Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Ano, vidím to velmi podobně. R^ Stát musí jednat. Stát, který má šanovat své občany a vytvářet podmínky pro život v občanské společnosti. Jinak by stát neměl smysl. Jestli tedy někde demonstrovat, tak jedině v Praze před centrálními úřady a sekretariáty stran u lízu, ať zvednou zadky a konečně začnou něco dělat.

1 0
možnosti
RM

Napsáno je to dobře. V ideálním světě vše funguje...v tom mi ale nežijeme. Vyberu si  třeba toto:

"Romové jsou sociálně a kulturně odlišní od většinové společnosti. To je pravda. Bez ohledu na tuto odlišnost jsou to však občané České republiky, a to se všemi právy i povinnostmi, které z tohoto občanství vyplývají. Mají svá práva, a mají i své povinnosti. Práva jim nelze upírat, a plnění povinnosti lze vyžadovat."

 - Romové svá práva často znají a schovávají se právě za rasismus. Nikdo ovšem nikdy neřekne, že i Rom může být rasista.

 - Romové své povinnosti znají, ale velmi často na ně kašlou a pokud je po nich chce třeba police vymáhat, okamžitě se odvolávají na rasismus a předpojatost úřadů. Proč?

A tak by se dalo psát dál a dál.

Mne nevadí černoch ať je odkud chce, Vietnamec, Ind...hlavně když se chová slušně. Já mám ovšem ale zkušenosti s Romy takové, že se slušně nechovají. Většinou ne. Znám i slušné Romy, ale kolik takových je. Těmto já říkám, že výjimka potvrzuje pravidlo.

8 0
možnosti
JP

Milý autore, válka s etnickým faktorem opravdu hrozí. Všechny protiromské bouře, které v poslední době proběhly, nebyly zaměřeny ani tak proti Romům, jako proti nesprávné politice, která sype obrovské peníze lidem, kteří nepracují, ale ve výsledku se mají lépe, než pracující. Správně měly být demonstrace před Úřadem vlády, ale to by nic neznamenalo, ani by se to nedostalo do zpráv.  

Můžete nám vysvětlit, jak je možné, že lidé, kteří už téměř 3 generace nepracují, si mohou dovolit 5 a více dětí? Jak je uživí?

Můžete nám vysvětlit, jak je možné, že lidí, kteří absolvují 9 let povinné školní docházky, jsou téměř negramotní? Jak je možné, že lidé, kteří v této zemi žijí několik století, neznají úřední jazyk státu, ve kterém žijí? Jak to, že vietnamské děti, které se tu narodily, umějí časky stejně jako rodilí mluvčí, a to i řesto, že jejich rodiče jim s jazykem pomoci nemohli, protože ho sami dobře neumí?   

Jak je možné, že když bydlí dohromady 10 rodin českých nebo 10 rodin vietnamských (nebo norských a jakýchkoli jiných), jde o normální dům, jakých jsou v tomto státě stovky. Když do téhož domu sestěhujete 10 rodin romských, vznikne "ghetto"? Copak někdo rozestěhovává české rodiny po městě, aby neničily život ostatních rodin?

Váš článek je neskutečný blábol, který může napsat jen člověk, který žije na Marsu.

21 1
možnosti
PV

P34a53v17e45l 67V57é36b27r

1. 10. 2013 12:41

Některá vaše tvrzení, či otázky, mohu vyvrátit:

Tvrzení: "Můžete nám vysvětlit, jak je možné, že lidé, kteří už téměř 3 generace nepracují"

Vyvrácení: Tito lidé nepracovali nikdy, v žádné generaci

Tvrzení: "Jak je možné, že lidé, kteří v této zemi žijí několik století, neznají úřední jazyk státu"

Vyvrácení: Tito lidé zde žijí pouze několik desetiletí, jedná se totiž o rumunské cikány. Cikáni, kteří zde byli kdysi, Hitler vyvraždil. To ale na věci nic nemění: To oni sami se izolují a délka pobytu je nepodstatná.

0 0
možnosti
MV

M92a64r60e13k 47V54o46k28á50l

1. 10. 2013 12:14

Dobrý den, pane Vrchovský, jestli argumentujete tím, že v Británii děti z rómských rodin běžně prospívají v základních školách, tak buď vůbec nevíte, jak systém vzdělávání v Británii funguje, nebo to raději ani vědět nechcete. O ostatním nemá cenu s Vámi polemizovat. A pozdravem Nepište mi, a pokud možno nepište VUBEC, Váš MVa protože

5 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Vokále.

O tom, jak systém vzdělávání ve Velké Británii vím dost, a také vím, že náš problém je svým způsobem specifický. Nicméně důkazy, že neochota se vzdělávat není romskou přirozeností Velká Británie přináší. A nejen ona, ale i Francie a Španělsko - ovšem v případě Romů žijících tam již desítky let - nepíši o migrační vlně posledních let.

1 5
možnosti
Foto

Stejně jako při rozpadu Jugoslávie ?A proto dobře střílím.Jen to chce víc trénovat,neboť vývoj událostí k nutnosti obrany směřuje.Ať si kdo,co chce plácá,obrana života a majetku,prosperity a bezpečí kolem sebe a okolí,ochrana dobrého jména je důležitější,než slepě poslouchat blábolům těch,kteří nevědí co činí,nebo tak činí z prospěchu !!!!

4 0
možnosti
PN

Velice hloupý článek.V podstatě všechno, co je v něm napsáno jsou velice snadno vyvratitelné pitomosti a naivity.

