Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

jak chcete dat nekomu neco, co nechce. nemam pocit ze by chteli praci nebo vzdelani, jen bydleni a penize. take se mi libi, ze nam je zde chcete naprosto nerasisticky mnozit, ale o tom kdo je bude zivit jsem ve vasem clanku nenasel ani slovo. takze opet kazete lidska prava za cizi penize. trochu zdopovednosti by se hodilo, vazeny pane. a je naprosto logicke, ze kdyz nekdo odvadi dane a pojisteni, nebude chtit z techto prostredku zivit nekoho kdo mu ztrpcuje zivot.

5 0
možnosti
PK

Ovšem pravidla nastavuje majoritní většina ('bílá'). Tak tedy pokud má člověk nerom na někoho 'nadávat' musí hrábnout do vlastních řad.

2 3
možnosti
JT

Dobra hlaska - romove se radikalisuji tim, ze zakladaji politicke strany.

2 0
možnosti
JR

Vážený pane autore,

stále si lámu hlavu nad tím, jaký rozdíl jest mezi člověkem druhu Homo sapiens sapiens, krom toho, že se liší jen barvou pleti, mentalitou, kulturou a náboženským vyznáním. Každému človíčku byl do vínku dán i orgán zvaný MOZEK, aby byl schopen rozpoznat minimálně základní principy bezproblémového a slušného soužití. Sám píšete, že od padesátých let se majorita snaží o jakousi integraci cikánů do společnosti a byly tu snahy jak násilné tak i humánní. Začnu od počátku Vašich odstavců . . nikdo sám o sobě ghetta nezakládá, ti vznikají přirozeným vývojem stěhování nepřizpůsobivých do lokalit s nejnižšímy nájmy, kde díky svému antilidskému chování vypuzují starousedlíky a jejich bývalé byty, obsazují další a další z řad nepřizpůsobivých . .za nepřeberné množství příkladů uvedu celosvětově známý Chanov, či nedaleký Janov. Proč když panelové domy osídlí slušní lidé, vzniká sídliště a když jej obydlí nepřizpůsobiví vzniká ghetto. V druhém odstavci zmiňujete nevzdělanost cikánů . . víte žijí tu s námi staletí a jak už jsem výše psal, snah o integraci do společnosti tu byla přehršel. Když se jen odpíchnu od Vámi zmiňovaných padesátých let, tak 63 let se nedokázali cikáni přizpůsobit. Již 23 let od sametovky žijí v demokratickém svobodném státě, kde jim nikdo nezakazuje se vzdělávat. Proč toto dokázala vietnamská menšina za pár desítek let a ta měla jo odlišnou mentalitu, kulturu, náboženství a jazykové vybavení. Jde jen o to chtít a ne čekat, co kdo pro mě udělá. Pro cikány pracuje nepřehledné a nepřeberné množství neziskovek, ve školách fungují speciální pedagogové, jsou jim hrazeny školní pomůcky, mají k dispozici terénní pracovníky a skončíme až u školních svačin. Co ještě chcete proboha více. Problémem jest více jak štědrá státní ruka v oblasti výplat sociálních dávek. Tam by měla přijít jasná zákonná restrikce. Neposíláš dítě do školy -odebrat dávky. Přídavky na děti maximálně pro tři a další jen zvýhodnit odečtem z daní..  atd. Pak je změna možná.

20 0
možnosti
MT

K te Vietnamske komunite bych jenom dodal, ze rodice velice dbaji a to, aby jejich deti mely co nejlepsi vzdelani, aby se jejich deti mely lepe nez oni, a take mnohe z nich exceluji a vynikaji mnohem lepe nez nektere deti majority.

Jak to je mozne, ze tak odlisna kultura se snazi zuby nehty ?

A ti, co tu ziji mozna 100 let, jenom natahuji ruce a ani neposilaji deti do skol, cimz jsou odsouzeni ZASE k nezamestnanosti v majoritni spolecnosti a za vsechno obvinuji rasismus ? A mnozi nasi majoritni obcane si na tom zalozili karieru, (vcetne redaktoru i tohoto media) krici jeste vice rasismus, mlati lidi pendrekama hlava nehlava a urazi je jmeny jako extremista, radikal apod. ???

