Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Blahopřeji Vám ke skvělému článku, a podotýkám, že je hanba, že není na titulce. Ovšem článek pana Radoslava Bangy, který je totálním protipólem Vašeho trefného článku, je v zujálech. Každý ať si domyslí...

16 6
možnosti
VK

Ano, ja jsem domyslel a domyslil jsem že tento článek byl publikován v 15:50 a vy pane Kroupo jako starý kozák víte, že články se na titulku dávají před polednem. Totež na zaujalo nás. Proto tam tento blog být nemůže.

3 3
možnosti
MM

Souhlasím v mnohém. Jen bych doplňil, že za katastrofální stav "česko-romských" vztahů nese odpovědnost i většinová společnost. Nejlépe to ilustruje žumpoidní diskuse kolem čerstvě narozených paterčat. To se nedá omluvit "pochopitelnou nutností generalizace". My na jednu stranu chceme od Romů, aby se integrovali, na stranu druhou je mezi sebou nechceme a vytlačujeme je na okraj. Paterčata se ještě ani nenarodila, a už se o nich v diskusích psalo jako o budoucích parazitech, čmoudech, kriminálnících apod. Jejich jediným proviněním bylo, že se mají narodit romskému páru. Takový přístup je totálně demotivační. Je mimochodem zaviněný i tím, že ve vztahu k jednotlivci stále ještě upřednosťujem jeho kolektivní identitu nad identitou individuální. O zakořenosti tohoto zlozvyku vypovídá i to, že se ho běžně dopouští i pravicově liberální část blogerů a diskutujících, kteří by měli paradoxně akcentovat spíše individualitu každého z nás.

14 5
možnosti
Foto

A není nálepkovaní to, když se celý národ označí jako rasistický? Nedělají aktivisté právě to, co sami vyčítají údajným rasistům? Sám píšete, že ty příspěvky byly žumpoidní... ano, bylo správné jejich smazání. Ale bylo správné, když si je Romea uchovala a pak z nich sestavila článek? To není žumpoidní?

12 5
možnosti
VK

To je tak dobry clanek, ze jej ti, kterych se to tyka nemaji sanci pochopit. Karma!!!

8 6
možnosti
Foto

pokud určitá odnož krtků nebude chtít se hrabat v zemi při hledání potravy, zahyne. Pokud rorýsy nebude bavit honit mouchy, vyhynou. Nikdo je nebude držet při životě. To samé by mělo platit i v lidské společnosti. Budeš mít jen tolik, kolik si zasloužíš anebo jak se o tebe postarají tví bližní.

6 3
možnosti
JR

J26a33n 82R38á85ž

5. 6. 2013 17:32

Za článek KARMA! R^

P.S. Zaregistroval jsem, že  slovní spojení  Lidskoprávní dáváte v určítých myšlenkových souvislostech do úvozovek.

Ano, souhlas, jsme-li v názorové jednotě,že v uvozovkách se v textu obvykle objevují výrazy, od nichž se chce autor textu z nějakého důvodu ideově distancovat.

Osobně jsem slovní spojení Lidskoprávní i Lidská práva, jsou-li použita v kontextu,který tomuto slovnímu spojení, dávají levicoví intelektuálové a politici, popřípadě zmatení idealisté, začal dávat do úvozovek z důvodu distance od "moderního" výkladu rozsahu těchto práv.

5 5
možnosti
PH

Velmi dobrý a přesný. Jejich pokřivená morálka těch zastánců dobra je hrozná a ještě horší je, že z toho dokonale žijí. Nevěřím tomu, že to co hlásají, tak že tomu sami věří.

11 9
možnosti
Foto

Věří. Nebo to alespoň předstírají. Ale já myslím, že mnozí opravdu věří.

0 1
možnosti
JJ

J49a57n 38J14o57š38t

5. 6. 2013 16:21

Největší karma jakou jde vůbec dát !

Naformuloval jste to naprosto přesně. Děkuji Vám.

11 8
možnosti
Foto

Výborný článek, tohle by mělo být ve výběru. Já už mám taky dost té manipulace. Jenže tito pro-romští zastánci ve skutečnosti žádné řešení a uklidnění situace nechtějí. Co by pak dělali? Kdyby chtěli, tak by působili právě i na tu druhou strany a nesnažili se dělat, že Romové jsou andělé a za všechno můžou jenom ne-Romové.

13 8
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.