Diskuse

Máte tu volno?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

A co takhle běžná věta "Promiňte, ale někoho čekám, přijde každou chvíli" ..?  Přemýšlela jsem, proč jste článek napsala.. měla jste pochybnosti, že jste to přehnala a chtěla jste podpořit v tom, co jste udělala? Taky mám ráda soukromí a lezou mi na nervy hluční lidé a cizí lidé, co mi lezou moc blízko do "mého prostoru", v autobuse si odsedávám na druhý konec, pokud si blízko mně sednou hluční studenti nebo povídavé dámy,probírající která které fakt něco řekla nebo neřekla a co je kde ve slevě.... ale sedět u stolu pro šest a poslat do háje rodinu v plné restauraci, to je prostě provokace.... věděla jste to a tak trochu jste se na tu reakci těšila, ne?

4 0
možnosti
Foto

Běžná věta...ale to by autorka lhala, ne?

1 0
možnosti
EK

a což takhle opáčit "promiňte, já na někoho čekám"? můžete se ještě příchozích zeptat, jestli ten pohledný, vysoký, tmavovlasý muž se strništěm náhodou nestojí před restaurací a nečeká.

1 0
možnosti
HP

Já jsem právě na autorce ocenil, že nelhala.

8 0
možnosti
DT

D23a64n84a 88T19a52n84k65e68r

23. 11. 2013 15:31

Doporučuju zapomenout na asertivitu, a začít s diplomacií. S tou asertivitou to nějak neumíte.

0 1
možnosti
LH

L76i64b79o44r 91H24o91s52a62k

23. 11. 2013 14:56

Je li zde ta moznost, staci vedle sebe nenapadne umistit karticku Reserve. Nekdy se valeji v restauracich jen tak, staci si ji pujcit... :-)

0 0
možnosti
EK

nebo nosit v kabelce vlastní...

2 0
možnosti
KS

Dneska samotnou ženu nikdo neosloví, lidi se seznamují na internetu, tam nemůžou dostat facku :-)

1 0
možnosti
LH

L24i73b25o24r 28H76o70s51a35k

23. 11. 2013 14:53

Jako pozor, kdo oslovi, ziskava konkurencni vyhodu! A facky uz se dneska nedavaj, pac se vsude vsem vtlouka do hlavy, ze se lidi maj chovat jako srabi pac je to lepsi :-)

0 0
možnosti
Foto

Zkrátka počteníčko. :-)

(Ovšem, mé hodnocení nelze brát objektivně, neb v sobě pro autorku nosím již roky slabost.) ;-)

A ty diskuzní příspěvky - někdo má prostě blbou sobotu (v tom lepším případě). :-P

2 0
možnosti
Foto

Pohybujete se v obecném prostoru a chcete mít ke svému užití jeho část, kterou však mohou, a to oprávněně, nárokovat pro sebe i ostatní.

Chápu vaše zájmy, také někdy radši sedím sám u stolu, abych nebyl vtahován do cizí debaty.

Ovšem sedět u stolu pro 6 ve veřejném zařízení, kde je přebytek poptávky nad nabídkou a osobovat si právo na celý stůl jen pro sebe není asertivita, je spíše sobectví, které může být někým chápáno jako nadutost až drzost.

Určitě bych neschvaloval postup uvedeného pána (je to opravdu skutečnost?), určitě je záležitostí obsluhy, jak záležitost urovná.

Chápal bych, kdybyste si šestistůl u obsluhy rezervovala (popř. i za poplatek) jen pro sebe a tato jej rezervací vyloučila z obecného užití.

Já osobně bych vaše jednání (být dotyčným pánem) za asertivní nepovažoval, určitě bych si u personálu vyžádal umístění mé společnosti. Vám se to líbit nemusí. Jenže v tomto případě svými kruhy zasahujete do kruhů jiných osob a to není správné.

7 1
možnosti
Foto

J10a96n69a 49M21a58j47o76v19á

23. 11. 2013 14:49

Upřímně - s výjimkou běžných obědů v týdnu ("meníčka") by mne ani nenapadlo přisedat si k někomu ke stolu, byť by byl jeden...pro své posezení chci mít klid a relativní "soukromí". Pro mne je to téma divné z obou stran :-)

0 0
možnosti

Pěkný článek:-) Také mám ráda hezká milá tichá prostředí, vůni kávy a pečiva, když do toho hraje hudba, nejlépe piano...ale málokdy sedím sama. Je pravda, že kavárny tak nějak počítají s tím, že si přijdou sednout nejméně dva. Pokud sedí u stolu jeden, přímo tím vyzývá, aby si k němu někdo přisednul...až na to, že mladík se strništěm ne a ne se objevit..zkuste literární kavárnu, je tam ticho, klid, příjemná hudba a dokonce i stolky pro jednoho;-)

1 0
možnosti
Foto

;-D Jste dobře drzá. ;-D Já se zasmála, díky! ;-)R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

8-ono nevím...článek celkem solidně napsanej, ale přesto mi slečna dobře drzá nepřišla...prostě jen drzá. Přijdu do kavárny, chci se zahřát a dát si horkou čokoládu, slečna na mě upře laní pohled a dá najevo, že zaclánim, páč  čeká týpka se strništěm? To je zralý tak akorát na podobně drzou reakci, čímž si ovšem zkazím první dojem z očekávaného zážitku..Tak díky, no...

1 1
možnosti
Foto

No, sorry,  to nebylo asertivní, ale provokativně sobecký...Sednout si v době oběda k šestistolu a trvat na tom, že tam chci být sama...U dvoustolku chápu odmítnutí dvojice - i tak mi přijdete poněkud nesnášenlivá...Pokud chodíte na místa, kde se nacházejí lidi, pak se jim těžko můžete takovým způsobem stranit...To potom asi choďte do parků s kávou v termosce...Jednou jsem se zeptala v hospodě U vystřelenýho voka, jestli je u šestistolu venku volno jediného sedícího, a maník povídá: .." sedněte si támhle, já tu chci bejt sám...", ..."ale mě se líbí tady, tak co s tím...a támhle se mi nelíbí..." na to já...Znechuceně pokrčil rameny a hleděl si svého...Myslím, že pokud chce někdo být sám, ať prostě nechodí do hospody, kavárny atd...Páč jinák to asi řešit nepůjde.

9 2
možnosti
Foto

Sedělo by to kdyby jste napsala že si k slečně přisedli na deku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10069x
Impulzivní, nestálá a věčně nerozhodná. Má ráda kvalitní humor, kvalitní literaturu, kvalitní víno a svůj blog plný kvalitní nudy