Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

strycek-Joe s.r.o.

29. 7. 2012 12:51
Myslím, že ani stát nemá právo nekontrolovaně odposlouchávat

občana, byť na základě povolení jakéhosi "nezávislého soudu". Jestliže zaplatím neodposlouchávaný telefon, pak ten, kdo mi jej napíchne, poškodí moje práva a znehodnotí službu, kterou platím, Je to totéž, jako kdybych si koupil auto a v noci mi v něm, na základě povolení "nezávislého soudu" nekdo jezdil. OK, jestliže mne někdo odposlouchával, měl by mít za povinnost tento odposlouchávaný hovor minimálně zaplatit. Představuji si to asi takto: přijde mi účet od operátora za měsíc březen, kde budou položky: a) neodposlouvané hovory ... 10ks á 15,- Kč platím já, ... b) odposlouchávané hovory ... 12ks á 20,- Kč platí ministerstvo vnitra

0 0
možnosti
DF

Psychotic17

29. 7. 2012 13:00
Re: Myslím, že ani stát nemá právo nekontrolovaně odposlouchávat

Máte-li ve smluvě "neodposlouchávaný telefon", pak máte pravdu. Ale většina lidí si platí prostě "telefon".

2 0
možnosti

KarelSind

29. 7. 2012 12:31
Karma

Piráty jsem dříve považoval za jakousi on-line alternativu komunistů, ale začínáte mi být sympatičtí. Myslím, že lidská svoboda nemůže mít nikdy dost zastáncůR^

4 0
možnosti
F

FiS95

29. 7. 2012 17:45
Re: Karma

Oni bohužel jsou tak trochu komouši. Jen si přečtěte jejich program týkající se ekonomiky a hospodářství. Pokud chcete nejen osobní svobodu, ale trváte i na ekonomické svobodě člověka, nízkých daních a malého státu, volte raději Svobodné. Pokud z ekonomického hlediska tíhnete k levici, pak Vám tedy vycházejí spíše piráti.

0 0
možnosti
MR

rodd

29. 7. 2012 12:29
My žijeme v totalitě

neschopné většiny, respektive zákonů chování z dob totality. Lidská zkušenost a civilizace vznikla na zkušenostech z vlastního vývoje a interakcí s okolím, vstup do éry technologií na tom nic nemění, bude se opět učit na excesech a tím utvářet opět normy a zákony chování., kodex  lidské identity a technologií. Vždy zde bude vznikat odpor a když bude zdravá společnost tak to zvládne. Navíc technologie a věda má otevřít potenciál našeho druhu a to je identita a duševnost, jež vzniká na základě vzdělání a životního poznávání a nespočtu interakcí. Společnost se bude muset naučit zvládnout tento fenomén individuálnosti potřeb a to bez technologií a poznávání dějů, vědy nelze. Je potřeba se naučit jinak chápat lidstvo a nevztahovat se k němu a nějak je někam sunout, ono má vlastní cestu a smysl než osud jedince. Vždy to pak přináší průser.

0 0
možnosti
DF

Psychotic17

29. 7. 2012 12:19
.

Děkuji, nechci. Že někdo bude vědět, kdy a kam chodím mi rozhodně vadí míň, než když mě tam přepadnou nebo okradou. Znamená-li to snížení zločinnosti na minimum, včetně loupeží a vražd, pak jsem pro.

0 0
možnosti
P

philipe

29. 7. 2012 13:46
Re: .

pro psachotica

Svatá dobroto, tt jste pěkně naivní, když se domníváte, že ti zločinci, kteří Vás manipulují a okrádají (myslím tím politiky- tuneláře a jejich přisluhovače) mají zájem o to vás, čs. občany, ochraňovat před zloději a nezákonnými zákroky ze strany čs. mafie? Vždyť jsou sami její součástí. Ne, oni chtějí ochraňovat pouze svůj majetek, který nakraddli.

3 0
možnosti
JK

holkazhane

29. 7. 2012 11:23
Žádná vzpoura nezabrání zneužití

moderních technologii proti lidem. Možná ten stav oddálí, ale to je všechno. Lidstvo s celou svou slavnou technickou vyspělostí je dávno za vrcholem a sešup z kopce dolů jde možná trochu přibrzdit, ale ne zastavit. Natož vrátit zpátky před "století páry".

