Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Nějak mi unikla ta pasáž s tim Harry Poterem a Voldemortem, ale jako vtip dobrý.

2 5
možnosti
Foto

No jo, pane Machu, ale jak přemluvíte těch 70 % lidí, jejichž intelekt končí u rozpoznání hořčice od rumu a jejichž vzdělání skončilo někde u malé množilky?

Já ty dospělce tohoto ražení (žel) učím a oni neovládají ani látku základní školy, dokonce ani prvního stupně. Ani matematiku, ani fyziku, ani mateřský jazyk. Neovládají, krom vlastních svěračů, prakticky nic. Zato znají svá „práva“ stejného žaludku a požitků z cizího.

21 1
možnosti
VH

K čemu nás má pan Mach přemluvit?  Abychom věřili pohádkám?  Tak pane Závladský, započítejte se rychle mezi těch několik procent voličů, kteří sotva stačí ovládnout vlastní svěrač a přesto mohou voli a kteří budou budou volit Svobodné (či, Bobošíkové a Okamury).  Prostě pohádkáře.

2 12
možnosti
MN

Přála bych Svobodným, aby se dostali více do povědomí lidí. Z nových politických uskupení (Okamura, Babiš, Popelka...) jsou Svobodní nejlepší a po volbách by měli do sněmovny určitě zasednout.

24 1
možnosti
PS

Dokud budou voliči volit podle "agentur veřejného mínění" (tj. agentur manipulujících veřejným míněním), lepší to nebude.

0 0
možnosti
PJ

Petr Mach má pravdu. Nemá však dostatek stoupenců. Lidé nemají zájem o svobodu, neví co to je, nevěděli by si s ní rady. Proto budou volit KSČ, ČSSD, TOP 09. Tím lidé získají (možná) jistoty, ale přijdou o svobodu - jim to ale nevadí. Jednou skončí v pečující náruči Velkého bratra.;-)

26 0
možnosti
Foto

A tak to má být. Každému co si zaslouží;-).

5 1
možnosti
ZB

Že jsou Češi zcela vyjímečný národ a půjdou vzorem celému světu, to hlásá Slávek Popelka.Jen jsem dodnes nevěděl, že tím myslí Svobodné - ekonomické zázraky na počkání s.r.o. Asi před rokem jsem uvažoval o tom, že Svobodné budu volit, po přečtení tohoto článku jsem rád, že jsem si to rozmyslel a nebudu přidávat hlas k zatím 1% preferencím...

3 15
možnosti
Foto

Ach jo. Ten článek je samozřejmě zjednodušující nadsázka - protože politické programy nikdo nečte. A míchat sice mimoparlamentní, ale demokratickou politickou stranu s výplody nebezpečného blouznivce našich hor není, myslím, korektní.

10 1
možnosti

Už to tu zaznělo. Pro ČR je a bude dobře, zůstanete-li na současných preferencí. Jste pane Machu ekonom, zaostávající za světovou ekomnomikou o nějakých 100 let a ekonomika je jediná Vaše vzdělanost - v zahraničí se Vám podobným říká eufemisticky politik technokrat. Věřím, že český národ až tak dalece nezblbne. Dopad Vaši strany v podobě vládní strany by byl strašný - na všechno. Kdysi jsem se na vaše stránky podíval - byls tam deklarována tržní soutěž justicí jednotlivých evropských zemí. Víc o Vás nikdo nepotřebuje vědět víc.

5 21
možnosti
Foto

Světovou ekonomikou míníte tu rozpadající se mršinu, pokrytou investičními bublinami? Jestli současné politice něco chybí, jsou to právě technokrati, nezatížení různými -ismy. Petr Mach ekonomii rozumí a je gentleman. Mně to stačí.

21 1
možnosti
DJ

Nejak mi unikla psychologicka stranka vec, resp. jak si autor predstavuje, ze se lid vyrovna s nabytou svobodou o kterou absolutne nestoji.

8 2
možnosti
Foto

Lid o svobodu možná nestojí (a zvonkajšku to tak skutočně vyzerá). Lidé, myslím a doufám, ano.

13 0
možnosti
Foto

Homo economicus, to je děsný problém dneška. Když si jeden začne myslet, že pro život je nejdůležitější ekonomie a nic jiného.

1 15
možnosti
FL

nepletete si tentokrát ekonomii se svobodou? Svoboda totiž je to nejdůležitější

19 0
možnosti
Foto

Doufám, že Svobodní nejen že nesestaví vládu, ale že se ani nedostanou do Parlamentu. Machovy pohádky a iluze se snad ani nedají brát vážně. Vystoupení z EU - co by jsme z toho asi tak měli? Větší samostatnost? Pod vedením lidí jako je pan Mach v ní něvěřím. Země si určuje míru své samostatnosti a důležitosti především hospodářskou prosperitou, vše ostatní jsou jen politické výmysly.

5 31
možnosti
FL

ano, zvolte si svou milovanou "pravicovou" ODS či "novou" stranu TOP09 a libujte si jak naši zemi ti skvělí politici vedou k prosperitě a světlým zítřkům ;-D;-D;-D

16 1
možnosti
MI

Tak jsem rád, že tyto blouznivé vize Haiderovi pohrobci nenaplní.

2 10
možnosti
Foto

Zapomněl jste zmínit, čí jsme zaprodanci, pane Kojzare.

5 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky