Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Pokud bychom měřili míru parazitismu podle odvedených daní z příjmu, zdravotního a sociálního pojištění, je tu jedna skupina - a ne malá - která by s přehledem zvítězila.

V ČR je milion a čtvrt státních zaměstnanců. Ani jeden z nich nepřispěje na daních z příjmu do státní kasy jedinou korunou, zdravotní a sociální za ně platí zaměstnanci v soukromém sektoru a OSVČ, o DPH a spotřební daní nemluvě. Jsou to čistí příjemci, stejně jako lidé na podpoře. Milion a čtvrt, to je vic než desetina obyvatel ČR. Desetina, která jen přijímá a nic nedává.

Uvědomujete si, že tento stát živí v eskutečnosti jen zhruba dva miliony lidí? A část z nich nazval Mládek parazity. Mládek, který je sám státním zaměstnancem, tedy největším parazitem v ČR.

21 2
možnosti
Foto

Tohle je klasické klišé. Jsou pracovníci ČEZu, nebo Budějovického Budvaru státní zaměstnanci? A co zaměstnanci vysokých škol, nebo fakultních nemocnic? Ti nepřinášejí žádné hodnoty? Představa, že čistého příjemce vytváří forma vlastnictví, je hloupá.

Ve světě podle Krákory je tedy jedním z největších parazitů kupříkladu Albert Einstein. Krákoro, Krákoro, chtělo by to se poněkud hlouběji zamyslet. Ne jen na úrovni běžné v neoliberálních mozcích produkovaných našimi soukromými (a bohužel už i některými veřejnými) vysokými školami a nejrůznějšími politickými přípravkami typu Cevro institut VŠ.

4 3
možnosti

K48a14r56e57l 41Š43u38n68k26a

30. 3. 2013 12:52

opravdový parazit si právě nechal napsat další canc na blog Rv

6 9
možnosti
RZ

Pane Babiši, já bych s Vámi i souhlasil, ale když si vzpomenu, jakou nepoživatelnou parodii na chleba dokážou Vaše pekárny vyrobit, tak Vaše slova vyznívají dost ironicky. Naučte vaše pekárny dělat pořádný chleba a potom si brečte jak chcete.

11 3
možnosti

Ano, chleba je téměř nepoživatelný, v tom máte pravdu, ale mám takový pocit, že za tuto ubohou kvalitu si můžeme my, spotřebitelé, kteří chceme co nejlevnější zboží. Mohu Vám potvrdit, že podobně se chovají i jinde v zahraničí, ve "vyspělé" Evropě. V supermarketu si prostě koupíte nepoživatelný šrot, který Vás sice zasytí, ale tím to končí, cena 1-2€ za kilogram (ta nižší cena někde v Německu, či Itálii, ta vyšší například v Dánsku). Chcete-li výrobek kvalitnější, zajděte si do nějaké rodinné pekárničky, bohužel ta cena bude dvoj a vícenásobná. Nemyslím si, že je takový problém vyrobit kvalitní zboží, horší je toto zboží jednoduše prodat. Takový benzín dnes stojí 35-40 Kč, potřebujete-li se dopravovat, musíte jej koupit, není levnější či dražší varianta. U chleba máte na výběr...

10 2
možnosti
DH

Nechápu, že se tady všichni navážíte pouze do Mládka, který je samozřejmě tlučhuba a myslím si, že to nebylo takové jen užbleptnutí. ČSSD totiž zajímají pouze velké podniky, z drobných živnostníků nic nemají. Ale stejný názor na živnostníky má totiž také Kalousek, jen bohužel ho naši nezávislí novináři a celou tu jeho paratj TOP 09 nechávají v klidu, proto taky není divu, že pouze jim neklesají preference. Přitom jejich ministři mají největší průšvihy, Kalousek a jím zaviněná několik let trvající recese, Parkánová a jejich 658 miliónů za Casa, Hanáková a její procesy, Drábkem  rozvrácené a nefunkční MPSV, kde je už 12 lidí stíháno. Ale  novináři spustli ryk  pouze na Mládka!!

6 7
možnosti

P21e74t65r 46Š10ů34n72a

29. 3. 2013 22:31

Já myslím, že kdyby novináři ty fakt nepovedené excesy které zmiňujete ve spodní polovině článku nezveřejnili, tak o nich nevíte a nemůžete je tady zmíňovat.. jenže se o nich psalo tehdy když se staly, a ryk(zasloužený!!) z jejich strany na to téma byl, ale teď holt je Mládek a jeho "mazání" medu kolem huby neschopným lidem, kteří nejsou schopni se postavit na vlastní nohy, jako "parazitní" živnostníci, přišli-li o práci (podotýkám a UZNÁVÁM, abyste mě nechytala za slovo, že ve věku 50 a výš to jde daleko složitěji a dost často je to i nemožné), tak se holt píše o něm. Jak jednoduché.. ;-)

3 0
možnosti
OK

Zkusím k té debatě níže.

1./ Nenalhávejme si , obecná snaha snižovat základ daně, potažmo vlastní daně,existuje Někdo to udělá cestou legální, jiný nelegální, další oběma. Omlouvám se všem, kteří žádný nelegální způsob nepoužili.  V tomto rozsahu s panem Strouhalem souhlasím. To platilo, platí a bude platit pro celý svět.

2./ Ale v  okamžiku, kdy pan Strouhal nerozlišuje "mzdu" a "zisk" a vysloví názor, že jeho auto jako zaměstnance, použité k cestě do práce je také použito k tvorbě zisku,  musím konstatovat, že jsou jeho názory mimo mísu.

