Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

No naposledy jsme od vlády "nakoupili" třeba dost neprůhlednou církevní restituci.

Ta nás na pěkných pár desetiletí zatíží, podobně jako nákup služby "podpora OZE".

OZE se nám pokoušejí vysvětlit snůškou lží a polopravd a machrováním instalovaným výkonem (kterého tyto zdroje dosáhnou maximálně 14x do roka na pár hodin.

Na tzv. restituci se ani ptát nesmíme, funguje v principu tak, že o co si straé církve řeknou, to dostanou a kdo si včas stihl založit novou církev, dostane mističku smetany taky.

Ukradené se má vracet, to je bez diskuse, ale ne bez důkazů, že mu to kdy skutečně patřilo (ne že to mohl užívat, nebo že si všichni mysleli, že mu to patří), ne nadarmo si i naši předkové o majetkových věcech vedli evidenci (která se povážlivě a účelově ztrácí při povodních a podobně a pak se machruje jen "čestnými prohlášeními").

1 0
možnosti
Foto

Co je ukradené má se vracet. jenže proč zrovna v tomto bodě. Proc nevracet to co ukradla církev za 1000let? Kdo rozhoduje o tom, že do tohoto bodu je krádež OK a od tohoto bodu se vrací?

3 1
možnosti
PH

Rozdíl je ve formě. V prvním případě na to doplácí méně zdatní jedinci a v druhém celá společnost. Bohužel. 

Článek R^

1 1
možnosti
Foto

Vše je o rozhodování. Staroušové celé dny koukají do bedny, kde jsou varováni a přece se v domnívají, že na tom vydělají. Tak nechají naverbovat. A to na cokoliv. Takže jsou jako ovce a nechají se oškubat. Je to kategorie lidí, kteří se nechají oblbnou i ve volbách, což se ukázalo v komunálních, prezidentských a čeká nás to nyní. S tím nic nenaděláte, jen možná karmu.

2 0
možnosti
PK

Jabka, hrušky a možná i okurky ... Rv

5 4
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.