9 0
možnosti

Lžete

Na náměstí SNP jste asi vůbec nebyl, takže blábolíte jen to co blábolí media.

Vzdělání nelze dát. Abych získal vzdělání, musím pro to poměrně hodně udělat. Romské děti nejsou ve zvláštních školách proto, že by byly hloupé, ale jsou nezvladatelné. Pokud jim rodiče nadají základ sociální komunikace, připravují je o budoucnost. Nikoli  bílá většina, jak píšete.

Sociální dávky jsou to, co dělá z Romů chudáky a vyvrhele. Jsou příliš vysoké na to, aby museli aktivně hledat práci, ale na pohodlný život nízké. Proto kradou. Jelikož je náš právní systém na huntě, nic se jim nestane a kradou čím dál víc.

Je jednoduché nazývat pravicovými extremisty lidi, které drtí stále větší daně, ale nevidí, že problémy způsobují naši zákonodárci.

Existuje jedno jednoduché, jen trochu brutální řešení. Peníze za práci. Bohužel ho už jednou ústavní soud zamítl

16 0
možnosti
MT

Tak takový úžasný "politicky korektní" blábol jsem už dlouho nečetl. . .  Rv

Pfujtabl !

8 0
možnosti
BP

Sama společnost vytváří nezdravé prostředí - místo aby vůči problematickým skupinám přitvrdila,tak si je kupuje - no a dokud volební potenciál např. Chánova je stejný jako volební potenciál akademie věd,tak se věci budou jen zhoršovat. Čím více problémových jedinců v populaci,tím více problémů - to je matematická jistota...

7 0
možnosti
JH

J33a93n 66H45l47e37d81í98k

1. 10. 2013 13:02

Jules Verne by mohl jít k vám do učení,- když má někdo IQ max 60, nikdo a nic ho nepovýší, nezcivilizuje. Autor je škůdcem národa, vymýšlí tisíckrát ověřené, vždyť tato kasta musela v cca IX. století být odejita z důvodů nepřizpůsobilosti z tolerantní Indie, zamířila do Evropy, byla po zkádrování vyloučena a nemilosrdně pronásledována. Díky obrovské natalitě se stává časovanou pumou pro všechny státní pokladny všech zemí, bez výjímky, nikdo se neodváží opravdu problém řešit, až kasta vítězně rozloží demokracii a humanismus, a nějaká forma zřejmě nutné totality definitivně odloží bílé rukavičky...

11 0
možnosti
DK

Vsak oni svou sanci dostali, viz -

R. 1416 přišel do Čech okázale předvoj (300 duší) [Cikáni]-nů malebně vystrojených, mužové koňmo, potloukal se po zemi a uměl si lid nakloňovati lživým vypravováním, že nepřátelé křesťanstva je vyhnali a že u Čechů hledají útočiště; proto byli vlídně přijati.

dale pak -

Za dob pronásledování [Cikáni]-nů v záp. Evropě nalezli útulku v Čechách, ač toho nebyli hodni, neboť spolčovali se s Turky, služby vyzvědačské a paličské jim konajíce

avsak -

Když poznáni byli jako lháři, zloději a lotři, počali býti pronásledováni nejdříve ve Španělích, pak v zemích ostatních.

