Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Tohle je přesně případ, který fakt nezavání justičním omylem, zmiňovaným jako protiargument odpůrců trestu smrti.

Oběť šanci nedostane, vrah ano a i takový, který vyleze a po čase zabije znovu! Znovu teplou dotovanou celu a pravidelné jídlo, že? 

Takže hezký pocit, "jak jsme humánní" a hezké kecy jak "pomsta" (?) nic neřeší, jak to oběť nevzkřísí.;-€ Když už tedy ne trest smrti, tak doživotí a vydělat si na ten "pobyt". Neděláš? - nejíš - Tvoje rozhodnutí, apod. Ani tak nikdy nezažijí to, co ta oběť ani s čím musí žít pozůstalí....

19 2
možnosti

Jak rozhodnete kdy rozsudek může být justiční omyl a kdy ne? Pro Vaší informaci (myslel bych si že tuhle informaci má i desetileté dítě s IQ 80, ale ...), soud když někoho odsoudí, měl by si být úplně jistý že nejde o justiční omyl. Jinak by měl obžalovaného prohlásit za nevinného

2 3
možnosti
VR

Autore pozor, ať nedopadnete jako bratranec zavražděné. Přijede pro Vás policie za vyhrožování obžalovaných, za výrok "ať se smaží v pekle".

12 0
možnosti

Vraždy se děly, dějí a dít budou. Žádná krutost či šílená msta nic nevyřeší, tak jako nevyřešily kruté tresty zločinost ve středověku a v případě justičního omylu ani nedomýšlet. 

 A na věznice dáváme peníze jako na všechno ostatní, je to zkrátka nákladová položka jako všechno ostatní ve státě.  Věznice stojí stejně, v cele vždy někdo přebývá je mu dáváno jídlo, pití atd.  To jsou,  v poměru s ostatními, zanedbatelné částky.!!

7 12
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
SL

Diskuze mě zaujala, koukla jsem i na odkaz, na vyjádření pana Beneše. Ač se to zdá na první pohled šílené, má v něčem, myslím, pravdu. Netvrdím a neztotožním se s tím, že KAŽDÁ oběť TČ (pokud vynecháme ty na špatném místě ve špatný čas - např. oběti O.Hepnarové) má na svém osudu část viny, ale u některých tomu tak opravdu je. Domnívám si, že mnoho lidí si zahrává s ohněm, který pak blafne a spálí je. Byl zde článek o nějakém muži, jehož vydíral společník (který už momentálně sedí ve vazbě). Jak je možné, že si někdo vezme za společníka člověka, kterého nezná natolik dobře, aby věděl, co od něj čekat? A to byl příklad lehčího rázu. Možná, pokud se na to podíváme jinak, dojdeme k závěru, že mnoho obětí platí za svou naivitu, neznalost, důvěřivost...nedá se tomu říci "jejich vina" od stolu, ale na druhou stranu, každý svého štěstí strůjcem. Na závěr jen dodám, že té dívky je mi nesmírně líto, stejně, jako její rodiny. A pachatelům přeji dlouhý a "ničím nerušený" pobyt ve vězení.

5 3
možnosti
TH

Obeti jsou spoluvinny? Hepnarove obeti byly na nespravnem miste v nespravny cas?

1 0
možnosti
JK

Je hezké si stěžovat jak je vše strašné, ale k čemu to je dobré, když nenavrhnete ani náznak nějakého řešení? "Přát si, abychom takovou zprávu dlouho neslyšeli"? Tak to určitě bude fungovat...

2 3
možnosti
ZO

máte vy návrh na řešení?je hezké se ptát ostatních.ale když žádné řešení nemám tak většinou pak vypadám jako trouba.takže pište človíčku.jsem zvědavej co z vás vypadne.;-D

1 1
možnosti

Každou chvíli se něco takového děje...Breivík zabil cca 80 mladých lidí; v USA zase pozabíjel taky mladý člověk i děti z mateřské školky. Nelze to odstranit. Je to strašná tragédie. Člověk je chatrně zakryté zvíře. Stačí se podívat na historii násilí a válek ve světě. Jiná zvířata ale příslušníky svého druhu masakrují vyjímečně

8 1
možnosti
PT

P53e64t25r 75T90ů77m67a

30. 3. 2013 13:08

Ono je vubec hloupe psat prispevky a blogy o teto tragedii- jiste na loveni karmy je to vdecne tema, i kdyz je to velka tragedie.

Ale v kazde takove diskuzi se objevi jedinci, kteri resi, proc ji rodice pustili (mimochodem, mysleli si, ze je u kamaradky ne na diskotece), proc a proc, tedy prakticky to dela z rodicu spolupachatele a to je na tom to obludne- staci, ze se toho chopi bulvar a tragedie bude opet prinaset velke zisky.

Je hloupe po teto tragedii resit, jestli za to mohl nekdo z rodiny, rodina je zdrcena a pochybuji, ze se maminka divky z toho nekdy dostane- zvlast kdyz tisk tak hloupe a necitlive podrobne informoval o zpusobu a nalezeni "tela" divky:-(

18 0
možnosti

Většině na trestu smrti vadí asi to, že by se to muselo u soudu připravovat a vypadalo by to prostě příliš promyšleně, což by na hodně lidí mohlo působit nelidsky. Kdežto když už se nějaká vražda stane, tak holt stalo se, a někteří jsou už schopni přimhouřit zřejmě oko.

1 0
možnosti

Klasické rozhořčení. Já bych je zabil. Žijí si z našich daní, ...

Jejich zabitím, mučením, prací, ... se vůbec nic nezmění. Nemá to žádný odstrašující dopad a nezabrání to dalším zločinům. Je to jen a pouze čirá pomstichtivost. Zbytečná. Podle mě by se měli na doživotí izolovat aby nemohli něco podobného provést znovu.

Co se peněz týče (a tím se dotýkám i předchozí věty), co vím, veškeré vězeňství nás stojí zhruba 6 mld ročně. Není to málo, ale také to není částka která by měla trápit stát, který má roční deficit rozpočtu 100 mld. Pár milionů co se vydá na podobné vrahy (kteří by podle lidí měli skončit na šibenici) jsou pro stát to samé jako pro vaší rodinu pětikoruna. Jinými slovy, nic.

3 6
možnosti

problém je v tom, že jak vylezou, tak to můžou udělat kdykoliv znova

10 0
možnosti
MR

M27i44l74a63n 47R30a67d31e42k

29. 3. 2013 18:51

nejhorsi je opravdu ze je slusni lide budou muset zivit. Nechapu zruseni povinne prace pro vezne, at si alespon vydelaji na to co to stoji je veznit.

18 1
možnosti
Foto

Nejhorší je, že se to stalo! Peníze řešte, až je odsoudí!

6 7
možnosti