Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

problém je, že pokud zrušíme dotace pouze my, a v EU nikdo, tak nic nevyvezeme. Protože budeme drazí. A naše ekonomika je na exportu dost zavislá

3 0
možnosti
KK

K27a61r47e88l 50K74o94ř47e87n

27. 6. 2013 14:44

A teď tu o Budulínkovi, pane Mach :)

4 3
možnosti

Čte se to hezky, ale i kdyby Svobodní vyhráli volby a lidé by tu svobodu chtěli, tak jsou tyto vize nerealizovatelné. Téměř vše důležité (automobilky, banky, operátoři, obchodní řetězce atd) patří zápaďákům a oni si nás ohlídají, aby jsme si tu nehospodařili po svém. A na chod státu jako takového, při nicotném výběru daní, by se vzalo kde? Jasně, každý by se tedy staral sám o sebe, takže by si všechno platil. Fajn. A kde stát například vezme na důchody? V roce 2016 asi budou mít důchodci sotva naspořeno ve fondech na stáří. A armádu Cigánů, kteří jsou po generace zvyklí žít z dávek, bude živit kdo? To jako "z ničeho" pro ně vzniknou pracovní místa, kam je někdo nažene? Školství bude privátní, předpokládám...Je to nesmysl, nejsme Švýcarsko. Nikdy jsme nebyli a nebudem :-(

4 3
možnosti
JB

Nicotný výběr daní? Víte, že se výběr daní za relativně pár let zdvojnásobil? Víte, že státy v Evropě mají výdaje větší k HDP, než měli za 2. sv. války? Víte, jak nicotné daně byly např. za takového Rakouska Uherska?

4 1
možnosti
AK

Hlavně pozor na různé ty chtivé vlády či budoucí ;-Odiktátory!

http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/spojme-se

0 0
možnosti
VM

S řadou věcí se dá souhlasit,ale každý zákon lidovým vetem? Lojza s Mařkou rozhodují o Temelínu?

3 0
možnosti
Foto

Ve Švýcarsku to funguje následovně - překlad části článku 141 Švýcarské ústavy:

Art. 141 FakultativesReferendum

Článek 141 Fakultativní (nepovinné) referendum

1 Verlangen es 50 000 Stimmberechtigte oderacht Kantone innerhalb von

100Tagen seit der amtlichen Veröffentlichung des Erlasses, so werden dem Volk

zurAbstimmung vorgelegt: 1Požaduje-li ho 50 000 oprávněných voličů nebo osm kantonůdo 100 dnů od úředního zveřejnění vyhlášení, budou lidu k hlasovánípředloženy: a. Bundesgesetze; a. spolkovézákony.... Z toho vyplývá, že každý zákon nemusí projít lidovým hlasováním. Pro mě to dále znamená, že: 1. Lojza s Mařkou nebudou rozhodovat o výstavbě Temelína s vidinou tučných úplatků ve vlastní kapse. 2. Celý národ se neskládá z přihlouplých lidí. 3. Poslanci, kteří hlasují a závažných  záležitostech, nejsou zdaleka tak kompetentní, jak si mnozí lidé myslí. Každý, kdo zná osobně poslance či senátora, ví, že je to člověk jako každý jiný průměrný občan, občas je i podprůměrný. Morálně a zároveň inteligenčně nadprůměrných politiků mnoho nenajdeme.

5 1
možnosti
Foto

No, asi jste někomu musel šlápnout na kuří oko, když se probudil nebo byl probuzen i Jenda Veselejch, aby zasvinil diskusi svým kolovrátkem. Oni se vašeho úspěchu opravdu bojí. ;-)

3 3
možnosti
JV

J67a22n 54V87e12s14e62l22ý

27. 6. 2013 9:38

;-)

Ale jděte. Vždyť se podívejte, jsou zde skoro fffšichni funcionáři Svobodných, aby tuhle utopii vyfutrovali. Mnozí osobně, další Svobodný soudruh z jejich kandidátky sveřepe z pozadí mínusuje...

Neprobudil, byl jsem pouze dlouhodobě v zahraničí a český rybníček mě nezajímal.

Takže bych zakončil vašimi slovy. "No já nevím a nebo no, já nevím." :-P

3 3
možnosti
LH

Taková pohádka to sice nebude, ale Svobodné volím.

8 0
možnosti
JF

J18a84n 66F12r45o35l59í63k

27. 6. 2013 16:23

Vím, že nemají na propagandu jako Babiš nebo ČSSD, ale ať dostanou Svobodní peníze za můj hlas. Stávajícím modrooraanžovočerveným zlodějům to nedám.

7 0
možnosti
Foto

Pane Machu, klobouk dolů, děkuji za to, že jste mi otevřel oči. Až do přečtení tohoto článku jsem si nedokázal představit, jak vypadá pravicový populismus. Jen otázka, na kterou asi stejně neodpovíte: Vy tomu, co jste napsal, také věříte?

2 5
možnosti
PR

Ač Svobodné nevolím a nepodporuju tak podobně jak je to napsané v článku funguje v nejvyspělejší ekonomice na světě. V Singapuru. Stát pokud možno nezasahuje téměř do ničeho. Vše funguje na tisíciletím ověřeném principu nabídky a poptávky.

6 3
možnosti
Foto

P43e73t27r 46U12g44r12i27n

27. 6. 2013 7:04

Některé body jsou přiměřené a realizovatelné, některé jsou však dosti úsměvné. Už vidím, jak nás EU nechá odejít a zachová nám šengen a hospodářský prostor. I v Bruselu sedí mstiví lidé a vystoupení z EU by pomalu znamenalo i víza do Německa. A jak chcete odstranit dotace, když máte otevřený hospodářský prostor? No, to je pěkná slátanina. Dotace odstraníte pouze tak, že je odstraní celá EU a nebo zrušíte šengen a zavedete cla. Tyhle dvě věci jdou tak trocha proti sobě. A tak bych mohl ještě pokračovat například i s přímými daněmi či zdravotním pojištěním, které na rozdíl od důchodu a dávkových dárečků za ideální místo pro solidaritu považuji. O školství jako základním kameni jste pomlčel a to je velká škoda, tam to totiž všechno začíná.  Svobodní mají dobrý směr myšlení, nicméně realizace těchto představ by skončila buď fiaskem nebo potoky krve v ulicích.

0 0
možnosti
JF

J86a91n 24F64r71o25l39í24k

27. 6. 2013 16:29

I kdyby se dostali do parlamentu a vládní koalice nebudou mít sílu něco reálně prosadit. Ovšem základní myšlenka této strany "malý stát" se mě líbí. A člověk musí něčemu věřit. Bez víry a ideálů se nikam neposuneme.

2 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7761x
Petr Mach. Ekonom a politik. Vysokoškolský učitel. Lídr kandidátky koalice SPD a Trikolory pro volby do Evropského parlamentu.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky