Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Voliči, už léta zvyklí volit "větší nebo menší zlo", už vnímají jen reklamní hesla parlamentních (čti: těch, co mají prachy na zaplacení PR) stran. Potíž realistického a splnitelného programu Svobodných je právě v tomhle. Proto je tenhle blog užitečný.

11 0
možnosti
IF

Ač zdaleka ne se vším ve Vašem programu souhlasím, tak nezbývá než napsat:

.

Kéž by ...

16 0
možnosti
GK

utopie, vic k tomu snad neni co dodat. Jo jeden uz tu byl co sliboval jak dozeneme a predezeneme.

2 14
možnosti
JK

No, takoví tu jsou stále. Jen dnes sedí v Bruselu.

12 1
možnosti
ON

O54t68t55o 51N12o60v89a86k

24. 6. 2013 11:02

Zni to hezky, sice s tim souhlasim, ale zaroven se obavam jednoho:

Pojistovny ZDRAZI, protoze se umi domluvit a tahaji za delsi konec.

Minimalni mzda zase neni tak spatna, me se sice netyka, ale je treba myslet na ty, kteri ji berou a nizsi prijem nemaji jen proto, ze jim to zakon zakazuje, jinak by ji meli samozrejme nizsi.

Je treba si uvedomit, ze nadnarodni kapital je de fakto v mnoha pripadech mafie a podle toho se chova.

Dale zde zapominame na sionisticke banky, ktere maji v hrsti kurz koruny, ano CR je moc mala nato, aby byla strategicka, tedy nas muzou ignorovat, nejsme Nemecko, ale taky muzou jednim rozhodnutim zhroutit nasi ekonomiku, jejich lidi uz jsou v nasi CNB a prebiraji pod svoji kontrolu Euro, Libru a $ jiz pod svoji kontrolou maji.

Muze se nam taky stat, ze nam ekonomiku zhrouti a budem nuceni prejit na vymenny obchod, nebo se stane paralelni menou euro, stejne jako sveho casu v Rusku $. Prikladem, kdy mezinarodni bankeri vs Nemecko, kteremu marku promenili v bezcenny papir a byli nuceni zavezt nekonvertibilni menu a vymenny obchod, dane se zacaly vybirat jen od podniku a lide pracovali zprvu za jidlo. Zase ja se toho nebojim, idelani by bylo, kdyby si doma poradek udelali i v USA, vypalili FED do zakladu a ziskali menu pod kontrolu statu, pak by nam nehrozilo, ze nam sem nekdo posle 30tun demokracie.

0 6
možnosti
JP

Minimalni mzda jasne definuje nezamestnatelnou skupinu, ktera by neco delalala za trochu penez, ale potencionalnimu zamestnavateli se nevyplati dat minimalni mzdu.

Tedy napr. potrebuju zamest dvur. Muzu to dat nekomu kdo to za smluvenou castku, ktera muze byt mensi nez minimalni mzda, bude zametat a nebo si za casku odpividajici minimalni mzde najmu zametaci stroj z technickych sluzeb. Zasadni rozdil je v tom ze k minimalni mzde je potreba pripocitat dalsi naklady: odovdy za zamestnance, zrizeni satny, vystrojeni a vybaveni zamestnance...

dobre to ukazuje toto video:

http://www.youtube.com/watch?v=c8djeW6iDvA

9 0
možnosti

A57n52n90a 26Č60e38r20n49á

24. 6. 2013 10:57

Výborně. Ještě zrušit desítky krajů v tak malé zemičce a vrátit se k zemskému zřízení a volím takový program! V

Jenomže když se vyhážou byrokrati z nadbytečných úřadů a krajů, zvýší se nezaměstnanost. Co s tím?

6 0
možnosti
JP

Mohli bysme je vyvez do Bruselu :D

5 0
možnosti

24. 6. 2013 10:56

A ted tu o Cervene Karkulce.

