Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Tento blog a výše karmy nejlépe dokumentuje, proč máme neustále socialismus a vládnou nám skrz hlupáky firmy, které si vesele přečerpávají vybrané daně a politikům nechávají provizi ve formě imaginace vládnutí a pohozených bakšišů.

Chyba je systémová a je tam zavedena programově. Obávám se, že lidé s momentální inteligencí autora blogu problém nevyřeší.

14 0
možnosti
MS

A doplňuji: jestli nás autor nehoupe. Je-li to psáno jako provokace k zamyšlení, chybí tam něco, čeho by se mohl čtenář chytit. Jinak to skutečně působí dojmem, že v akademické sféře je příliš moc Špidlů. Možná nám něco podobného chtěl autor sdělit. To za předpokladu, že se pokusíme autorovi dát šanci.

1 0
možnosti
Foto

P23e89t73r 84U27g34r93i37n

5. 1. 2014 18:46

A pak to skončí tak, že ty zdaněné firmy, respektive jejich majitelé si řeknou ... "Stojí nám to vůbec za to? Většinu z toho co si vyděláme nám sebere stát a nám zbude za ten risk pěkný prd." A tak se raději na to vykašleme. Vy nebudete mít banány a práci, stejně jako ostatní a stát bude přemýšlet koho zdaní ... jojo, udělejme to tak jak jste to napsal ve svém blogu, jsem jednoznačně pro, rychleji skončí to socialistické peklo co tu máme. A konečně krom těch práv na dávky a podobné věci se lidé jako Vy naučí také těm povinnostem .. jako například se starat sám o sebe.

8 0
možnosti
VH

Slyšel jste někdy o WOT (resp. dříve GATT)?  Asi ne. Tak si o nich něco nastudujte. Pak nebudete psát nesmysly o zdanění dováženého zboží (mimochodem: tomuto zdanění se říká clo).

  Jo - když píšete ty povídky o nemožnosti vytáhnout víc peněz z obyvatelstva - kde vezme obyvatelstvo na zaplacení té 30% přirážky?

4 1
možnosti
KJ

Tak v rámci objektivity je nutné dodat, že WOT není nařízení od Boha a je tedy regulérní politicky se angažovat po neúčasti státu (či EU).

0 0
možnosti
MM

Dobrý den pane Balhare. Je tristní vidět, že takovýto článek je poután na titulce a přitom jeho autor nechápe ani základy ekonomiky. Vaše cesta zdanění dovozu je spolu s dalšími návrhy dokladem. Je to stejné, jako bych já psal o nekonečnosti vesmítu či o tom, zda končí a co za tím koncem je. O ekonomice nevíte nic, o makroekonomice tuplem a o daních také ne.

Není třeba zvedat daně a ani není třeba zásadně škrtit výdaje. Stačí přestat rozkrádat tento stát, přestat vymýšlet nepotřebné a následně nefunkční IT a jiné zakázky. Organizace specializující se na korupci odhadují, že se u nás ročně rozkrade kolem 100 mld., což je deficit státního rozpočtu. Například Rusnokova vláda v demisi a bez důvěry utrácí jak smyslů zbavená a zadává zakázky bez výběrových řízení. Žádné zvyšování daní, ale přestat krást. Je třeba odpolitizovat justici, policii a státní zastupitelství a je třeba těmto orgánům dát transparentně zelenou a podporu ke stíhání korupce. Nic víc, nic míň.

10 1
možnosti
KN

Výdaje je potřeby škrtit, ne že ne !

CzechTourism stojí 200 milionů ročně.

Výzkumný ústav živočišné výroby stojí taky 200 milionů ročně.

Taky je možné okamžitě zrušit dotace pro zateplování a dotace pro nové malé fotovoltaické elektrárny.

A takto je možné pokračovat hodně, hodně dlouho.

9 0
možnosti
KN

Tvrdit, že víc šetřit nelze je omyl, neznalost nebo dokonce lež.

Stát vyhazuje peníze zcela zbytečně po stovkách milionů.

Malý příklad je úřad zvaný Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Tento úřad stojí přes 60 milionů ročně. Před deseti lety neexistoval a nikomu nechyběl. Kdyby byl hned teď zrušen, nikomu by nechyběl.

A podobných úřadů jsou desítky.

http://www.svobodni.cz/snizte-schodek-statniho-rozpoctu/

16 0
možnosti

Trafiky rušit nelze.

0 0
možnosti
VH

České dluhopisy jsou téměř výhradně v korunách! Jak jste přišel na to, že "vláda půjčuje dolary".  Čtete alespoň někdy ekonomické zpravodajství? A dočetl jste se, že parlament odsouhlasil dluhopisy denominované v jiných měnách než v korunách?

5 1
možnosti
VB

jelikož mi vychází, že nemuže být nikdo tak blbej, aby tohle myslel vážně, tak to vypadá, že autor schválně napsal kraviny a teď se baví čtením příspěvků v diskusi

6 1
možnosti
RP

Byste se divil. Já jsem přesvědčený, že až na trolla Macka to všichni myslí doopravdy ;-D

1 0
možnosti
AR

možná by stálo za to zdanit jen zboží z číny a to tak aby se vyplácelo pěstovat např.česnek zde a ne ho dovážet z číny

0 2
možnosti
FK

To je moc chytre :-) A co cinsky cesnek dovazeny na slovensko a pak vyvazeny do CR? Co kdyz se v Cine vyrobi komponenty a ty se pak slozi v Nemecku, jak to bude se zdanenim? Vite krome jineho ze vsechny socky potom budou rvat jak hrozne draho najednou je?

0 0
možnosti
MP

Odhlédněme od celého podtextu, že bohatí jsou fuj, to je jen názor. Řešení - zdanit dovoz - by fungoval tak, že ostatní země světa zdaní náš vývoz. To je konec celé české proexportní výroby (= astronomická nezaměstnanost). Pak by nikdo neměl ani na zdaněný dovoz. Výsledek: toužený výnos 30% daně z dovozu NULA, desítky % nezaměstnaných neplatí daně, sociální a zdravotní = zhroucení důchodů a zdravotnictví, a pak všeho, zkrátka socialismus, všichni mají stejně (nic). Ale jsme to těm zbohatlíkům v naleštěných fárech nandali!

Za Masaryka to byl STUD co nedovolil podobným nedovzdělancům veřejně pípnout, za bolševika měli zase sevřené půlky jen pomyslet jinak, dnes nám tohle vládne.

6 0
možnosti
ŠB

Bože, to je nesmysl. A admin to jeste dá do vyberu? Asi taky umi počítat a je to rozený ekonom jako autor.....  Naštěstí diskuze ukazuje, ze to s námi neni jeste tak spatne ;).

17 2
možnosti

Admin umí spočítat, co přinese větší tržbu od inzerentů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1866x
Jsem již starší člověk, již od r. 1990 se živím sám jako podnikatel. Rád bych nepsal hlouposti, ale to posoudíte Vy - čtenáři. Těším se na Vaše reakce.

Seznam rubrik