Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím, že současný režim je založen na privatizovaných hodnotách, ve státních rukou prakticky nic nezbylo. Privatizocaná ekonomika je řízena trhem, který měl zajistit excelentní ekonomiku a blahobyt společnosti. Ukázalo se, že nic z toho nefunguje. Proč si to nepřiznat, pane Kříži ? Proč vše svádět na virtuálního levicového nepřítele ?

4 7
možnosti
AK

Kapitalismus má 3 hlavní znaky:

- převahu soukromého vlastnictví

- zisk jako hlavní faktor motivace

- námezdní práci.

Trh mezi tyto znaky nepatří a není pro kapitalismus ani moc potřebný. Hlavní hráči se mu dokáží vyhnout.

1/3 zahraničního obchodu proběhla mezi zahraničními matkami a tuzemskými dcerami za "vnitropodnikové" ceny, 2.třetina mezi nadnárodními firmami navzájem. Uznejte, že ta zbývající třetina nám už ten volný trh nezachrání. Ano, v 90. letech u nás neměl kapitalismus dobrý zvuk a tak jsme začali používat pojem tržní hospodářství nebo tržní ekonomika a trh jsme postavili do pozice jakéhosi božstva, které vše dokonale přesně uspořádá a z neznámých, jaksi nadpřirozených, příčin spravedlivě pozná koho potrestat a koho odměnit a způsobí, že zdroje se samy od sebe přemístí správným způsobem. Viděli jsme, že se "správným způsobem" přemístily k tomu, kdo měl správné informace a správné známosti.

2 0
možnosti
AK

Co jiného než pravicová redistribuce jsou například II.pilíř a nebo zdravotní reformy?

Tohle postupné vydlabávání veřejného sektoru a předávání ho do soukromých rukou je odnímání majetku nám všem. Navíc je to provedeno velmi dobře legislativně, takže se to obtížně zvrátí. No a co nás čeká dál? Lesy, školy, dálnice, nemocnice, zbytek důchodového zabezpečení, zbytek IT. Prožrali jste to, stát na to nemá a tak to zprivatizujeme. Jak to dopadne vidíme na hospodaření s vodou - nedoplatíme se (cena jednoho kubíku je v Praze stejná jako v Paříži - při polovičních příjmech obyvatel Prahy).

3 0
možnosti
JV

J19i23ř26í 21V89l51a14c59h

24. 5. 2013 14:48

Pravicový druhý pilíř by byl - snížíme pojistné a důchody a s ušetřenými penězmi na pojistném si dělejte co chcete. To co proběhlo je jen klasická práce současných parlamentních politiků, kterou výborně vystihl pan Kříž.

0 0
možnosti
AK

Kolega Novák má, dle mého názoru, pravdu, když odmítá dál naslouchat pohádkám o tom, jak levice "bere těm pilným a úspěšným a dává těm líným nemakačenkům".

Když se ovšem podíváme na vývoj od devadesátých let po žhavou současnost, zjistíme přesný opak: nikdo totiž nepřerozdělil národní bohatství tak rasantně, jako právě pravice.

7 1
možnosti
Foto

Koho považujete v ČR za pravici?

8 3
možnosti
SV

Máte pravdu.Jen jak z toho ven?Rád bych volil opravdovou pravici,ale tady žádna není.Nejspíš to tady bude muset celé  padnou na hubu a pak snad vzejde něco normálního,co bude fungovat.Jen se bojím,že ten pád bude hodně ošklivá záležitost.

7 1
možnosti
AK

Jak z toho ven netuším.

Volby zase vyhraje ten, kdo utratí nejvíc za volební kampaň a vládnout bude s těmi, s nimiž se dohodne na dělení kořisti.

Kde na to vezme? Od bohatých investorů.

Investice do politiky je investice jako každá jiná, jen návratnost takové investice je skvělá (i ve srovnání s narkotiky).

2 0
možnosti
MH

"Odpověď je velmi jednoduchá."

Pane Kříži, stačí si přečíst první větu vašeho článku a musí být každému rozumně uvažujícímu člověku jasné, o co ve vašem příspěvku půjde: DOJMY, DOJMY, DOJMY, DOJMY...

2 8
možnosti
Foto

Zkuste mi tedy napsat, které "dojmy" se vám nezdají dostatečně realistické?

6 1
možnosti
LP

Skvěle napsané. R^

8 4
možnosti
JN

Proč proč? Protože furt rozdělujete na levici a pravici. Zkuste jako já rozdělovat na správné a špatné. Neboť krize není, že by nám peníze projedli důchodci, ale proto, že na naší zemi parazitují zločinci.

15 2
možnosti
Foto

Ano, poslední vaše věta v příspěvku přeci kopíruje ideovou linii článku, nebo ne? Vadí snad, že jsem to špatné pojmenoval jako levicové?

4 1
možnosti
SB

R^R^R^ vynikající.

ale za tohle vás levicoví elitáři z Pravdoláskova a levicoví rudooranžoví populisti asi nepochválí

11 6
možnosti
PM

Proč myslíte? Já se považuji za pravdoláskaře, nicméně z většinou článku vřele souhlasím....

4 2
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz