Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Izrael není v NATO, protože by to znamenalo zatažení zemí NATO do války proti Arabům, kterou si tyto státy nepřejí.

3 0
možnosti
OJ

O41t38a 60J59e20l70í50n61e44k

12. 6. 2014 10:19

Souhlas, ale zároveň ani v Izraeli členství v NATO neberou jako výraznou prioritu ...

0 0
možnosti
JH

J50a74n 61H66l31e18d79í97k

11. 6. 2014 21:19

OSN rozhodlo, že umožní Židům, kteří po Hitlerově holocaustu přežili -- návrat do své vlasti, ze které je vyhnali po zuby ozbrojení Římané. Ruská imperialistická politika vždy podporovala a podporuje kohokoliv, který oslabí vliv USA a nyní i EU. Vše, co není ruské -- je špatné a je nutné to zničit. Čili Kreml zváží a jeden den podpoří Židy, v noci však zahrozí imám, emír, sultán a Kreml obrátí podporu pro islam.--- Síla NATO je pochybná, těch pár tisíc žoldáků jsou pro smích milionovým armádám ruským i čínským. Na konec zvítězí hrubá síla a početní super převaha. Už dnes čs komunisté Kremlu, to jest zrádci z 5. kolony, drží palečky., ale NATO se musí vzpamatovat a nutně zdesetinásobit zbrojení a počty vojáků, v zájmu zachování euroatlantských civilizačních hodnot.

10 5
možnosti
AD

A62d58a 39D11e14m28k14o93v25á

11. 6. 2014 23:25

Hach,

 väčšina židov v Izraeli je zo ZSSR - a nie sú to semiti, ale turkotatárske kmene - Chazari z Ázie, ktoré prijali judaizmus,  ale dnes sú väčšinou ateisti - nemajú teda so židmi nič spoločné. Po rozprášení ich krajiny kyjevským kniežaťom Sviatoslavom  nadobudli k ruskému národu neutíchajúcu nenávisť. Preto ani nemali dovolené bývať v Rusku - iba  v okrajových, predtým zabratých častiach -  dnešnej Ukrajine  a Bielorusku.  Veľa z nich sa vrátilo a prichmatizovalo, väčšina oligarchov, keďže na izraelské občianstvo dostali ľahšie úvery. Ach, ach, euroatlantické hodnoty? To je čo? Strata morálky, národného povedomia, honba za ziskom, sexem,  a LGBT? Tlačenie ničím nekrytých peňazí? Atlantské hodnoty smerujú  rýchlo do minulosti. Položia ich pravoslávne,  komunisticko- budhistické, hinduistické a... no, BRICS! US korporácie už obchodujú s Čínou v renminbi (obchodný juan). Vot! :-P

3 3
možnosti
RH

Izrael NATO nepotřebuje. NATO potřebuje IZRAEL. Národ, obklopený ze všech stran nepřáteli, národ, který vyhrál každou válku, která mu byla vnucena nepotřebuje organizaci bez "koulí".

15 3
možnosti
JR

Rusové taky vyhráli každou válku.

2 4
možnosti
MT

Protoze nejenom kvuli muslimum, ale i mnoho nasich bilych spoluobcanu (cele Evropy) nenavidi Izrael. A navic k tomu jsou potreba dva: NATO a Izrael. A ten to nechce.

0 0
možnosti
ZK

Překážka je ještě jedna a tou je rychlost rozhodování. Izrael má na reakci cca 2 minuty, k rozhodování ve strukturách NATO je třeba přes 20 minut.

12 1
možnosti
JS

Izrael by byl velkym prinosem pro NATO. Je otazkou, zda by NATO bylo prinosem pro Izrael.

18 1
možnosti
RM

No jasně.Kritika Izraele je zcela neoprávněná. Jako kdyby neměl Izrael právo okupovat sousední území a stavět si tam osady. Jako by  snad bylo  neoprávněné, aby orgqanizoval  blokády pásma Gazy na stavební materiál, cukrovinky. Jako kdyby nemohl Izrael občas pár lidí zavraždit - zlikvidovat. A proč by nakonec nemohl mít jaderné zbraně, to přece vítáme, čím víc, tím je svět bezpečnější.Problém je, že už tak základní věci tak zcela nechápe ani Obama, ani jeho ministr zahraničních věcí, dokonce ani bývalý prezident Francie.

4 31
možnosti
PS

P31e25t17e17r 43S23m65r22e30k

11. 6. 2014 18:24

Prehrali vojnu ktorú začali, tak za to platia ! Nie sú prvý ani posledný. Jednoduché ako Roman Miroslav ! ;-)

18 1
možnosti
JR

Svycarsko, Svedsko, Finsko taky nejsou v NATO.

2 0
možnosti
JR

Jaderne zbrane maji take muslimske staty - Pakistan, pravdepodobne take Iran. Krome zapadnich zemi USA, Francie a Britanie ma obrovsky jaderny arzenal Rusko. Jaderne zbrane ma i Cina a Indie,

4 0
možnosti
Foto

V listopadu 2004 v Bruselupodepsaly NATO a Izrael důležitý bilaterální protokol, který vydláždil cestupro pořádání společných vojenských cvičení NATO a Izraele. Následná dohoda bylapodepsána v březnu 2005 v Jeruzalému, mezi generálním tajemníkem NATOa premiérem Arielem Sharonem. Stálým předpokladem tvořícím základ vojenskéspolupráce NATO-Izrael je, že „na Izrael je útočeno“.

5 0
možnosti
Foto

Už v bibli je zmínka o Jeruzalému, jako o městěžidů.  Název Jeruzalém pochází z hebrejštinya v překladu znamená město míru. Židé, ač žili kdekoliv ve světě, vždy sizachovali vztah k Jeruzalému a vzájemně se zdravili „ Lešana haba-abirušalajim“ což v překladu znamená „Příští rok v Jeruzalémě“ Naúzemí Palestin nikdy v historii nebyl jiný stát než Izrael.  Nejvíce Arabů na území Palestiny přecházejí v doběBritského mandátu jako dělníci při stavbách na železničních tratí a podobněJedná se o Araby přicházející z Iránu, ze Sýrie. Žádný palestinský národneexistuje.  Tvrdit, že židovštíbojovníci z hnutí Hagana nebo Irgun byli teroristé je silně zavádějící. Stejnělživé je tvrzení, že Židé vyháněli původní obyvatele vesnic do pouště, kde jenechali včetně žen a dětí zemřít.

18 3
možnosti
VL

Co čekat od žida než rasistický příspěvek.

0 10
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1574x
Průměrný občan ČR, který se ale na rozdíl od většiny snaží přemýšlet o tom, co se kolem něj děje.

Seznam rubrik