3./ Panu Strouhalovi doporučuji aby si uvědomil, že upéct rohlík umí mnoho pekařů, ale není mnoho pekařů, kteří se s  tím upečeným rohlíkem umí dlouhodobě prosadit na trhu.

4./ Pokud  nějaký pekař umí upéct rohlík, a ještě si přibere zaměstnance jako spolupekaře, dá jim pravidelně mzdu a zajistí jim dlouhodobě práci, mělo by se tomuto pekaří poděkovat, zachovat mu loajalitu a ne ho nazývat parazitem .

5./ Jestli se ani tohle zaměstnanému pekaři nelíbí, musí zkusit péci a PRODÁVAT sám. 6. / A lidé se dělí na slušné a neslušné, bez ohledu na to, zda jsou zaměstnanci nebo zaměstnavatelé. Vybrat si k argumentaci do diskuse jenom ty neslušné, je podraz a křiví to celou debatu.

8 0
možnosti
Foto

ad. 2: Pan Strouhal má v tomto bodě v zásadě pravdu. Zaměstnanec je ve své podstatě také podnikatel, který ovšem nabízí na trhu pouze svoji pracovní sílu. Ano, i auto zaměstnance používané na cestování do práce by mělo být možné osvobodit od daně z příjmů i DPH. Je to podle logiky mnoha našich liberálů jednoznačně nástroj nezbytný k dosažení příjmů. A tak bychom mohli pokračovat. Nakonec i lístek do kina je možné považovat za náklad na obnovu pracovní síly. Na jednu stranu má zaměstnanec podle zákona jisté výhody, na druhou pak má mnohé nevýhody. Nechal bych je vybrat, jaké výhody chtějí, někdo si vybere odstupné a 5 týdnů dovolené, někdo dá přednost možnostem daňové optimalizace, protože se mu to vyplatí.

1 0
možnosti
KS

Pan Babiš je podle mě demagog, ale v jádru článku má pravdu. Jen si nejsem jistý, kolik by dokázal změnit on, kdyby byl na místě politiků a měl jejich moc. Skutečné změny nestojí na předsedovi vlády a jeho ministrech, ale na náměstcích, ředitelích, podředitelích a nejrůznějších systémových podržtaškách.

2 7
možnosti
OK

No, jsem rád, že mi to konečně někdo vysvětlil. Premiér neodpovídá za nic, to všechno jeho náměstci atd. A kdo si vybírá takové náměstky, aby plnili záměry premiéra. Pane Straažovský promiňte, ale to hrozný blábol...

6 0
možnosti
Foto

Víte pane Babiši na proklamace a předvolební řeči už jsme víc než zvyklí, raději počkáme co přetavíte do reality a co z toho zůstane jen při slovech...diskuze se nezůčastňujete a nelze vyloučit, že zveřejněním blogu jste někoho jen pověřil.

9 5
možnosti
OK

Pane Šíšo, přečtěte si, prosím, ještě jednou,nebo i vícekrát a pozorně, o čem pan Babiš píše. Nemusíte ho mít rád, pro mne je to osoba inertní, ale pod jeho blog se podepíši bez uzardění. A pokud jste VIDĚL pana Mládka pronášet onen výrok o parazitech, tak musíte dojít k závěru, že to nebylo přeřeknutí nebo nešťastné vyjádření. To bylo prostě od srdce, A já z toho cítím závěr zaměstnavatel = kapitalista = vykořisťovatel = parazit na dělnickém těle.  Jenže každý zaměstnance si může zkusit podnikat soukromě, třeba i mít zaměstnance. Jenže to také musí být schopen zajistit dlouhodobě práci = zakázky, ne jednu nebo dvě za měsíc, ale trvale takový objem, aby se uživil sám nebo i se zaměstnanci. Bylo by dobré, kdyby si to každý zdejší blábolista zkusil, a ujišťuji Vás, že by hodně rychle blábolit přestal.

11 1
možnosti
RP

Clanek sice neobsahuje nic s cim bych nesouhlasil, nicmene neobsahuje ani nic noveho. Parazity je treba hubit!!! Pokud by to pan Babis myslel skutecne uprime, myslim ze vzhledem k jeho moznostem uz by na tom davno pracoval...

7 2
možnosti
OK

Mně se to jeví tak, že článek konstatuje určité skutečnosti, a popisuje je, podle mne objektivně. A vyčítat p.Babišovi, že už dávno nezačal na čemsi pracovat je docela mimo mísu. Kolikrát jste Vy řekl, že je něco blbě a kolikrát jste na tom začal pracovat ?

5 0
možnosti
MT

Vzdyt uz tam jsou od 13. července 2010 . . .

1 1
možnosti
Foto

V92l83a45d71a 35V92a42n54e28k

29. 3. 2013 14:35

Tragické je,že si někteří jako Strouhal mysli,že někdo podniká jenom proto,aby mohl platit daně,a zaměstnávat lidi :-P V tomto státě vytváří hodnoty +- 2,5mil lidí !! 7,5 mil jsou státní zaměstnanci,děti,důchodci a nezaměstnaní !! Až se dostanou k moci ekonomičtí primitivové jako je Mládek a spol,se svými "Strouhaly" teprve začne bída ;-(Rv

21 1
možnosti

hodnoty se vytvari v cine :-P

2 5
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5612x
Podnikatel, okolnostmi (a českými politiky) donucený jít do politiky.

Seznam rubrik