Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Čí odpad tam chtějí pálit? 

Vozit ten pražský až 380 km by se asi moc nevyplatilo (zvláště v době velkých oprav D1)

2 2
možnosti
JK

Odpad se vozí mnohem dále než stovky kilometrů. Je to lukrativní byznys - odpadu je velmi mnoho a každý rád zaplatí, jen když se ho "nějak" zbaví.

Jen je jaksi úplně jedno, zda dovezou odpad z Prahy, ze Slovenska nebo Německa, protože důležité je, aby Beskydy zůstaly čisté.

3 1
možnosti
SB

Víte, jaký je rozdíl mezi Čechy a Slováky, když jejich vláda uzavře nevýhodnou mezinárodní smlouvu? Češi správně nadávají na svou vládu, zatímco SLováci nadávají na ty .... (sprosté přídavné jméno) Čechy, že se Slováky zase vytřeli zrak (opět v reálu jiné formulace, ale nemohu ji tady napsat otevřeně). Prostě my správně nadáváme na naši vládu, že uzavírá nevýhodné smlouvy, Slováci nadávají na Čechy, že se slovenskou vládou uzavřeli smlouvu nevýhodnou pro Slovensko. Přitom by měli nadávat na svou vládu. Ona má hájit zájmy Slovenska, nikoli že by je měl hájit český smluvní partner.

Váš článek v mnohém slovenskou metalitu připomíná. Napůl neprávem nadáváte na Pražáky, napůl právem vyzýváte Vaše místní orgány, aby to nepovolily. Správně byste měl mluvit nikoli půl napůl, nýbržý výhradně na adresu Vašich místních orgánů. Ať odmítnou vyčlenit příslušný pozemek ze zemědělského nebo lesního fondu nebo ať odmítnou vydat stavební povolení. Jednání pražské strany je logické: Usoudila, že Beskydy by pro ni byly výhodné, tak se to snaží umístit do Beskyd. Má plné právo na tuto snahu. Nikdo z funkcionářů té pražské firmy nedostal od obyvatel Beskyd mandát ve volbách, aby zastával jejich zájmy. Ten mad¨ndát dostali Vaši místní a krajští zástupci. Oni jsou za to placeni, aby to té Pražské firmě nepovolili.

1 0
možnosti
RK

Víte jaký je rozdíl mezi Čechy a Moraváky? Zatímco Čech hledá skutečného viníka, Moravák má univerzálního. Pražáka. A je úplně jedno že ten "Pražák"  žije od narození u něj vedle v ulici.

0 3
možnosti
DK

S obsahem článku souhlasím. Jen by mne zajímalo: Český ráj patří Pražákům? A tam by vám spalovna nevadila?

Ta nadsázka je v pravdě nepovedená.

3 0
možnosti
Foto

Autor vlastně udělal totéž, co vyčítá citované firmě. Tedy pokud správně odhadl pohnutky, které vedly k nápadu postavit spalovnu ve Frýdlantu nad Ostravicí.

0 0
možnosti
Foto

No, ona je to nadsázka, ale v principu to tak je. Mám ještě v čerstvé paměti, jak pražské ekologické sdružení "Sojka", vedeno srdceryvnou snahou o záchranu jesenické květeny, zrušilo část lyžařského vleku na Čertových kamenech. Jediné hory, na kterých se dá celou zimu na Moravě lyžovat, tak přišly o část vleku. Neumím si představit, že by to stejné sdružení navrhlo kdekoliv v Krkonoších.

Nejsem pragofobní, ale připadá mi, že sever Moravy je jaksi odepsaný /dálnice je u nás teprve asi 3-4 roky/, je tu nejkratší doba přežití, jedna z největších nezaměstnaností. Takže jedna spalovna navíc......

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji za pochopení a reakci :)

1 1
možnosti
LN

...můžet mi říci.pane radní.....proč si berete do hu....st zrovna český ráj.....???...sám přiznáváte že ve společnosti sedí lidi od vás...tak si nejdřív laskavě zameťte před svým prahem....

1 2
možnosti
Foto

Dobrý den, titulek článku je samozřejmě psaný s nadsázkou a výzva je pouze řečnická :) Ale děkuji za reakci.

2 1
možnosti