Blamuje autority, že vytvářejí ghetta. Co je ale opakem ghetta? Rozptýlení mezi většinovým obyvatelstvem po sídlištích (asi ne ve čtvrti milionářských vil). Jelikož je dobře známo, že jediná nepřizpůsobivá rodina dokáže zničit život zhruba stovce normálních rodin v okolí, tak toto by znamenalo totální zničení normálního způsobu života v podstatě všech obyvatel nižší a střední třídy v celé ČR. Nalejme si čistého vína, toto je přesně to, k čemu autor nepřímo vyzývá.

Další věc je ono dát šanci Romovi pracovat. Doporučuji autorovi, aby si přešel diskuse pod články s touto tematikou. Najde mnoho případů, kdy to zaměstnavatelé zkusili a ve všech případech na to těžce dolatili, zaměstnanci většinou po několika dnech zmizeli a neopoměli s sebou vzít často drahé pracovní nářadí a malé stroje. Nenašel jsem ani jediný případ, kdy by někdo deklaroval dobrou zkušenost.

No a takto by se dalo pokračovat dále. Volat po tom, aby autor a jemu podobní přestali žít v bludu a přijali skutečnost takovou, jaká je, je asi marné.

14 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Nešvaro.

Váš příspěvek je dalším důkazem neznalosti problému a předpojatosti.

Navštivte dělnickou ulici v Ostarvě-Porubě: žijí tam Romové a okolní obyvatelstvo nemá žádný důvod si stěžovat.

Přiďte se podívat na sídliště Ostrava-Dubina. Romské rodiny tam žijí v domech splečně s ostatními, a místní nemají důvod si stěžovat. A takto bych mohl pokračovat.

Ano, to co píšete o zaměstnavatelích, kteří dolatili na zaměstnávání Romů, může být v jednotlivostech pravda - ale rozhodně se to netýká většiny zaměstnavatelů, kteří dají Romům práci. Ale hlavně: sciální vyloučení není jen problém Romů, je to problém celé společnosti - a etremisté toho problému jen a jen zneužívají. I tím způsobem, který reprezentuje Váš příspěvek. Neříkám, že píšete hlouposti, uvádíte v podstatě problém neřešící paušalizace. A hlavně, nenavrhujete žádné řešení...přijetí skutečnosti, které navrhujete,  je kráčení vstříc eskalaci problému.

1 2
možnosti
Foto

Ano, za problémy s Romy může stát, protože je podporuje. Kdyby jim nic nedal, tak by jim nezbylo než něco začít dělat. Děti by sami začali nutit se vzdělávat. Nebo by odešli jinak za lepším. Takhle jen plně a do sytosti využívají hlouposti bílých.

21 0
možnosti
AK

Souhlas. Dál tuto otázku  stát neřeší. Pokud tato menšina  odešla do Kanady, nemusím připomínat, jak to dopadlo. Pro nás byla znovu zavedena víza a oni  byli šupem posláni zpátky a tady dostali od sociálky peníze  za dobu nepřítomnosti., Vzpomínám si na rozvíření Matiční ul. p. Uhlem a od té doby jsme rasisté. A to proto, že chceme, aby zákony platili pro všechny stejně. Bohužel tady je rasismu, ale naruby. Ani Uhl ani Kolcáb se nechtěli nastěhovat do domů, kde byli obyvateli nepřizpůsobiví, kde by zjistili, zda se dá s touto menšinou žít či nikoliv. Podle mého názoru, pokud se to nebude dál řešit, pan Okamura, již dal několik návrhů zákonů , ale dosud se tím nikdo nezabýval., tak nastane doba, kdy budou vznikat domobrany.

4 0
možnosti
RK

Ježiši co jsou to za bláboly ? Znáte někoho z majority, kdo má děti jen kvůli přídavkům ? Znáte někoho z majority, kdo učí děti, že nebudou nikdy pracovat. Školství - žena učí, přijďte se podívat, jak cikáni narušují výuku a morálku dětí. ...........no je toho více, nechctě se, autore, vysmát. Promiňte .....

20 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Kostale.

Váš příspěvek je typickou ukázkou zevšeobecňování. "Romové mají děti jen kvůli přídavkům", "Romové učí děti že nebudou nikdy pracovat"."Cikáni narušují výuku", to jsou stále donekonečna omílané stereotypy ze slovníku příznivců DSSS. Znám školu, normální základní školu, jmenuje se Základní škola Přemysla Pittra, je v Ostravě, a chodí do ní snad 99% romských dětí. A ta škola už má mezi svými absolventy středoškoláky i vysokoškoláky. Ti v žádném případě výuku nenarušovali, A jejich počty rostou. Prosím, nepodléhejte tomu klišé, které jste zmínil ve svém příspěvku. Ten problém je pravdu vážný...

2 5
možnosti
JK

J15a79n 17K13o96t70t24a94s

1. 10. 2013 9:37

V ČR etnická válka? A kdo by bojoval, když všichni jsou hrdinové pouze u piva v hospodě, u televize a pak pár křiklounů se šátky přes obličej? Že si Cikáni zakládají svoje o. s. a strany je jenom dobře - donutí je to jednat podle nějakých schválených stanov a konečně mohou dostat slovo i v parlamentu. ;-)

3 0
možnosti
Foto

Ti křiklouni s šátky přes obličej jsou nebezpečnější, než si myslíte. Jestli se někdy půjdete jen zpovzdálí podívat na jeich akci, poznáte to na vlastní kůži. A romské politické strany jsou třecí plochou. Normální by bylo, aby se Romové coby občané ČR stávali členy různých politických stran podle svého ideového založení, a ne na etnickém principu. Jestli se nějací Romové dostanou do parlamentu, tak na kandidátkách jiných stran...že  tam patří, o tom není pochyb.

1 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1326x
Ladislav Vrchovský, publicista, divadelní kritik.

Seznam rubrik