Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

fošna

10. 7. 2012 14:17
jenže ono těch co zažilo komunismus...

v 50. letzech už tolik neni....

a většina se neměla špatně pokud držela hubu a krok.....    dnešní doba má sposutu jiných nástrojů, jak vás zbavit majetu...

-v poslednim odstavci jste vlstně napsal, že součaná a minulá vláda jsou si dost podobné....

Dnes můžete nadávat, komouši by vás zavřeli- tihle na vás....a dál si kradou po svém....

Komunisti to vedli do kytek- ti hle tam pro ovčany našli zkratku, ale jich se to nedotkne...A svobodnej je pouze člověk, který je totoálně finančně nezávislý, a těch tady asi moc nebude....

2 0
možnosti
JM

janacz

10. 7. 2012 15:52
Re: jenže ono těch co zažilo komunismus...

To se musím opakovaně divit, že "většina" se měla za komunistů dobře 8-o

4 0
možnosti
KV

Jáosobně

10. 7. 2012 13:07
OK

V zásadě s tím nemám problém, ale dávat to do spojitosti by se nemělo.Každej režim má svoje a tenhle rozhodně není skvělej.Je jinej a taky sviňskej.Je prostě jasný že lidi a nebylo jich málo, se měli dobře, měli ten pocit a logicky, bylo všechno nalajnované, proč to kritizovat?Spoustě lidí to vyhovovalo, na tom není nic špatného.Vždy je něco za něco, taky než sem vlez poprvé na bábu, tak jsme nevěděl že je to dobrý...a dneska, radši du na pívo a nebo? Za sousedkou.;-) No na kafe.;-D

1 0
možnosti
JM

janacz

11. 7. 2012 11:56
Re: OK

každý režim má svoje ale totalitní režim je nejhorší, i když možná "nebylo málo" těch, co se měli dobře v nacistickém Německu. :-/

0 0
možnosti
BD

Béda47

10. 7. 2012 10:31
nikdy nejde vstoupit dvakrát do stejné řeky

Porovnávat dnešní svět a svět po II.sv.válce je nesmysl. Tenkrát si nás mocní rozdělili a svět šel dál. Nebylo to růžové v ČSR , ani v Německu a ani v USA. Všichni hledali nepřítele, na koho své problémy svést.Já jsem z rodiny " západního" vojáka a po vyhození táty z armády jsme měli opravdový hlad. Táta byl prašivý pes a nikdo ho nechtěl ani za nádeníka.

A jsem ročník 1947 a tak pamatuji ledacos.

Dnes si naopak ten " demokratický" svět přisvojuje roli toho správného postupu a ti současní mocní nechápou realitu. Revoluce a  i jakákoliv změna vlády v Česku vůbec nic nevyřeší. Systémové řešení světových problémů prozatím neexistuje. Ale je jen otázkou času, kdy se řešení najde.

1 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

10. 7. 2012 10:43
Re: nikdy nejde vstoupit dvakrát do stejné řeky

jistě, každá doba s sebou přináší problémy a porovnávat dnešní svět a svět po válce je nysmysl. Pokud ovšem jde o míru svobody jedince pak toto srovnání obstojí. Vašeho táty je mi upřímně líto, dnes má každý ramena, ale kdyby měl nasadit svůj život tak by se nejspíš ____ strachy. Jen si myslím, že dnes by jeho účast ve válce neměla vliv na to zda by jej někdo diskriminoval, třeba tím, že by jej nezaměstnal.

3 0
možnosti
JN

Tunaq

10. 7. 2012 8:41
Je pravda, že určitým týpkům bylo skutečně za komunismu lépe

tak jen zaplaťpánbu, že už je to za námi!

4 0
možnosti
Z

zn.

10. 7. 2012 8:00
Asi není těžké napsat podobný názor na dnešní "demokracii",

byť ke komunismu mám dost daleko. Je to, co dnes prožíváme, vůbec demokracie??? Politici a hlavně jejich šedé eminence prostřednictvím lobistů nás dnes pasou jako stádo ovcí, jsou nenažraní, nevadí jim vůbec, že buď již zničili nebo ničí naše hospodářství. Jestli to takto půjde dál, budeme zde všichni jen obchodovat, nikdo nebude vyrábět hodnoty a budovat. Mám z Vašeho názoru nějak rozpačité pocity, nic víc

1 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

10. 7. 2012 10:53
Re: Asi není těžké napsat podobný názor na dnešní

ale jistě, dnes je demokracie a politici a jejich šedé eminence jsou výsledkem vole, ke kterým chodíme. Ikdyž máte pravdu, říká se, že každý národ má takovou vládu jakou si zaslouží, jen si myslím, že my ji máme ještě horší. A to že díky zásahům do trhu a zvyšování daní, zavádění emisních povolenek a podobných pitomostí, způsobů odsun výroby na jiné kontinenty je fakt, který nelze popřít.

