Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je třeba se ptát, co je příčina a co důsledek. Tedy - předpověděl Malachiáš Benediktovi "olivové jméno," nebo se Benedikt pojmenoval "olivově" proto, jelikož četl Malachiáše? Co se týká slunečního papeže Jana Pavla II, tak jsem narazil asi na 10 zdůvodnění, proč je vlastně sluneční. Mám pocit, že by se nějaké takové zdůvodnění našlo u každého.Třeba já jsem se narodil v červenci, což je měsíc, kdy je nejtepleji a svítí pořád sluníčko :-) Ve znamená lva, jehož hříva září jako Slunce... a možná mám rád olivy ;-)

4 0
možnosti
JM

Jakože konkláve nejdříve jukne do proroctví a podle toho rozhodne, koho zvolí? (ááá tenhle má v erbu tři lilie, tak ten bude pasovat na 108. papeže, přiložte do kamínek, ať vyletí bílý kouř, máme novýho šéfa). Tak to jste mne vskutku pobavil.

1 2
možnosti
Foto

N72e34l75a 75P84a32l39o22v22á

11. 2. 2013 20:46

"De Labore Solis" překládáte, pane autore, jako "zrozený ze slunce".

Jste si tím překladem jistý?

Mám totiž za to, že "labore" znamená "práce", a to by potom celé proroctví dávalo jiný význam.

Jestli se mýlím, tak prosím ty, kteří umějí latinsky líp než já, aby mě opravili.:-)

3 0
možnosti
JM

Nemýlíte se. Doslovný překlad je "z námahy slunce", námahou je myšleno putování slunce z východu na západ (proroctví pochází z doby, kdy geocentrismus byl oficiální doktrinou), to by ale bylo pro mnoho lidí příliš abstraktní, tak se to běžně překládá tak, jak jsem uvedl pro vyšší srozumitelnost. Díky za postřeh :-)

0 0
možnosti
Foto

Tak uvidíme, jestli konkláve vytáhne toho "černýho Petra" ;-D

Já bych řekl, že ne a že celej Malachiáš je jenom taková legrácka, která je natolik obecná, že se vždycky najde něco, co může potvrdit její jasnozřivost.

4 0
možnosti
PB

P49e31t80r 11B16a90j44n25a69r

11. 2. 2013 19:32

Ještě jednu poznámku( zajímavost). Podle ČT se odpoledne nad Římem rozpoutala silná bouře. Jakoby samo počasí symbolicky naznačilo to co se píše v závěru Malachiášova proroctví.

1 0
možnosti
PH

P40a64v48e96l 26H96e48k

11. 2. 2013 19:13

Hm, na wiki to popisují trochu jinak. Ale občas je třeba příběh trochu přihnout, že, pane Moučko?

6 0
možnosti
JM

Možná to bude tím, že nečerpám z Wiki. Šel jsem blíže ke zdroji.

0 1
možnosti
JM

To jako už jen jeden papež a pak už žádný?

Co si věřící počnou? 8-o

1 0
možnosti
Foto

"....instalaci Antikrista na světový trůn a jeho poslední souboj s Ježíšem na místě zvaném Armageddon" - já myslím, že když budeme všichni naplno fandit tomu Ježíšovi, tak on toho Antikrista zase složí a papežů budou pak ještě čtyři žebřiňáky :-)

5 1
možnosti

Petr P. Hájek z Hradu není tak konkretní, ale APOKALYPSU prorokuje také.

1 0
možnosti
AK

Proroctví znám a když jsem se dočetla, že papež rezignoval tak mi to taky vyvstalo na mysli. A pokud píší, že má velkou šanci být černoch papežem. Tak to mi taky obvyklé nepřipadá.;-)

0 0
možnosti
PB

P68e62t15r 55B29a47j88n87a90r

11. 2. 2013 18:22

Děkuji za článek. Je na místě. Když se člověk rozhlédne kolem sebe, na stupňující se krizi, stále strmně rostoucí nezaměstnanost zejména na jihu Evropy, na všepronikající korupci i v řadách vedení katolické církve, tak prorocká slova irského mnicha jsou velice pravděpodobným popisem vlády příštího papeže, který bude s velkou pravděpodobností svědkem velkého sociálního výbuchu ve společnosti, který nakonec smete stávající systém. S koncem vlády příštího papeže jistě nepřijde konec světa, ale postupná transformace společnosti, přičemž v nové době již staré mocenské struktury včetně současné podoby církve nebudou mít své místo.

To je můj názor na citát z Malachiášova proroctví..

3 0
možnosti
Foto

Vám to tak při sledování televizních zpráv možná nepřipadá, ale objektivně žijeme dnes v době největšího blahobytu, pořádku a světového míru v dějinách lidstva.

4 0
možnosti
DI

D61a78v96i45d 51I35z94a83k

11. 2. 2013 18:16

připomíná mi to Jehovistická proroctví, obecné plky, hledá se co by se mohlo vydávat za důkaz, zajímalo by mě jak to proroctví vypadalo v před 300, 400, 600 let starých originálech, neupravuje je náhodou stále někdo

3 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2788x
Chtěl bych žít v demokratickém kapitalismu, kde se k sobě lidé chovají slušně, kde parazit je parazitem ať pobírá bezdůvodně sociální dávky anebo tyje ze spekulací na druhých, a kde se pracovitý člověk má dobře, kde politik chápe svůj mandát jako službu své vlasti a ne příležitost, jak si nahrabat, kde je soudce občany volený zástupce spravedlnosti, která se neřídí stohy dvojakých paragrafů, ale přirozeným právem a zdravým rozumem. Chtěl bych žít v zemi, kde se stát necpe lidem do životů, ale slouží a chrání tvůrce hodnot. A taky bych chtěl žít v zemi, kde slovo vlastenectví není pošlapáváno a zesměšňováno agenty cizích zájmů.

Místo toho žiji v oligarchokratickém systému, kde platí jediné zlaté pravidlo: Kdo má zlato, určuje pravidla. Žiji ve světě, kde svoboda je otroctví, válka je mír a pravda je lež a hromadě bezobratlovců nevadí za mrzký peníz tu lež psát nebo vysílat.

Seznam rubrik