Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

nevím, jestli to vnímám správně, ale zní mi to jako vymezení proti zastáncům domácích porodů a alternativních postupů v péči o těhotnou ženu obecně.

přitom jsem z popsaného vyrozuměla, že určitá rizika cíleně vytěsňujete a bagatelizujete, a jiná se zase snažíte vědomě minimalizovat, neboli se chováte stejně jako "domorodky". Množina vybraných rizik v té či oné skupině je jiná, ale způsob uvažování naprosto stejný.

0 1
možnosti
Foto

Ano, nejsem zastánce domácích porodů. Ale nevymezuju se proti nějakým alternativním druhům porodu, pouze jsem napsala svůj názor - že to vidím trochu jinak.

  A minimalizováním rizik jste myslela AMC? Nebo nepřipouštění si možných komplikací?

1 0
možnosti
JK

Inu, děláte dobře, protože se rozhodujete za sebe, stejně jako ty ženy, co chtějí rodit doma. Proti nim však máte značně jednodušší pozici - nemusíte za právo porodu v porodnici bojovat, tak jako ony musí bojovat za právo rodit doma.

Kdyby každý jednal sám za sebe a takzvanná společnost se nesnažila rozhodovat za ostatní, bylo by to všechno fajn. Žel bohu to tak není.

Co se týče té amniocentézy, tak my jsme to odmítli. Vzhledem ke screeningu vyplynula pravděpodobnost malého mentála 0,5 %. Proti tomu se postavilo 0,5 % pravděpodobnost samovolného potratu při zmrvené amnio. Nula od nuly pošla, nebyl důvod vystavovat ženu a dítě tak nepříjemnému zásahu. Navíc si nedokážu představit, co bych řekl, kdyby mi oznámili, že s takovou a takovou pravděpodobností na tolik a tolik procent to bude mentál. Je to dost na interupci? Není to dost na interupci? Co když se spletli?

Nejvíc mi na tom vadil ten psychycký nátlak ze strany těch lékařů. Nevím, zda z toho mají nějaké prachy, ale přišlo mi, jako kdyby šlo pomalu o život.

Přeju vše nejlepší, snadný porod a zdravé a chytré dítě. :-)

3 0
možnosti
Foto

Máte právo odmítnout a dovedu si představit, jak tlačili, oni to umí.-) Já se rozhodla dobrovolně a nelituju. Dnes se už málokdy stane, že by AMC zmrvili...Ta pravděpodobnost se snižuje víc a víc, mně ukazovali 0,2% na jejich pracovišti.

  Porody domy jsou a budou rizikové. Nikomu v době poroddu nestojí před barákem sanitka, a pokud se jedná o porod někde daleko od špitálu, je to hazard.

3 0
možnosti
BB

No jo, ty se nezapres!!!! :) A spravne delas, ja to rikam taky... A vis, co je nejvetsi vyhoda? Ty, co takhle berou, obvykle nemaji zadne potize a jejich porody jsou jedna basen (a ve svem pripade za to strcim ruku do ohne). Smrt porodnim planum!

4 0
možnosti
Foto

:-)já doufám, že nebudu mít nějaké komplikace. Ale malej dle odhadu hmotnosti a délky bude pěknej macek;-)

3 0
možnosti
Foto

Tak Šárko, žádný experimenty. R^

Good luck!;-)

2 0
možnosti
JJ

J40a48n 80J73o11š38t

2. 2. 2013 16:59

Naprosto s Vámi souhlasím ! A držím palce ať Vám vše dobře dopadne !!!

1 0
možnosti
Foto

Kde jsou zastánkyně domácích porodů? Proč tu není ani jedna?;-(

1 1
možnosti
Foto

Taky  jsem se těšila.

Marně. ;-(

1 0
možnosti
MS

Rozumné názory zaslouží karmu;-D Gratuluji k pindíkovi.

3 1
možnosti
PK

P56a54v46e25l 81K97u17l80a

2. 2. 2013 12:14

Rozumný názor :-) tak ať vše dobře dopadne, ať má kdo dělat na ty naše důchody :-)R^

6 0
možnosti
Foto

Já mu vyřídím, že bude makat na pana Kulu;-D

0 0
možnosti
OH

Hezké, rozumné ba přímo roztomilé.

Díky za "nás tatínky". Také bychom byli mnohdy raději - mít jistotu, že po ruce se někdo, kdo tomu rozumí skutečně.

3 0
možnosti
  • Počet článků 137
  • Celková karma 26,35
  • Průměrná čtenost 5410x
Zasloužilá matka osmi dětí (tří vlastních a pěti vyvdaných). Průvodčí v tyrkysových "vobludách." Autorka knihy Cesta do blikajícího pekla. Druhá kniha-Tajemství domu v L. vyjde již brzy.

Seznam rubrik