Můj názor však je že doba totality se nedá s žádnými těmito problémy srovnávat.

3 0
možnosti
AK

Sladek

10. 7. 2012 0:47
Ze ten kaktusak si dela z lidi jen sprtouchlata.

Jinak to snad ani nemuze byt pravda, aby podobny exot komunistickeho smysleni jeste brouzdal ulice nasi zeme.8-o

8 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_nežere_yeleny

10. 7. 2012 5:45
Re: Ze ten kaktusak si dela z lidi jen sprtouchlata.

Troll;-)

4 0
možnosti
K

kajagogo

9. 7. 2012 22:39
Jo, je to tak, ...

R^ a je třeba to neustále opakovat!;-)

1 0
možnosti
K

kaktusak

9. 7. 2012 22:56
Re: Jo, je to tak, ...

Vždyť už to neustále opakují skoro 23 let a není to nic platné, vymývání mozků prostě přestává fungovat.

3 0
možnosti
JP

joserpor

9. 7. 2012 22:28
Nečetl jsem

všechny ypříspěvky, ale rozhodně tady někde bude výzva k svržení současné vády a její nahražení čestnými, lidsky vysoce hodnotnými odborníky.

Vyzyvateli bych doporučil, aby počkal do září až se všech 5 milionů Čechů, kteří letos odjíždějí na dovolenou k teplým jižním mořím vrátí,  a až doplní své ledničky levným a poměrně kvalitním jídlem a alkoholem a pak aby vyzyvatel svojí výzvu zveřejnil.

Bohužel, veřejné mínění je tak zmanipulované, že ti lidi půjdou a revoluci udělají. Pak se zase uzavřou hranice, obchody budou zít prázdnotou, a vyhrají marxističtí myslitelé, kteří v tom budou vidět důkaz Hegelova vývoje společnosti po spirále.

4 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

9. 7. 2012 22:32
Re: Nečetl jsem

v zájmu nás všech doufám, že to tak nebude. Pokud nechcete celou noc přemýšlet doporučuji některé příspěvky vynechat je to silná káva :-)

4 0
možnosti
EP

EddieCz

9. 7. 2012 22:22
Uprimne,

ja bych to neresil, prohrali studenou valku a s porazenymi se nediskutuje ani nevyjednava.

5 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

9. 7. 2012 22:35
Re: Uprimne,

:-) asi máte pravdu, ale napsat něco a pak se k tomu nehlásit, to nechci. Rád s lidmi diskutuji, ikdyž u některých jde spíše než o názor o osobní útok. I svobodné diskuzi se musíme všichni naučit.

2 0
možnosti
JD

twine

9. 7. 2012 22:13
Komunismus byl postaven na porušování lidských práv

Státní bezpečnost pronásledovala lidi pro politické či jiné přesvědčení, které se nehodilo KSČ. Nebyla svoboda podnikání, na to měl monopol stát, tedy v podstatě opět KSČ, která neměla legitimitu ze svobodných voleb. Všeobecný úpadek a zaostávání za svobodnými sousedy bylo logickým důsledkem.

V principu jsou i dnešní problémy způsobené nedodržováním základních práv. Např. velký problém s korupcí existuje kvůli porušování rovnosti před právem. Pokud by byla zachovaná, byly by korupčníci stíháni, souzeni a odsouzeni. Samozřejmě pokud systém nastavili lidé vychovaní komunisty např. v prognostickém ústavu, není se čemu divit. Klausovo milosti usvědčeným korupčníkům je jen vrcholek ledovce. Nicméně rozdíl oproti komunismu je podstatný. Je možno svobodně zveřejňovat informace, je možno zakládat politické strany, demonstrovat, volit. Neexistuje žádné neodvolatelné sdružení gerontů, kterí mají monopol na stát. I když se samozřejmě najdou tací, kterým by se to líbilo.

4 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

9. 7. 2012 22:37
Re: Komunismus byl postaven na porušování lidských práv

máte pravdu, ale korupce bují zejména tam kde jsou regulace dotaci a kde se rozhoduje o cizích penězích. Vím, že je to zprofanované slovo, ale je třeba privatizovat, privatizovat a opět privatizovat. Protože město a stát je nejhorší hospodář a denně se o tom přesvědčujeme. Mrhání veřejnými prostředky je snad v EU národní sport.

2 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
jsem svobodný a samostatně myslící člověk, pro kterého je skutečná svoboda a odpovědnost, nikoliv anarchie a bezpráví, tou nejvyšší hodnotou v životě.