Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já mám s porodem děsivou zkušenost. V mém mládí neexistovala sexuální výchova, až někdy v osmé třídě základní školy nás na jednu hodinu rozdělili na kluky a holky a pak nám nějaký odborník cosi říkal, pamatuju se, že hlavně si my chlapci máme mejt předkožku. V té době jsme ale už věděli o sexu téměř všechno... Ale k tomu porodu. Bylo mi tak deset let, byli jsme na pionýrském táboře (pro rýpaly - tehdy Junák neexistoval) a přišel za mnou vyděšený kamarád s otázkou, zda může mít chlap dítě. Sice jsem o tom pochyboval, ale v zemích, kde zítra znamená včera, se mohlo udát vše. Jarda se mi svěřil, že měl na záchodě ukrutné bolesti a hodně dlouho trvalo, než to z něho zadem vyšlo ven. Bylo to velké a krvavé, proto se domníval, že porodil, netušil ale, zda chlapce nebo holčičku. Tehdy na táborech existovaly latríny, takže lejno se dalo lehce dohledat. Rozpíchali jsme ho klackem a zjistili, že se v něm nalézá množství pecek od třešní, Jarda se jimi nacpal v nedaleké aleji, pecky holt nevyplivoval a nějak se mu to ve střevech zvětšilo. Ale ta bolest v jeho očích, když mi to krátce po "porodu" sděloval, byla nefalšovaná. Takže dnes je Jarda jeden z mála chlapů, který ví, že porod není nic jednoduchého, neb ho poznal, chtěl jsem říct na vlastní kůži, ale byla to jiná část těla. Kdybych se ho dnes zeptal, zda by raději rodil doma anebo v porodnici, asi by mi dal přes hubu...

17 1
možnosti
MS

Tak na bych měl jeden vtip: Juzek si odskočil do lesa a za chvíli se vrátil zpátky a řve na celé kolo: "Já jsem porodil, já jsem porodil ! Má to ručičky a má to nožičky !" Kamarád to jde ověřit a pak mu říká: "Ty blbče, vys®al ses na žábu !"  :-)

6 0
možnosti
SW

Jiste, chapu. Take bych tak nerodila. To riziko proste nehodlam podstoupit. Kdyz se neco bude dit, je lepsi byt uz v one nemocnici, kde muzou zasahnout nez doma a cekat, jestli se teda porodni baba rozkyve a zavola sanitku. Jde o sekundy, minuty. Tak proc to riskovat? Kvuli vonnym tycinkam a pohodli vlastni postele?

6 0
možnosti
Foto

A kvůli tomu, že doma porod neurychlují oxytocynem, nenutí rodičku tlačit a tak podobně....Ony i ty kapačky mají svůj důvod, když je miminko v ohrožení. Ale vysvětlujte to někomu, kdo vyprdnul bez problémů 3-4 děti doma.

8 1
možnosti
Foto

J96a73n 64D39l46o97u58h30ý

1. 2. 2013 22:26

máš recht Medi.. příroda ze sebe kovbojku stejně nenechá dělat ;-)

a to mně řekni jak můžou vidět tak malýho pindíka? 8-o a gratulka, teda jestli tam fakt je ;-):-)

0 1
možnosti
Foto

Má ho tam;-D A viděla jsem ho i já laickýma očima. Když se člověk zaměří...;-D

4 0
možnosti
MS

Ještě, že nerodím. Jinak bych napsal, že bych to lépe nenapsal...  :-) R^

2 0
možnosti
Foto

:-)Dík. Ale příroda je stejně mrcha nespravedlivá.My rodiíme a vy umíráte na rýmičku;-D

4 1
možnosti
Foto

R^ Musíme hodně psát, že doktorům věříme, aby si třeba pan ministr nemyslel, že je chceme zrušit a rodit na mezi. Domácí porodkyně někdy tak křičí, že nás za chvilku nebude slyšet. ;-D

11 2
možnosti
Foto

:-)) Uznávám, že i mezi doktory můžou být Cvachové...leč jsem zatím žádného takového nepotkala;-)

7 0
možnosti
JK

Hlavně se nerozčilujte a omezte alespoň o polovinu konzumaci alkoholu R^

4 1
možnosti
MS

Vám by možná neuškodil panák pro zlepšení nálady ... :-P

2 3
možnosti
EK

jsem optimistka. hrozby vytěsňuju.

no ideální kandidátka na porod doma, ne? ;-D

0 0
možnosti
Foto

Ale zároveň mám dobrou paměť a vím, co by se stalo, kdybych tenkrát doma rodila. To bych dneska nepsala blogy:-)

Nikdy jsem nebyla zastánkyně domácích porodů a to ani v době, kdy jsem ještě děti neměla.

6 1
možnosti

TAk tomu svemu krteckovi nezapomen koupit modre kalhoty s poradnymi kapsami! ;-)

1 0
možnosti
Foto

Jojo, síly v rodině se vyrovnají- 3 samci a 3 samice;-D

3 3
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 26,35
  • Průměrná čtenost 5410x
Zasloužilá matka osmi dětí (tří vlastních a pěti vyvdaných). Průvodčí v tyrkysových "vobludách." Autorka knihy Cesta do blikajícího pekla. Druhá kniha-Tajemství domu v L. vyjde již brzy.

Seznam rubrik