Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

majorBorovicka

9. 7. 2012 21:17
máte v podstatě ve všem pravdu

akorát že podobně interesantní seznam negativ najdete i na dnešní parodii na demokracii.

3 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

9. 7. 2012 21:31
Re: máte v podstatě ve všem pravdu

určitě dnešní společnost má daleko k ideálu. Nicméně je zde jeden zásadní rozdíl mezo totalitou a demokracií, a to ten, že v demokracii není nikdo za své názory perzekuován. V tomto smylsu si myslím, že je to opravdu nesrovnatelné, i přes všechny chyby a nedostatky. které kolem sebe denně vidíme.

3 0
možnosti
AN

TondaN

9. 7. 2012 21:11
více takových

hemerlů;-D

7 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

9. 7. 2012 21:28
Re: více takových

budu se snažit ;-D

1 0
možnosti
N

Novotnak

9. 7. 2012 20:52
Je potřeba to připomínat

R^

6 0
možnosti
K

kaktusak

9. 7. 2012 20:58
Re: Je potřeba to připomínat

Je potřeba to připomínat. Pak nebudou mít komunisti 20, ale 40%.

4 0
možnosti
K

kaktusak

9. 7. 2012 20:44
Za komunistů bude lépe.

Politické procesy probíhají nyní - v Haagu. Mučení je taky obvyklá demokratická praktika. V 50. letech šlo o exces, který komunisti už dávno odsoudili a prezidentem byl Gustáv Husák, tedy jedna z obětí procesů.

Uran nám pomohl ubránit se proti imperialistické agresi.

Převážnou většinu znárodnění provedl už prezident Beneš v roce 1945. Miniaturní pozemky drobných zemědělců nemohly v moderní době obstát a proto kolektivizace byla nutná.

Hospodářství se vyvíjelo dobře, rozhodně lépe než dnes.

Normální člověk pomalu ani nevěděl, že nějaká státní bezpečnost existuje. Děti disidentů, pokud měly schopnosti, studovaly zcela běžně. Hloupé děti se pak vymlouvaly na komunisty.

7 0
možnosti

rezjirrezjir

9. 7. 2012 20:51
Re: Za komunistů bude lépe.

Nemáte tak uplně pravdu. Moje sestra nebyla přijata na gympl, i když přijímací zkoušky složila na jedničku a měla na základce samé jedničky, protože nedostala doporučení z té základky.

1 0
možnosti

jarinka

9. 7. 2012 19:39
"Jsem svobodný

a samostatně myslící člověk": Tak svobodný určitě nejste, jste v zajetí nějakých ideologií o "svobodě" . O samostatném myšlení tedy nemůže být ani řeči. Žák osmé třídy by ale dostal z této slohové práce za jedna.

Když píše někdo sám o sobě, že je svobodný, pak mu věřím jen to, že není ženatý. "Svoboda" je výraz pro méně samostatně přemýšlivé lidi, kteří se snadno nechají oblbnout. Svoboda neexistuje, vždycky jste na něčem a někom závislý.

5 0
možnosti
PU

arnejs

9. 7. 2012 19:41
Re:

My víme, na čem je závislý tvůj muž, Jaruno. A štve tě to tak, že ostatním nějakou závislost nutíš taky.

1 0
možnosti
VH

2cvlad

9. 7. 2012 19:24
Hezký.