11 0
možnosti
DK

Sakra, odkud se siri ten mytus o bezproblemovych romskych detech v Britanii? Byli jste tam nekdo? Mate s tim nejakou zkusenost? Dokonce i "umirneny Rom" D.R. Horvath, ktereho jinak vnimam pozitivne psal cosi o kouzelnem proutku a britskem zazraku...Proboha lidi, vzdyt to neni pravda! Romove (a jejich deti) jsou v Britanii stejni jako kdekoliv jinde. Ono logicky ani neexistuje duvod, proc by tomu melo byt jinak, vsak i v Kanade si stezovali na pristup romskych deti ve skolach...V Britanii to funguje tak, ze tam zadne zvlastni skoly oficialne nejsou...Ve skutecnosti tam ale jsou. Jsou to "normalni skoly", ktere jsou po okraj napraskany ruznymi asistenty, psychology, poradci atd., kteri se snazi z tech decek neco vychovat. Uroven je pomerne nizka a opravdu bezne mentalne mirne zaostaly zak je schopen takovou skolou projit. Kdyz pak vezmete takoveho zaka a srovnate jeho schopnosti s zakem, ktery vystudoval mistni "zvlastni", jsou priblizne na stejne urovni. Papirove je na tom zak z Britanie lip, prakticky ne. Podobny princip je to s ruznymi (nejen) romskymi policisty v Britanii...Abych nemluvil jen o Romech, vezmeme si treba Pakistance. Ti tvori rovnez pomerne problemovou spolecnost. Proto jsou treba ruzni prostrednici mezi komunitou a urady. Urady naprosto nezvladaji situaci v pakistanske ctvrti...vyberou tedy z teto ctvrti par nejschopnejsich jedincu a udelaji z nich jakoze policisty. Ti se dobre vyznaji v komunite a jsou schopni prispet k relativnimu poradku a zaroven jsou medializovani jako vzory pro ostatni...Takhle to vypada jako v poradku. Tito jednotlivci jsou prinosem. Ale kdyz se na to podivame z hlediska cele komunity, tak je to jen placnuti do vody a ani tyto jedince nelze zapocitat do celkoveho prinosu, nebot pokud by tato komunita byla slozena treba z Vietnamcu namisto Pakistancu, tak by zadni takovi prostrednici proste nebyli potreba a misto toho by z nich byli inzenyri, zednici, prodavaci ci cokoli jineho...

9 0
možnosti
DK

Cili vlastne az tim,ze je takova komunita problematicka, tak tim vytvori paradoxne pracovni mista...Je to lepsi, nez kdyby tito prostrednici nebyli, ale horsi nez kdyby tato komunita v Britanii vubec nebyla...

2 0
možnosti
JS

Ševče drž se svého kopyta a piš jen o tom,čemu rozumíš. Třeba o loutkových představeních.;-D

5 1
možnosti
JK

Je to začarovaný kruh. Aby mohla většina z menšiny posílat děti do běžných škol, musela by změnit svůj životní "styl" a děti připravit tak jako většina z většinové společnosti.  Ale tím se jim zřejmě sahá na "kulturu" a "svobodu" a hledá se všelijaké - proč to nejde... Evidentně ani x organizací není schopno docílit toho, aby se zařadili, tak buďto nechtějí, nebo to prostě není možné, protože jsou prostě takoví, jací jsou (stále píšu o většině z menšiny).

Jak je možné, že se dočtete o zkušenosti pracujících Romů (kteří toto oslovení většinou nemají rádi), kterými většina z (jejich!) menšiny pohrdá, že pracují, že žijí jako "gadžové"? Je k pohrdání chovat se slušně, chtít pro děti vzdělání a pracovat?

Už mě nebaví, že se to všechno hází na většinovou společnost a podporuje se "vzdělání" v tom, jak vydojit ze státu co nejvíc ať (bohužel) legálně ale i lží a podvodem a ještě s kecama o rasismu a ukazování prstem kdo všechno JINÝ za jejich "cokoliv" může.

Díky za speciální nebo praktické školy, pokud se tam alespoň něco naučí. Některé děti na běžnou prostě nemají, nejen romské, a pokud to tak je, potom nevidím smysl v tom, vydupávat si běžnou školu. Ovšem pokud je ale vzdělání rodičům šumák a dítě k tomu nevedou, tak se dítě bude v jakékoliv škole podle toho chovat, rušit ostatní a do kopru půjde vzdělávání celé třídy, ať bude dítě bílé, zelené nebo světle fialové! Takže mají-li být děti vzdělatelné (pokud k tomu mají předpoklad), musí se změnit přístup rodičů, ti musí změnit životní styl......

10 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1326x
Ladislav Vrchovský, publicista, divadelní kritik.

Seznam rubrik