1 12
možnosti
JL

A teď realita.

Květen 2014: Na sestavení většinové vlády je potřeba volební zisk zhruba 45% - to asi uznáte, že je utopie, ale jelikož se jedná o virtuální realitu, tak budu pokračovat, jakoby se to stalo.

Červen 2014: K přijetí Ústavního zákona se můžete zavázat, ale nemůže to projít. Aby byla Ústava změněna potřebujete 2/3 ve Sněmovně a zároveň 2/3 v Senátu. Takže i kdyby jste získali potřebné hlasy ve Sněmovně, tak v Senátu Vám to nemůže projít.   

Červen 2014: Jak mohouo ministři, kteří nikdy v politice nebyli vědět, co všechny ty úřady dělají, jakou mají agendu, nelze zjistit za jeden měsíc.

Červenec 2014: Zákony o řepce nemůže Sněmovna schválit již v létě. Máme první čtení, druhé čtení, třetí čtení, pak to musí potvrdit podpisem prezident, takže účinnost zákona od října 2014 se nedá stihnout. Na jaře 2015 zemědělci určitě zasejí stejně jako dřív. 

Září 2014: Rozpočet si dělejte, jaký chcete, hlavně, aby Vám to vyšlo. Březen 2015: Letní čas - klidně si ho zrušte, ale lehce mi to připomíná populismus. 2016: Zrušení daně z příjmu fyzických osob. Myslím si, že by to byla dost velká díra do rozpočtu, ale budiž, třeba to máte spočítané, ale zase platí to kolečko se třemi čteními, Senátem a prezidentem - to kolečko nezrušíte. Říjen 2016: Pokud lidé v referendu rozhodnou, že vystoupíme z EU, tak z něj vystoupíme, ale myslet si, že zůstaneme součástí Shengenské dohody mi přijde ponekud pošetilé.  Tak nevím, sice se jedná o virtuální realitu, ale když už bych psal, tak bych napsal něco, co se dá aspoň trochu splnit.

5 3
možnosti
MD

proč bychom v schengenu nezůstali? je v něm několik států, které nejsou v unii. a naopak v unii jsou státy, co nejsou v schengenu. eu ne=schengen.

4 0
možnosti
Foto

R40o61m66a67n 61Š20e57b69l

24. 6. 2013 10:44

Takto prosím má vypadat strategie na volební období s perspektivou přesahující ono volební období. Věcné oproti volebním programům typu "snížíme x zvýšíme"..

13 0
možnosti
JV

No, během jedné pětiletky všechno bude fajn:-) Komunistické myšlení naruby. Nejvíc se mi líbila ta myšlenka, že Evropa se bude zmítat v krizi, ale Česko díky moudré vládě pokvete;-D Svobodní nicméně volby nevyhrají. Hloupých lidí je tu dost, ale tolik zase ne. Tahle partička zůstane ohraničenou sektou lidí blouznících o tom, jaké by to bylo dokonalé, kdyby oni mohli.

6 18
možnosti
FL

Hloupých lidí je tu většina, jinak by ODS, ČSSD, TOP09 a komáři nebyli stále přes 20 let v parlamentu

14 0
možnosti
PP

To je moc pěkné. Bihužel ta Vaše pohádka přináší více otazníků než odpovědí. Například tu, jak chcete řešit vzájemný obchod a hranice s EU - vrátíme se k pohraniční stráži a vzájemným clům? Ti, co spadnou do sociálních problémů, těm poskytneme euthanásii? Důchody přestaneme vyplácet a nemocné necháme vychcípat? Pokud ano, pak je to reálné, pokud ne, pak je to jen snůška nesmyslů. Ve Vašem podání ztrácí smysl státní útvary. Ne, že by se mi mnohé nelíbilo, ale musí to mít reálný základ a tohle je virtuální realita.

4 14
možnosti
JP

Volny pohyb osob a zbozi nema s EU nic spolecneho.

20 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky