Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

denver

23. 7. 2012 20:56
Přesně naopak!

Čím více služeb převezme soukromý sektor, tím lépe. A není třeba už k tomu vůbec nic (vůbec nic) dodávat.

2 1
možnosti
PK

repanak

23. 7. 2012 21:10
Re: Přesně naopak!

Tak jsme třeba "zprivatizovali" část vodárenství., viz dnešní diskuze. Výsledek - obrovské stále rostoucí ceny a majitelé si mastí kapsy. Kde není dokonalý nebo skorodokonalý tržní prostor, jsou "privatizace" (a nejen ty brácha na bráchu) velmi riskantní.

5 1
možnosti
PK

repanak

23. 7. 2012 20:50
Hezky napsáno,

jsem rád,že nejste "pravicový ztřeštěnec", který vše svaluje na bolševiky, Brusel a to že u nás není ten opravdový kapitalismus. Ale myslím si, že problém je dost v nízké morálce a klesající úrovni národa. Pak se zajišťování kvalitních služeb státu dělá dost těžko.

4 1
možnosti
P

Pedropan

23. 7. 2012 21:17
Re: Hezky napsáno,

Ano. Jednoho ze zakládajících členů Mladých sociálních demokratů už jsme tady měli. Jmenoval se Stanislav a myslel to upřímě... :-/

0 0
možnosti
PH

petrph

23. 7. 2012 20:46
no to zase ne

Například když stát zaměstnance propustí a pak ho za stejný (hrubý) plat přijme zpátky jako soukromníka "na fakturu", ta ušetří dost na zdravotním a důchodovém pojištění. To je ten švarcsystém, který je zakázaný- ale když stát potřebuje šetřit... :-)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

23. 7. 2012 20:47
Re: no to zase ne

vzhledem k tomu že platby stáních zaměsnanců jsou reálně jenom přesouvání peněz z hromádky A na hromádku B a zase zpátky je to takové pofidérní... leda by tomu zaměsnanci zbylo rovou víc prostředků- jinak jen a tom stát v podstatě stejně.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

23. 7. 2012 20:44
Uniká vám jeden detail-

Pokud si budete sebekratší dobu půjčovat na to aby ste byl na vyšší úrovni než na jakou úrovni reálně máte vznikne problém v tom že nad úroveň na kterou si hypoteticky v budoucnu vyděláte budete ještě muset splácet větší a větší obsluhu dluhu-

to jde pokud se holt v budoucnu omezíte a ten růst na dluh vyrovnáte... druhá věc je další zadlužování... problém je že tenhle odklad taky dřív nebo později přestane docházet.

V současnosti aby stát splatil své zadlužení tak by defacto musel ROK A PŮL vykonávat veškeré služby zcela zdarma a všechny prostředky použít na splácení dluhu- to jest žádné důchody, žádné financování zdravotnictví... žádné platy státních zaměsnanců, žádné opravy silnic. Prostě nemohl by zaplatit ani za známku na dopis po dobu roku a půl pokud by chtěl dostát všem závazkům.

A ono obecně... možná někde postavíte silnici a nebo hasičárnu navíc... no to je obecně chválihodné... problém je že jak silnice tak hasičárna budou mít provozní náklady na údržbu.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

23. 7. 2012 20:46
Re: Uniká vám jeden detail-

A finální problém- pokud pro té konkrétní silnici neprojede dost aut která by platila silniční daň (eventuelně k ní nějak připojené podniky i přes lepší dopravní obslužnost nedosáhnout větších prodejů (a tím i větších daní) tak máte v podstatě navíc infrastrukturu jejíž náklady na údržbu přesahují její užitečnost.

(a to je momentálně celkem problém- stát nedokáže reálně z prostředků které má ani opravit současné silnice... a ještě k tomu staví nové- až budou dokončené tak celá údržba bude stát ještě víc)

0 0
možnosti
JM

nepohodlný energetik

23. 7. 2012 20:42
Počet úředníků je dvojnásobný oproti roku 1995 ! Živíme je.

Tak se nedivte, že nezbývá na potřebné profese, když živíte několikanásobek a luxusně placených úředníčků s kancelářemi s klimatizací...;-€

1 1
možnosti
JN

sin34

23. 7. 2012 20:45
Re: Počet úředníků je dvojnásobný oproti roku 1995 ! Živíme je.

Pokud jde o úředníky, velmi se mi líbí přístup Portugalska. Na 1-2 roky stopstav nabírání nových. Povolení přesunů v rámci jednotlivých odborů atd. a zároveň všichni důchodci do důchodu. Tak se dělá efektivita za chodu. Nikdo nemusí dostat výpověď plošně a zároveň se hledají úzká místa. Po roce, dvou nalézt úzká místa, přesunout, přijmout nové. A později třeba celý proces zopakovat. (autor článku)[>-]

1 1
možnosti