Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Myslím, že byste si pro začátek měl vyjasnit obsah pojmů "pravda" a "lež". Skutečně se domníváte, že řekne-li někdo "moc bych si přál, aby..." nebo "Podle mého mínění by něco mělo být tak a tak...", je možno to označit za lež, jestliže to podle přání či mínění dotyčného nevyjde?

Vytahat 25 let staré citace člověka, který v politice již dlouho není činný a je již několik let po smrti a hrát s nima fotbálek je nefér. Nejsem úplně nekritický obdivovatel Havla, ale jsem naprosto přesvědčena, že pro tuto zemi udělal dobrého (a především v dobré víře a s dobrým úmyslem)) o dost víc než všichni ti, co do něj zpoza křoví kopou s kafemlejnkově zprofanovanou "pravdoláskou" na rtu, kdy udělali za celé své životy dohromady. Myslím, že kdo držel hubu a krok za bolševika, neměl by okopávat lidi, kteří se aspoň o něco snažili, zejména tedy, začnou-li statečně okopávat až mrtvého.

A mimochodem, vy máte něco proti pravdě a lásce, že ta slova vyslovujete a používáte s takovým despektem?

21 6
možnosti
Foto

Kopání do mrtvoly, to se dalo čekat... Vysvětlím v dalším článku. Malé pravomoci prezidenta také... Něco o pravdě a lásce by nebylo? Někde jsem četl citát, který charakterizuje jak pana Havla, tak i marasmus na kterém má VELKÝ podíl. Neříkám, že za  vše může on...

Cituji: "Havel je pro mne něco jako krysař, který lidi zavedl někam, kde nikdy být nechtěli."

Výstižné, škoda,  že to není moje formulace.

6 9
možnosti
JM

Chcete se zviditelnit na jeho ideích z roku 90 ,jak ubohé. Navic z funkce prezidenta ČSFR odstoupil a již nekandidoval ;-)

Za marasmus může naše mizerná morálka zničená vládou komoušů.

I přes všechnu tu mizérii je všude záplava aut ,opravených měst a vybavených domácností.  Jo pečené holuby všem lemplům nesliboval.

8 3
možnosti
JK

J41a39n 16K54r29a96u91s

25. 6. 2014 14:02

Komunisti taky slibovali.

3 1
možnosti
RM

Mohl by prosím někdo dodat odkaz k projevu, ve kterém Havel dává návod, jak vybudovat spravedlivý stát?

4 0
možnosti
JT

Nemohl. Havel nic takoveho nerikal, protoze to nevedel.

2 0
možnosti
MJ

To , že pan Havel udělal těmito výroky a prohlášeními ze sebe hlupáka musí být jasný každému. Otázkou je co a jak mohl v té době ovlivnit či neovlivnit, či co chtěl nebo nechtěl. Každopádně se jeví jako tlachal.

10 6
možnosti
JV

Spíš se prvním zdražováním, které bylo od července 1990 ujistili, že si můžou s národem dělat co chtějí, neb nikdo neprotestoval a nadále přistupoval na další a další zdražování atd.

3 0
možnosti
JP

J40a11n 40P74i92r93k74l

25. 6. 2014 13:54

V tomto státě se lže již od nepaměti. Havel zde lhaní nezačal. On byl ješita a šlo mu o sebezviditelnění a získání majetku. A tak nám v Čechách lžou všichni kdo kdy získali moc, a od roku 1989 zejména i "demokratičtí" politici před volbami. Svými "sliby= lhaním"  zakrývají, že jim jde každému jen o jeho prospěch a koryto.

8 5
možnosti
MB

Havel měl pravdu, že mu bude lépe. A nejen jemu. S pozdravem Rittig, Janoušek, Bém.

14 5
možnosti
JM

Vidím spousty opravených rodinných domů a záplavu parádních aut --- dobře je velmi mnohým.

2 1
možnosti
JV

Nějak nechápu, o co vám jde. Havel nebyl samovládce, nebyl diktátor a nebyl tu prezidentský systém. Mohl byste tu ocitovat  i jeho pozdější výroky směrem k politické reprezentaci. Třeba kousek projevu z Vladislavského sálu, kdy Klaus málem prasknul vzteky. Jste hodně naivní?

9 7
možnosti
JK

http://www.vaclavhavel.cz/showtrans.phpcat=projevy&val=144_projevy.html&typ=HTML

Měl jste asi na mysli projev v Rudolfinu z roku 1997.

Václav Klaus se z toho dodnes nevzpamatoval, autor článku evidentně taky ne.

2 3
možnosti
Foto

Inu pětadvacet let po bitvě je každý generál. Z výše uvedeného bych skoro získal dojem, že zde celou dobu vládl pouze Havel a žádní jiní politici tu nikdy nebyli...

24 2
možnosti
RM

Pane Dušane, velmi vítám Váš krok k tomu, že to pomlouvání Václava Havla konečně skončí a všichni, kdo znají skutečnou pravdu, ji sem napíší.

2 1
možnosti
Foto

Už se nemůžu dočkat.:-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2285x
Motto: Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.

Boj s blbostí se nedá vyhrát, ale musí se vést.