Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

M31i22l97a54n 49V57e10l70k77ý

31. 3. 2013 13:44

Toto ráno s názvem blogu bezpodmínečně souhlasím.

4 7
možnosti
MH

Tak konecne mame letni cas, konecne bude na vecer jeste svetlo! Zrusit letni cas je samozrejme blbost a zajimavy ze na podzim nikdo neprotestuje ale na jare se chystaj petice ;-D Proste ste se blbe vyspali ale za par dni se z ty hodiny vzpamatujete, zadnej strach ;-)

13 6
možnosti
OK

Ano, souhlasím. Mám pocit, že ti bojovníci proti úpravě času v zimě brečí, že jim chybí světlo a když ho mají v létě více, tak zase blbě ...

10 6
možnosti
Foto

Naprostý souhlas s autorem. Letní čas považuji za naprostý nesmysl, i když přes dvacet let vstávám, až se sám probudím, tedy mezi 7-7.30 hod.

Ale statisíce lidí musí vstávat  před 5.00, v létě tedy před 4.00 a to již není normální.

8 10
možnosti
RK

Nechte to laskavě na těch statisících lidech. Buďte tak laskav. :-)

12 9
možnosti
Foto

Česko by se mělo připojit k postupu Vladimíra Putina, který zavedl letní čas a již jej nemění.

8 4
možnosti
JS

Připoj se sám. ;-D

9 2
možnosti
Foto

M23i89l26a10n 60K72a72s55l

31. 3. 2013 12:44

Připojte se k referendu - https://mojeid.cz/registration/ - přijdou Vám tři ověřovací piny - přes sms, přes mail a poštou - to je ověření pro evropskou unii - referendum proběhne v celé EU od 15.4., mezitím je dobré provést tu registraci !!

4 10
možnosti
RF

R17a30d19i52m 18F31r59a31n45c

31. 3. 2013 12:36

Vy máte ale starosti.:-/ Jako by nebyly jiné, závažnější pitomosti a problémy k řešení.

8 4
možnosti
RK

Nejlíp se řeší takové problémy, které vůbec problémem nejsou. Autor článku mimo jiné bojuje za české tradiční Vánoce.

9 5
možnosti
MH

Můžete mi pane Zdechovský sdělit jak podle Vás komplikuje změna času o hodinu život většině lidí ?  Je dokázané, že i velmi psychicky labilní jedinci se se změnou času vyrovnají nejdéle do týdne a drtivá většina populace to přejde bez sebemšího vzrušení, takže pokud Vy s tím máte takové problémy doporučil bych Vám navštívit odborníka (psychologa, psychiatra) a to neříkám proto, že bych se Vás chtěl nějak dotknout, ale zkrátka si myslím, že by Vám to mohlo pomoci překonat Vaše psychické potíže.;-)

7 4
možnosti
PJ

Správný čas je jenom jeden a to ten, který v poledne, když je slunce nejvýš na obloze ukazuje 12 hodin. Všechno ostatní jsou nesmysly. Je ale pravda, že si někteří lidé myslí, že právě získali 25. hodinu.;-)

Planeta Země funguje dokonale, je ovšem pravda, že někteří borci si myslí, že to umí líp.

T. Zdechovský, ode mne máte souhlas, ale myslím si (a diskuse tomu nasvědčuje), že u veřejnosti nepochodíte.

8 13
možnosti
PS

P60e17t88r 94S68k44á41c32e22l

31. 3. 2013 12:11

Dal jsem Vám +. U veřejnosti autor pochodí, hlavně u té, která má snahu se nechat informovat pravdivě. Třeba na http://www.casproevropu.cz.  

Ostatní se řadí mezi tu část voličů, kteří se 4 dny před volbami dají lehce zmanipulovat. Dokonce jeden takový naivka mi tvrdil, že "..šak kdyby to (posun času) nic nepřinášelo, oni by to ani nezaváděli...". Svatá ty prostoto! Dal jsem si poslat kopie materiálů z r.1977 pro vládu s.Štrougala a z nich vyplývá, že úspory el.energie nehrozí. Ale občané se realizují na chatkách a brigádách při "jako delším odpoledni".

V demokracii a vládním nařízením nařídí se u nás 10.milionům občanům a ti musí poslechnout. Ve dvě hodiny ráno posunout hodiny na třetí (kdo tak neučinil, porušil příkaz!). Je to ještě demokracie, když EU z Bruselu takto i řídí 500 milionů občanů ze 27. států Evropy? Ale bude líp, byli jsme před EU a budeme i po něm...R^

5 8
možnosti

1) "Úspory jsou na úrovni jednoho procenta"

Mohl byste nám to vyčíslit v miliardách ročně? To je číslo mnohem představitelnější než jedno procento z neznámé částky. Pokud to neuděláte, první polovina Vašeho článku bude v důkazním stylu "já si myslím"

2) Definice krátkodobých zdravotních problémů. Je jasné, že pokud člověk vstane o hodinu dříve, bude rozespalý. Pokud se rozespalost počítá do "krátkodobých zdravotních potíží" (a já osobně si myslím že jí tam autoři studie započítali), potom je výzkum na pytel. Nepopírám že x lidí s tím může mít problémy různé závažnosti, ale když se odvoláváme na statistiku, měla by být přesná

3) Střídání času není nesmysl. Jsou i lidé kterým to vyhovuje. Nicméně, nemám nic proti referendu, ať se demokraticky rozhodne co vyhovuje většině lidí.

7 4
možnosti
PS

P61e83t52r 83S36k55á57c84e90l

31. 3. 2013 12:21

Díky za věcný názor.

Ad1/ Úspory nebyly a nejsou. Již v roce 1930 to prokázal astronom J.I Perelman.

Ad2/ Statistiky určitě jsou, ale není žádoucí je zveřejňovat.Jsme odkázáni jen na sdělení moudrých lékařů, viz ukázka níže.

Ad3/ Lidé, kterým posun vyhovuje, nejsou informováni. Totiž - většinou jde o florbalisty a cyklisty. Ali i ti by pochopili o jaký nesmysl s posunem hodin jde, když jim vysvětlíte, že po zrušení natáčení hodin 2x ročně (podobně jako v  Ruské federaci) místo na 9.00 hod. budou chodit do práce na 8.00 hod. (což je totéž) a odpoledne budou mít stejně dlouhé. Den má jen 24 hodin, víte? Od roku 1990, pokud si toho někdo nevšimnul, si může každý zvolit pracovní dobu a zaměstnání jaké chce, jak mu vyhouje. Tak pročpak i po roce 1990 nám vlády přikazují, co máme koncem března a října ve dvě resp. tři hodiny ráno dělat? Je to ještě noumání(normální, demokratické) ? S referendem souhlasím jen u otázek, které se netýkají zdravotního stavu populace. V tomto případě evidentně jde o zdraví národa:

http://www.rozhlas.cz/default/default/rnp-player-2.php?id=2294233&drm=

R^

3 7
možnosti

Tak tohle je fakt vážný: " A navíc kruhy pod očima mé ženy, která se s naším miminkem ráno nevyspí, mě opravdu štvou." - Jen jste zapomněl dodat, proč že se nevyspí Vaše žena? Maže do fabriky, nebo Vám musí dělat snídani?;-D

6 4
možnosti
KF

;-D R^ no nejspíš se nevyspí kvůli miminu, to je dané tak nějak biologicky, že se velmi malé děti budí co chvíli ;-)

8 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.