Diskuse

Pravda a lež

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J52a31n 48H55l95e53d28í62k

1. 11. 2013 15:52

politik lhát musí, kdyby sdělil pravdu, musí se vrátit do účtárny nebo k volantu. Nemůže říct voličům, tak děkuji za hlasy, teď se musím rychle nabalit a zajistit potomky. Ovšem podrazy ve vedení jedné a prý pokrokově komunisticko--soc-demo,-  partaje je jiná káva, energický guru by se zrádci doslova zametl schody a dole u vrat by je vrátný s rozběhem nakop.--  Ne tak váhavý, neduživý pionýr, aby na to, asthenik, nedoplatil.

1 1
možnosti
JR

J46i41ř12í 51R28o33m15a11n

1. 11. 2013 15:48

Zatloukat ,zatloukat a zatloukat....to jsem už někde slyšel ;-D Jenže v Haškově případě to nebyla ani milosrdná lež, ani držení slova! Když někdo dělá takovou prasárnu pro udržení nebo získání takovýho koryta, tak to není obhajitelné v žádném případě!!! Za prvé to bylo totálně mimo morální hodnoty ( ony vlastně tady ani žádné neexistují :-() a totální nedodržení demokracie. Vžijte se do Sobotkové situace pane Okamuro...jak by jste se cítil vy?? Trošku jste mě zklamal tímto tvrzení zvláště v souvislosti s touto situací. Mám to chápat jako, že když dělám něco špatného,( jako, že tohle bylo špatné), tak to je prostě omluvitelné z toho důvodu, že jsem dal někomu slib, že to nikde nebudu říkat???? To dělá běžně spousta zlodějů a kriminálníků. ;-€ Jsem hodně zklamán.... Pochopi jsem tu milosrdnou lež vůči dětem apod. ale tohle v této situaci, to jste nedomyslel...

3 0
možnosti
PJ

Pane Okamuro!

Vážím si Vás, protože už v roce 2008 jste v HN napsal, že jste ... (citace) - nebyl připraven na to, jak se v Česku neuvěřitelně a bezostyšně krade. Doufám, že podobnou pravdu budete schopen říkat i nadále. Děkuji.

8 3
možnosti
OK

Ono se tu jen nekrade. Taky se tu lže, eventuelně se lež prohlašuje za mlčení, kvete tu populismus...

4 0
možnosti
PM

Takže když někomu slíbím že něco neřeknu, pak musím o dané události vždycky jen lhát?

Navíc, je snad rozdíl mezi lhaním a neříkáním pravdy. Hašek ohl na takové otázky neodpovídat.

Jak mu mám teď věřit že když bude něco kategoricky tvrdit (třeba že chce snížit daně), že se dříve nedomluvil s jánevímkým na něčem opačném, a že ten slib bere vážněji než to co říká 10 milionům lidí???

4 0
možnosti
RK

On to slíbil ne kvůli Zemanovi, ale kvůli sobě. Aby si kryl zadek. Lhát musel. Věděl že ta schůzka ho může zničit. Jenže touha po moci byla silnější.

4 0
možnosti
MS

Co jiného se dá čekat od člověka, který považuje komunismus za nejdemokratičtější systém, než že z prachsprosté lži udělá málem ctnost? Když už odhlédnu od toho, že se těch pět výlupků nemělo co "slézat" s prezidentem za zády svého předsedy, dalo se vyhnout přímému lhaní například osvědčeným "no coment" a ne se před televizními kamerami dušovat, že žádná schůzka nebyla a že jde o fámu, jak to předvedl lhář Hašek. Už jenom to úporné lhaní svědčí o tom, že nemají čisté svědomí. A to, jak se po prozrazení snaží dělat ze schůzky u prezidenta jen nevinné "posezení u pivka", je jen další pokračování jejich lží. :-/ Rv

7 0
možnosti
RK

Stejně mě ale fascinovalo, jak se u toho Hašek tvářil. Nehnul koutkem huby, ani okem. Pěkně jak profesionální agent. Tak podle toho co o něm vylejzá na povrch tohle není první jeho lhaní v politice.

5 0
možnosti
JZ

Ten demagog je úplně mimo mísu

5 0
možnosti
JK

J12a64n 54K29o29ň48a17s

1. 11. 2013 13:40

Problém s mluvením pravdy  a čistotou svědomí musí mít jednu podmínku - moudrost, která člověku dovolí dát takovou odpověď, která  následně nepovede k jeho zabití - nebo přinejmenším nevěrohodnosti.   Měl bych říkat vždy tolik, abych ke stejné pravdě směroval další lidi. Takhle nás asi funguje většina. 

Troubové ale volí sliby, které nelze v daném prostředí dodržet, zvlášť když se jedná o fyzickou činnost a ne jen o hodnotu dedukcí.

5 0
možnosti
RK

Moudrý člověk neprovádí za něčími zády intriky. Navíc s takovým člověkem, jakým je ovar. Pak se nevystavuje riziku, že bude muset lhát:-)  Bez ohledu na prostředí.

3 0
možnosti

Když si tak pročítám komentáře v této debatě, jakobych jasně slyšel jednu hlasitě zvolanou myšlenku:

"Okamuro, Okamuro - nemáme tě rádi, protože chytří lidi u nás nejsou v oblibě a my dáváme přednost poklidnému životu ve lži, než aby nás někdo otravoval nějakými pravdami."

7 13
možnosti

Takže lidé kteří nemají rádi populisty jsou hlupáci.

Ech, ehm. Asi tolik k Vaší inteligentní myšlence.

9 2
možnosti
DK

Nepovažuji za lhaní, pokud poslanci navštíví hlavu státu a mlčí o tom. Myslím, že každý má právo navštívit koho chce, a nevytrubovat to prostřednictvím médií "do světa". Co se týká poslanců Sobotka - Hašek, Bohuslav Sobotka se také zúčastnil schůzky se zástupci Ano a KDU, aniž ho k tomu kdo pověřil, kde předmětem bylo předjednání o budoucí podpoře a příp. koalici. Přitom p. Sobotka si byl vědom toho, že Michal Hašek ho při volbách "přeskočil" počtem preferenčních hlasů a mohl tudíž očekávat, že to nemusí být on, koho ČSSD tímto vyjednáváním pověří. Nelíbila by se mi vláda z Ano+KDU, spojená s kteroukoliv další stranou![>-]

1 8
možnosti

O lhaní šlo každopádně, protože xkrát zopakovali že se schůzka nekonala. To není pasivní mlčení, to je aktivní vyvracení pravdy. Zbytek, jednání s prezidentem, rozkol v ČSSD, hádky vedení, ... už jsou interní věci této strany. Já jí nevolil, takže mi do nich nic není. Ale takhle veřejné lhaní je kapku něco jiného

8 1
možnosti
BM

Pan Okamura opět nezklamal. I k tomu se musel vyjádřit, tak jako ke všemu.... Nyní i k otázce : Pravda a lež......;-D

5 6
možnosti
  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 75180x
Mám moravsko-japonsko-korejský původ (maminka pochází z Bystřice pod Hostýnem ve Zlínském kraji, tatínek z Japonska), žiju více než 35 let v České republice a žil jsem v dětství také necelých 10 let v Japonsku. Jsem zastáncem přímé demokracie, tedy systému přímé odpovědnosti politiků vůči občanům a zároveň větší možnosti přímého zapojení občanů do ovlivňování veřejného dění. Jsem předsedou parlamentního Hnutí Svoboda a Přímá demokracie (SPD) www.spd.cz https://www.facebook.com/hnutispd

https://www.facebook.com/tomio.cz

https://twitter.com/tomio_cz

www.tomio.cz

http://www.japafoods.cz/