Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hovn

13. 7. 2012 10:57
Došel jsem k závěru,

že pro duševně jednoduché je to co tu bylo do 89. ideální režim, protože stádo bylo zaměstnáno 24 hodin denně - 8 hodin zavřenej na "pracovišti", 8 hodin zavřenej sháněním čehokoliv, 8 hodin chrápání. 365 dní v roce zavřenej za ostatným drátem. Tuto idylu pokazil pouze nazavíratelnej éter, kdy se nám ovce opticky a sluchově rozežraly. Nebýt toho, tak jsme tu mohli ten ráj mít dodnes a mohl být pokoj. Takže ano, zlatí komunisté - nic jiného si nezasloužíte

9 0
možnosti
MM

captain cook

13. 7. 2012 5:34
radi: "Socialismus = elitou pracující lid,

kapitalismus = elitaou vedoucí pracovnící (manažéři)."

;-D

Vedouci uloha pracujiciho lidu byla vecne omilana mantra, kterou vedeni strany (komunisticti manazeri) u koryt a jimi kontrolovana media oblbovala pracujici lid.

V KAZDEM rezimu je u moci elita jeho "manazeru". Rozdil mezi rezimy je v tom, jak vedouci elita s moci zachazi a jestli obcane maji pravo nesouhlasit. V socijaaalismu byla moc prosazovana totalitarne a kdo by oponoval, zvlast verejne, na toho byly zakony a kriminaly. Disidenti mohou vypravet.

V kapitaaalistickem state, kde ziji desitky let, mohu kdykoliv verejne vystoupit s ostrou kritikou vlady, ministerskeho predsedy, ministru, uradu, zakonu. Pri volbach mohu navstevovat volebni strediska a rozdavat letaky nebo prostrednictvim inzeratu v mediich kritizujici vladu a jeji funkci. Nikdo me nebude persekuovat v osobnim zivote ani me nevyhodi z prace nebo me deti ze skoly.

7 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXIV

13. 7. 2012 13:30
Re: radi:

No jo, jenže ovcím je svoboda projevu a pohybu protivná ... ony ji neoptřebuj a tak soudí, že ni nepotřebují ani ostatní. Jak se tomu říká? Otrocká mentalita?

5 1
možnosti
RD

radl

12. 7. 2012 20:31
Nechci jítřit vášně...

..., ale téměř vše, co se udělo, bylo v mezích zákonů, které v té době platily. Ne nepodobné dnešní době, kdy se dodržování zákonů (i stejně blbých jako před 89) po občanech vyžaduje. Když se vám dnes nelíbí zákon, jste extrémista, rasista etc. Každý režim má svá pozitiva a negativa, dnešní není také ideální. Jediná výhoda, snaží se tvářit jako demokratický. Socialismus = elitou pracující lid, kapitalismus = elitaou vedoucí pracovnící (manažéři).

Když někomu vadí komunismus, prosím, aby jste přestali nakupovat výrobky z Komunistické Číny. V opačném případě se jedná o lacinou přetvářku. Také zlikvidujte vše vyrobené za minulého režimu etc. etc. Svět není černobílý.

Stále platí ještě mnoho důležitých zákonů, které vznikly za socialismu, asi tak špatné nebyly ;-)

2 0
možnosti
SF

Stary Fafa

12. 7. 2012 20:41
Re: Nechci jítřit vášně...

ovsem i koncentracni tabory nebo otroctvi byly zcela v mezich tehdy platnych zakonu. Presto snad jeste vidite urcitou skalu mezi Protektoratem, Ceskoslovenskem roku 1949, CSSR roku 1988 a Ceskou republikou dneska. Nebo Vam pripadaji jako zcela moralne ekvivalentni, proste se jenom dodrzovaly platne zakony?

5 0
možnosti
KSŠS

každý svého štěstí strůjce

12. 7. 2012 19:44
za komunistů byla nejlepší

ryzí láska k Sovětskému svazuR^

2 0
možnosti
N

nikotino

12. 7. 2012 18:03
zlatí komunisti

ti po člověku jaktěživ nic nechtěli a kdyby chcípnul, tak jim to bylo jedno:-P

2 0
možnosti
H

hafusak2

12. 7. 2012 19:06
Re: zlatí komunisti

Akorát že dali pozůstalým pohřebné a funus tenkrát tolik nestál. Dnes je to záležitost min. 50 000,- Kč a žádné pohřebné není. :-/

1 0
možnosti
SA

Saint Augustín

12. 7. 2012 17:29
Poslední dobou je často slyšet

, že se vytrácí morálka a slušnost. Tak rád bych připomněl to nejdůležitější. Kultura do Čech přišla s Cyrilem a Metodějem (křesťanstvím). S komunisty odešla. Těžko z lidí nevěřících v existenci vlastní duše svázanou s Bohem vykřešete morální borce :) Když se tahle tradice jednou utla, těžko se navrátí. Viz. názory na církev.