R^

0 0
možnosti
XX

xaeris

9. 7. 2012 19:06
Gerotni v Kremlu byli hlušší a slepí

Přitom stačilo tak málo, aby gerontůnm v Kremlu došlo, že ten kdo má SUROVINY, ovládne v budoucnu svět.A dnešní ruské miliardy všech těch Abramovičů by nekončily u čutálistů někde v Londýně, ale zase jen a jen v Kremlu.Bakala by dál v emigraci dělal bankovního podržtašku, Prognostický ústav by dál fungoval se všemi těmi pseudokádry, které si bolševik pěstoval pro případné loutkové převzetí moci ( a že jich tam bylo) a my bychom zůstali vystavní skříní socialismu s naftou za pár babek.Čuba by se Slušovicemi by napodobil Baťovu expanzi a disenti by jen jezdili dál v posledních verzích Mercedes Benz.Komedianti by zůstali stejní, korouhvičky se točí vždy podle větru.Tak snad jen dnešní vlivní a velkoprivatizačně zazobaní exsoudruzi by měli po současném kapitalistickém ráji a i mazaný státní drážní úředník Žaluda by neměl v Chorvatsku jachtu za půl miliardy, ale tak pramičku někde u teplého přívozu.Kdyby.........

3 0
možnosti
A

anellus

9. 7. 2012 18:36
Za komunistů se opravdu těžce pracující měli poprávu dobře.

Nechápu, proč se pisatel článku podivuje nad tím, že horník mohl mít až dvojnásobný plat než lékař. Obvykle to sice ani pravda nebylo ale rozumnější poměr mezi platy fyzicky a tzv. duševně pracujících tehdy byl. Nemohu si pomoci ale náročnost havířiny, jak tělesná, tak duševní  a její rizikovost a zdravotní dopady  jsou takové , zvláště v hlubinných dolech, že ten platový poměr považuji za racionální  a spíše ještě by měl tehdy být vyšší. Ono to zvláště vynikne dnes, kdy platy lékařů (i těch nejběžnějších obvoďáků) ale nejen nich, ale i takového vzdělanostního póvlu, jakým jsou právníci nebo ekonomové, překračují platy horníků v mnohonásobcích. A nejen horníků, těch už je u nás jen hrst , ale i další manuální profese by si zasloužily podstatně vyšší platové ocenění.

11 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

9. 7. 2012 18:41
Re: Za komunistů se opravdu těžce pracující měli poprávu dobře.

fyzicky jistě pracuje horník více, otázka zda investoval do vzdělání stejné peníze jako lékař, jaký je jeho přínos pro společnost a jaká je jeho cena na thru práce. Přepočítávat mzdu na kJ je nesmysl.

1 0
možnosti
JP

joserpor

9. 7. 2012 18:23
Současná závist

krádeže a korupce je jen pokračování reálného socialismu.

Autor tady předkládá argumenty, ale to hlavní co bylo, to byla šeď,špína, otlučené fasády, rozbité silnice , bezperspektivnost, beznaděj. Asi takto :

otevřu noviny:Lenin, otevřu televizi :Lenin, otevřu radio : Lenin, otevřu konzervu : ne, pro jistotu ji nechám zavřenou.

Jidině zajímavý byl sex a alkohol.

1 0
možnosti
ČP

Opinion

9. 7. 2012 18:31
Re: Současná závist

"byla šeď,špína, otlučené fasády, rozbité silnice , bezperspektivnost, beznaděj" - ano , to byla cena za to , že tady byl totálně sociální stát .

0 0
možnosti
AR

ttata

9. 7. 2012 17:52
Kdyby nebyly v Evropě v roce 1989

takové převraty, tak by se západní země sesypaly už před 20 lety. Země jako řecko, kypr, španělsko, itálie apod. jsou zadlužené tak, že přestávají fungovat. Tím, že eskalovaly svoje služby a zboží na východ a ještě tu něco prodali, zprivatizovali, nakradli, tím se jejich agonie prodloužila o oněch 20 let do současného stavu, v jakém zadlužené "kapitalistické" země jsou...

3 0
možnosti
C

Ctav

9. 7. 2012 17:57
Re: Kdyby nebyly v Evropě v roce 1989

Opravdu zajimavy nazor, soudruhu. To by zasluhovalo Nobelovu cenu za ekonomii. Tedy jestli neni tato cena prilis kapitalisticka

1 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
jsem svobodný a samostatně myslící člověk, pro kterého je skutečná svoboda a odpovědnost, nikoliv anarchie a bezpráví, tou nejvyšší hodnotou v životě.