Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

"milion inteligentních lidí, kteří řeknou tomuto nesmyslu definitivní sbohem"

A na tohle jste přišel jak? :-)

Pokud jsem zaznamenal, milion podpisů je třeba k tomu, aby se tím ouředníci vůbec zabývali - to ovšem nic neříká o výsledku

8 1
možnosti
Foto

Ale začne se tím někdo zabývat. S bankovními poplatky to také dříve bylo podobné. také o tom nikdo nepřemýšlel :-P

2 6
možnosti
SW

"A navíc kruhy pod očima mé ženy, která se s naším miminkem ráno nevyspí, mě opravdu štvou." Mohl byste nejak rozvest, jak to souvisi se zmenou casu? Predpokladam, ze vase zena je na materske/rodicovske dovolene, tudiz nemusi vstavat do prace, takze spi dle rytmusu ditete. A pokud vas trapi jeji nevyspalost, staci si ditko na par hodin vzit pote, co se nakrmilo, a ona si muze zdrimnout.

Jinak zmena casu mi nepripada zase tak nutna, ale nedelam si iluze, ze se bude rusit. Prece jen Zeman neni Putin.;-)

9 2
možnosti
MM

Máte děti? Se změnou času to totiž souvisí zcela přímo. Náš případ: tatínek vstává na ranní v 5,00. I kdyby se pohyboval po baráku jako nejtišší myška, zavrčí mikrovlnka nebo konvice, spláchne se na záchodě... Tou dobou už není spánek tak pevný, takže děti to vnímají i ze spaní. Naštěstí se většinou nevzbudí úplně, protože se děje to, co každý den, a dospí se do své obvyklé doby vstávání. Po změně se najednou začne něco dít o hodinu dřív. Děti se - obvykle s leknutím - probudí úplně a už většinou nedokážou usnout. Takže místo od 7,30 jsou vzhůru od 4,00 (pro jednoduchost zůstaneme u původního času), a já taky. V poledne už jsou nepříčetné, ale nemůžu je dát spát dřív, protože neusnou - mají svůj navyklý čas na spaní. Takže se prokňourají a provztekají k odpolednímu spaní a pak je nemůžu vzbudit - naspávají nedospanou noc. Když je nechám spát, budou vzhůru v noci, když je vzbudím násilím, prokňourají se do večerního usnutí a v noci spí mnohem hůř. Takže je jedno, jestli jste na mateřské nebo ne, protože se prostě nemáte kdy vyspat. A tatínek, když přijde z práce, která rozhodně není mechanická monotónní u pásu, by měl dostat do rukou dvě ukňourané, vzteklé, utahané děti... už je všechny tři vidím, jak si vrní blahem a já se u toho vyspím.

0 6
možnosti
PM

P42a37v54e17l 19M17í63č94a

31. 3. 2013 18:34

Taky prosím autora článku aby psal za sebe, mně to vyhoivuje nedokažu si představit že by v létě zapadalo slunce v devět a vychazelo ve čtyři ! to je na hlavu postavené

Navíc hledám marně ikonku jak upozornit na blogera který porušuje pravidla blogu IDNES, jenž říkají že musí uvádět odkazy na studie nebo články na které se odkazuje ve svém článku.

Mmmj. i kdyby to bylo jen jedno procento z CR pořád je to uspora slušná

10 6
možnosti
IV

Prosím autora článku, aby psal za sebe, jsou tu i tací, kterým ta změna vůbec nevadí ba ji ani neregistrují...

11 6
možnosti
Foto

Psal jsem to za sebe. Nebo jste to nečetla? 8-o

2 7
možnosti
JH

J79i88ř35í 13H79o50l92ý

31. 3. 2013 18:19

Změna času je dobrá věc. A ti s problémy ať navštíví psychouše. Možná doc. Chocholouška:-P

Hlavně ať přestanou vytrubovat své problémy na veřejnosti. Hážu na ně "bobka".

10 11
možnosti
Foto

Díky za názor. Je důležité, že Vás názory ostatních zajímají R^

2 6
možnosti
JH

J83a94n 57H27a92v67r89d41a

31. 3. 2013 16:57

Pridavam se k zastancum letniho casu. Jako racionalista odsuzujici 2 x rocne nesmyslne pretaceni hodin zde na zanicene diskusi neuspeji.

Takze letni cas v lete ma sve nesporne vyhody. Odpoledne po praci nakrmim kraliky, posekam travnik a pote mohu treba az v 18 hodin jako vasnivy cyklista vyrazit na silnicku. A protoze 2 hodky cyklistiky je az az, tak mohu cca 3 km pred domovem dat 2 - 3 pivka, a domu prijet jeste za svetla.

Ale v zime, v zime by to chtelo superletni cas. Posun aspon tak o 2, lepe o 3 hodiny. Ponevadz vyrazit na bezky ve 4 odpoledne, kdy se uz stmiva, je pekne naprd. Ale pri 3 hodinovym posunu casu bych vyrazil v 5 hodin, vracel se v 7 vecer a jeste bych si uzil zapadu Slunicka, kterak se ztraci za obzorem. 

Tak soudruzi v Bruseli, zaslechne nekdo me prani a zkusi se trochu zviditelnit, aby mi udelal rafost?

12 8
možnosti
MT

A což teprve misto kraliku krmit prase a kydat hnuj jeste za svetla,že ? ?

8 0
možnosti
JH

J79a67n 79H17a31v93r80d66a

31. 3. 2013 16:16

Ani mi nevadi moc ten nesoulad mezi zemepisnym casem a nominalnim, nevadi mi biologicke vlivy (kdyz jedu do Tramtarie nebo se vracim, je to mnohem horsi, obcas sluzebka, kdy vstavame driv, nekdy mejdan kdy se p ak nemuzu  nebo nechci probouzet).

Co me ake sakramentsjy vadi:

- posouvani vsech neautomatickych hodin, na mikrovlnkach, budikach, troubach, v autech, to je proste kravina

-i kdyz nejezdim hromadnou dopravou, prijde mi to jako zverstvo ty zmeny radu apid.

- ty idiotsky clanky a jeste idiotstejsi diskuse pod nima, to je hrich plytvani casem, dusevnim potencialem 

- blaho to prinadi jemom frustrovanym intosum, protoze maji o cem mlet pantem

6 8
možnosti

Kruhy pod očima mé ženy, která se s naším miminkem ráno nevyspí, mě opravdu štvou.

.

A co kdybyste se zkusil obcas s vasim minkem nevyspat Vy?

PS: Jde to i kdyby ho jeste kojila. Musite jenom chtit.

16 3
možnosti
OK

Odpůrci letního času šermují  biorytmy. Prosím, aby mi někdo z nich s vědeckým zdůvodněním odpověděl : 1./ Kolik hodin je optimální čas na probuzení ?   2./ Jak je v souladu s biorytmy začátek pracovní doby v 6,oo hod. Myslíte, že ti,  kdo tento začátek pracovní doby stanovili vycházeli ze studia biorytmů ?   3./ A jaký začátek pracovní doby je na základě biorytmů optimální ? 6,00 ? - 7,00 ? - 8,0 ?

12 4
možnosti
JH

J44a12n 83H61a64v44r83d85a

31. 3. 2013 16:07

Bezte i se svyma spanelskyma biorytmama do Brusele. Vas Miroslav Balcar

3 8
možnosti
OK

Osobně tento "problém" vyřeším posunutím  hodin a tím mám všechny "potíže" vyřešeny. Pochopitelné se mi zdá, že někomu může trvat déle ( 3 - 7 dní ? ), než si zvykne. Nechápu, v čem je vlastně problém, kromě toho, že někomu dělá dobře problémy vymýšlet. Svých  cca 7 hodin si odespím v létě i v zimě a vše ostatní jen normálně navazuje. A mít v létě o hodinu déle světlo mi vyhovuje velice ...

12 6
možnosti
PS

P70e22t76r 43S34k88á24c15e66l

31. 3. 2013 14:34

Podívejte se níže a poslechněte si názor odborníka/lékaře na spánek. Nyní jste jistě odolný, ale s přibývajícím věkem nejen Vaše biologické hodiny budou vykazovat nepřesnost. A ta se podepíše na zdravotním stavu, ať se Vám to líbí či nikoliv. Především jde o zdraví, odstranění stresů a žádné "nechce se pekařovi vstávat" apod. nesmysly.R^

5 10
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.