5 0
možnosti
H

hafusak2

12. 7. 2012 17:50
Re: Poslední dobou je často slyšet

Morálka a slušnost byly po plyšáku celospolečensky zavrženy jako přežitek bránící svobodnému vydělávání peněz. Rv

8 0
možnosti
JD

TýpekzPostalu

12. 7. 2012 16:07
A co takle

napsat článek pro ,,nepamětníky,,? Toto je opravdu černobílé a kdo nezažil tak mu to prostě přijde jak propaganda :-/

0 0
možnosti
TA

tajny agent

12. 7. 2012 16:23
Re: A co takle

Ja zazil a propaganda to je, to vam tak jenom pripadat skutecne nemusi.

1 0
možnosti
JH

Muzmak

12. 7. 2012 15:57
Bohužel , máte pravdu

snad to ještě s naší zemí není tak zlé . Komunisté byli bezesporu největší zlo v lidských i našich dějinách. Mimiony lidí zavražděných v komunistickém Rusku a tisíce u nás mluví za vše. Nejhorší je, že českoslovenští komunisté rychle začali plnit příkazy Stalina a začali likvidovat vlastní národ, včetně hrdinů(!!!!) , to nemá v Evropě obdoby. Postihlo to i hokejové mistry světa z roku 1949, protože překáželi sovětskému mužstvu ve vstupu na světovou scénu. V uranových dolech byl i můj děd , původem sirotek, vyučený lakýrník, otevřel si vlastní lakýrnickou živnost ,mimo to byl náčelník místního Sokola. To stačilo na proces, ženu a tři děti nechal doma a putoval na 25 let do Jáchymova. Později , byla amnestie-vrazi Stalin a Gottwald zemřeli, vytrpěl si "pouhých" 6 let. Co je nejhorší, že dnešní komunisté se k únorovému puči znovu hlásí a znovu uctívají zločince Gottwalda, ještě horší ale je, že získavají podporu u naivních lidí.

2 0
možnosti
JH

Muzmak

12. 7. 2012 16:18
Re: Bohužel , máte pravdu

V 70. a 80. letech zmizely koncentrační tábory a hromadné politické popravy , nastala však likvidace vlastního myšlení a názorů. Neexistovala svoboda slova , informací nebo cestování. Kdo vycestoval ,se mnohdy už nevrátil . Československo přišlo o statisíce schopných lidí v oblastech vědy, politiky ,umění,sportu , ale hlavně o známé "zlaté české ručičky." Z vyspělé země ,se během socialismu stala země ,pro západoevropany a američany přijemenším směšnou ,pro mnohé politování hodnou. Ti ,co si stýskají po socialsmu totiž svobodu nikdy nezažili , nebo byli vychováni od rodičů ,že žijí v ráji. Pevně věřím , že tentokrát ,si už další únor líbit nenecháme.

Plně s vámi souhlasím.

[>-]:-)

1 0
možnosti
KSŠS

každý svého štěstí strůjce

12. 7. 2012 13:59
souhlas

a karma. Ještě bych dodal Pomocné technické prapory pro zocelení nepřátel státu, oslovování soudruhu i mezi nečleny KSČ, Lidové milice coby pilíř svobody, STB na každém rohu, rozkrádání socialistického majetku, zneužívání dětské práce při sklizni brambor (protože zemědělci nestíhali;-D), (ne)fungující služby jako autoservisy, které neměly náhradní díly.....

1 0
možnosti
H

hafusak2

12. 7. 2012 19:09
Re: souhlas

Jo jo, nebýt zotročování mládeže, tak dnes ani nemáme třeba film "Starci na chmelu". :-)

0 0
možnosti
LP

tibby

12. 7. 2012 12:54
...

Skvělý článek! Mluvíte mi z duše :) Ani radši nechci číst tu diskuzi pod článkem, protože tam musí bejt spousta příšerných příspěvků o zlatym komunismu...

8 0
možnosti
MB

mbem

12. 7. 2012 13:34
Re: ...

Nejlepší je ten sebemrskačkej, kde nedostatek a útlak z nás dělal lepší lidi. ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
jsem svobodný a samostatně myslící člověk, pro kterého je skutečná svoboda a odpovědnost, nikoliv anarchie a bezpráví, tou nejvyšší hodnotou v životě.