1 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

29. 7. 2012 11:35
Re: Žádná vzpoura nezabrání zneužití

Každá mince má dvě strany. Technologie zase naopak umožňují obcházet cenzuru. Problém není v technologiích, ale v lidech, kteří jim nerozumí a ve společnosti, která je zaostalá - zákony odpovídají průmyslové době - poslední radikálnjší změny byly po příchodu průmyslové revoluce. Nyní už budou přežitkem i parlamentní demokracie, nahradí je demokracie tekuté. Stačí vycházet ze dvou klíčových zásad:

1)svobodný přístup k informacím (zákaz cenzury, plně transparentní užití veřejných prostředků,...)

2)ochrana soukromí (zákaz identifikace IP adres, zákaz uchovávání personální identifikace, zákaz použití "automatických udavačů", ...)

1 0
možnosti
JR

raz

29. 7. 2012 11:21
Nevidím problém

Když žijete řádným životem pracujícícho člověka, nemáte milenku, resp.milence, ve svých projevech za každých okolností projevujete loajalitu vládě a obecnímu zastupitelstvu jako řádný občan....tak o co jde?

Mimochodem: Největším průlomem do soukromí je Facebook a Twitter..a při tom proti jeho používání protestuje málo kdo! Ve 21.stol. se musí boj o svobodu soukromého života zaměřit především na zneužívání informací ne na způsob jejich získávání kde rychost jakou se zdokonalují technogie umožňující vniknout  do soukromí způsoby  netušenými má vždy náskok pře reálně  působícími reakcemi odpůrců.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

29. 7. 2012 11:28
Re: Nevidím problém

Na FB a Twiteru nemusíte být, proto nikdo neprotestuje. Jinak máte pravdu, že data z těch sítí jsou využívána ke komerčním účelům. Je to podobné, jako když si někdo pořídí zákaznockou kartu TESCO, Billa a pod. Také dobrovolně podepisuje souhlas, kde je text o marketingovém využití.

Kamerovým systémům se však vyhnout můžete jen použitím obličejové masky.

2 0
možnosti
K

kion121

29. 7. 2012 11:20
Karma

R^

1 0
možnosti
F

FiS95

29. 7. 2012 11:12
Hlavní problém je samotná demokracie.

Každá demokracie může skončit jen dvěma způsoby. Sama sebe umoří a zničí, nebo přeroste v dikaturu, ale většinou obojí najednou. Pouze republika, ve které má jednotlivec rozsáhlá práva a moc většiny vůči jednotlivci je silně omezená, dává naději na takové 3 generace nerušené svobody. Poté se ústava postupně hroutí a vzniká demokracie.

1 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

29. 7. 2012 11:07
Státní mašinérie zneužívá odposlechy již dnes

jak vidíme na příkladu sledování dr.Ratha, které bylo velice pravděpodobně nezákonné. Myslím, že není možné akceptovat jakékoli odposlouchávání telefonních hovorů, které zaplatil někdo jiný v dobré víře, že nebude odposloucháván. Já nejsem ochoten vést monitorované hovory, které sám platím, aniž o tom vím Rv

0 0
možnosti
JR

raz

29. 7. 2012 11:25
Re: Státní mašinérie zneužívá odposlechy již dnes

Je-li povolen odposlech soudem, je legální... a může se nám to líbit nebo ne. Soud na návrh dozorujího státního zástupce odposlechy povolil, takže odposlech Ratha a spol. legální byl!

1 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

29. 7. 2012 11:07
Souhlas

Tento systém je jasně totalitní a nepomůže to omlouvat ani 10x dětským pornem a terorismem.

Jen se bojím, že jakmile nastane nějaká kauza s teroristickým činem, pedofilním psychopatem a nebo dětským pornem, začne halasná kampaň, jak by topmu mohl tento systém zabránit a masa bude ještě volat po jeho urychleném nasazení.

V tomto se mi líbi přístup norské ministryně vnitra po Breivigovi (volně parafrázováno): "Ano, mohli bysme přijmou opatření, které by podobné akce omezily a ztížily. Ale byl by to ohromný zásah do svobody všech občanů a to nejsme ochotni podstoupit."

7 0
možnosti