Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Dělám si rodokmen. Všem doporučuji. Na internetu jsem narazil na digitalizované matriky z osmnáctého a devatenáctého století. Je to vzrušující, ale zároveň velmi smutné čtení. To by člověk nevěřil kolik mých praprapraprastrýců a prapraprapratet zemřelo ihned při porodu.   Vážené dámy. Než si budete stěžovat na primáře, porodnice a věci s tím spojené, zjistěte si jaká byla úmrtnost při porodu v dobách kdy lékařská péče v podstatě neexistovala a  jaká je dnes. Snad to mnohé odradí od zbytečného rizika jak pro sebe, tak pro své miminko.

8 8
možnosti
RK

To je rychlost s těmi mínusy. Ta to už jsem si zvykl. Není nic horšího než sekta:-)

6 8
možnosti
Foto

A na co si mám stěžovat? Že se na mě nějaká doktorka ošklivě podívala? Tohle já fakt nikdy neřešila. Já jsem byla šťastná, že mám zdravé miminko, a že doktorka odvedla profesionální práci. Šla jsem do porodnice s tím, že mě nečeká nádherný porod, ale něco, co se musí vydržet. Nedělám z porodu vědu, pokud se narodí dítě v pořádku a nikdo nezanedbá své povinnosti.

 Prostě jdu, odrodím a za pár dní domů (já bych nejraději šla domů už druhý den po porodu:-)

Ale chápu, že některé matky tyhle věci prožívají, však jsou jich plná baby fóra:-)

11 11
možnosti
JK

No, dnes nemají lidi starost o to, čím nakrmí děti a sebe a jestli tu nebude válka a jestli dítě přežije černý kašel nebo obrnu. A tak si vymýšlejí náhradní starosti a náhradní frustrace. Někdy mám dojem, že nebylo tak úplně dobře, že se všichni lidé naučili číst;-D.  Bohudík znám převážně ženy, které se na těhotenství a porod dívají stejně jako vy. Kdyby šlo děti koupit bez těch devíti měsíců a porodu a byly by to moje geny, šla bych do toho. Vůbec by mi ty "povznášející" a "orgasmické" pocity z kontrakcí nechyběly:-)

0 0
možnosti