediný důvod proč by měli mít muslimové nějaké speciální výhody (neveřejný hřbitov) jen kvůli své militantní xenofobii a rasizmu, kterým jsou proslulí po celém světě. Pokud se jim tu nelíbí ... hranice jsou otevřené, mohu jít umřít někam do milované muslimské země.

7 0
možnosti
RP

A mimochodem...když se podívám na Vaše jméno, je mi jasná země původu. Pokud máte potřebu provádět promuslimslimskou agitku, můžete se spakovat a hurá zpět na Slovensko. Vaši silně katoličtí krajané Vás tam s podobnými nápady jistě rádi uvítají. :-/

4 0
možnosti
DA

fakt už budu hnusnej, fajn vaši rodiče museli odejít za svých zemí a přišli sem. Představte si, že zde žije silná komunita Vietnemců, kteří sem také přišli. A podívejte se na ně dnes! Jejich děti chodí do českých škol, mluví plynule česky a jejich rodiče je "nutí" se vzdělávat, aby nemuseli makat tak jako oni! Pochopili že přišli do cizí země a pokud se začlení, tak se jejich děti budou mít dobře. A potom sem přijdou lidi, kteří chtějí měnit naši kulturu, chtějí měnit zákonitosti, vybudované za stovky let! Kašlu na váš, buďto se přizpůsobíte, nebo jděte jinam. Už mě nebaví číst takové věci, že my se máme nějak přizpůsobovat, nebo si zvykat. Fakt ne! Já si zvykat nebudu, nazývejte to třeba rasismem. Oháníte se demokracií a přitom tam v arabských zemích ani nevědí co to je! Mimochodem jedním ze znaků demokracie je, že menšina se podřídí většinovému názoru a ten zní: "Islám v ČR nechceme!!!"

10 0
možnosti
DA

a ještě jedna věc, naše jídlo je takové, jaké jedli i naši předci!!!! já to beru jako neúctu a klidně si žvaň o tom jak jinde jedí lépe. Pokud ti nechutná knedlo, zelo, vepřo tak mě teda jo!!!! je to součástí naší historie, a tvoje poslední věta jen znamená jak si TY  vážíš našich tradic! Nikdo tě tady nedrží!

3 0
možnosti
JB

J11a75r40d46a 68B16e85n70d31a

28. 7. 2014 18:56

Jakoby nestačilo, že se prodal pozemek na výstavbu ambasády, kde vybuchují bomby, ještě by chtěli extra hřbitov kde se pohřbívat, protože obyčejnej hřbitov jim je málo "halal", nebo možná nechtěj sdílet jednu zeminu s židem, křesťanem a bezvěrcem.

YT=RtgbvotqVFE

6 0
možnosti
JB

J24a50r91d73a 63B58e66n98d49a

28. 7. 2014 18:58

vlastně se ani nikdo nezabýval tim, jak rasistický a xenofobní je od muslimů takový požadavek...

5 0
možnosti
JC

Muslim není můj bližní. Necítím nutnost akceptovat emigranty odkudkoliv. Máme dost malý kousek země na téhle planetě, nemůžeme rozdávat. Chce-li být muslim pohřben po muslimsku, ať jde do muslimské země. Tahle země je dost tolerantní, ale jednou to tak nemusí být. Nenatahujte naši trpělivost příliš, může povolit. Ostatně husité byli naši předkové, neměli bychom na to zapomínat.

7 0
možnosti
DH

Mě přijde zase xenofobní a rasistické že si muslim nechce lehnou na hřbitově vedle křesťana nebo třeba ateisty. Mimochodem víte jaký je u muslimů rozdíl v pohřbu mezi mužem a ženou ? Zřejmě ne, jinak by jste nesplodila takový multikulturní blábol.

6 0
možnosti
RB

Sluníčkový nesmysl. Org. Islám v plísni se vyznamenává.........IVČRN

8 0
možnosti
LJ

No, to je diskutabilní. Na našich hřbitovech leží svorně vedle sebe bezvěrci, katolíci, protestanti, pravoslavní... Ovšem židé mají zvláštní hřbitovy a všichni to akceptují. Co teď s muslimy?

0 1
možnosti
JR

J12a23r54a 50R34a35n90k

29. 7. 2014 10:35

Nazidovsky hrbitov mate v kterekoliv zapadni zemi pristup....pokud cestujete, melo by Vam to byt znamo. Docela nahodou bydlim 300 m od zidovskeho hrbitova.

0 0
možnosti
TP

T51o83m28á45š 69P12í54c31l

28. 7. 2014 17:53

Další sluníčkářský blábol. Nemyslím si, že je v zájmu naší tolerantní a mírumilovné společnosti udělovat jakékoliv výsady lidem, kteří jsou plně oddáni ideologii, jejímž posláním je genocida a zotročení nemuslimského obyvatelstva. Pokud jde o české muslimy, doporučuji nastudovat informace o tom, co se hlásá v brněnské mešitě, popř. se porozhlédnout na Facebooku, jak velké procento českých muslimů by tady rádo mělo právo šáríja, popř. jak velký dav lidí se zúčastnil demonstrace na podporu teroristického hnutí Hamás.

12 1
možnosti
IP

I87v28a11n 45P19l14a48c13h18y

30. 7. 2014 13:31

Omlouvám se za mínus, uklepl jsem se blbec, což mně mrzí a nevím jak to mám vzít zpátky...

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2033x
:) :) :)