Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

PeTaX

2. 6. 2012 8:26
Tak Vám to rejzíro-kaktusáci hned nandali!

To je jako když jim zamáváte červeným hadrem před očima.

Za článek 1. R^

4 0
možnosti

rezjir rezjir

2. 6. 2012 8:09
A ještě něco

Jak hospodářský vývoj v Česku, tak vývoj životní úrovně prozatím žádné vyšší tempa růstu neprokázaly. Ta tempa jsou zhruba obdobná, jakých bychom dosáhli, kdybychom si ponechali socialismus. Na dva roky růstu za Parobukovy vlády připadá 18 let propadu za pravicových vlád. Pouze se někteří mají lepe na úkor těch početnějších, kteří se mají hůře (ghetta sociálně vyloučených). A nezapomínejme, že kolona jede pouze tak rychle, jak jede nejpomalejší vozidlo.

7 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

2. 6. 2012 8:38
Re: A ještě něco

Použili li váše přirovnání tak kolona skutečně jede tak rychle jako její nejpomalejší vozidlo...

Ovšem problém je že jsme jaksi předjížděny jinými kolonami... například pojmenujme Čína, Indie, Malajsie... které mají tu výhodu že pomalé vozidlo tvořené zavětšením přívěsu "sociálního systému" vůbec do své kolony nezařadili.

A výsledek je ten že díky větší rychlosti spotřebovávají paliva v benzínových pumpách před námi, takže jedeme pomaleji a pomaleji protože už jedeme v podstatě jenom na výpary které po nich zbývají a ještě od nich musíme brát náhradní díly do našich vozidel protože to vyjde levněji než vyrobit vlastní.

1 0
možnosti

rezjir rezjir

2. 6. 2012 8:03
Ano

kapitál je dobrý sluha, ale zlý pán. Levici jde pouze o to, aby se panství kapítálu nezvrhávalo v orgie kapítálu tančícího na hrobu nebohých pracujících. Tak jako v Česku za pravicových vlád. Ono to jsou všechno tanečky na Titaniku.

2 0
možnosti
O

Osszever

2. 6. 2012 6:17
...

Bylo by super, kdyby v článku byla kromě tendenčních plků a teoretizování i nějaká fakta, třeba nějaký příklad onoho vědecky pracujícího podnikatele. Musím se přiznat, že já žádného neznám. Kromě toho je zavádějící mluvit o vývoji jako o činnosti podnikatelů, ten budou mít asi především větší firmy s větším ziskem ,ty si to můžou dovolit. Doba, kdy bylo možné něco "vyvíjet" na koleně v garáži, je už bohužel fuč.

1 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

2. 6. 2012 1:10
takové kecy mohou napadnou jenom humanitníka

pseudoekonoma,který se po škole v oboru neuplatní,nebot volná místa nejsou

3 0
možnosti
DZNF

dluhousek z narodni fronty

2. 6. 2012 0:45
krok po kroku

1. cele spolecnosti (zivotni uroven multimilionare co musi zit v gettu zas neni tak velka i kdyz ma spoustu penez)

2. zavisi nejen na ekonomice, ale i na pravu, moralce, hodnotach ci z toho vychazejicich vztazich (pokud teda autor nema dojem ze jeho zivotni uroven se meri pouze poctem sezranych bananu a front ktere nemusel pro banan vystat)

3. to ze date slovo fakt neznamena vubec ze to fakt je. rust ekonomiky muze zpusobit napriklad prerod ze zemedelske na prumyslovou. nebo nalezeni noveho zdroje nebo zmena pravni ci ekonomicke formy a stovky dalsich cinitelu

4. treti moznost je samozrejme nejaky kompromis. ale liberalove co veri ze vse ma jen dve strany nechapou ze rozvoj muze byt na zaklade spoluprace soukromeho a statniho

5. jestli vetsinou definujete tak 30-40 let ze 100 tak jo. jinak vetsina dvacateho stoleti byla o necem jinem. mimo jine o upadku kolonialniho modelu ovladajiciho celou zemekouli a dlouhodobem hledani co ho nahradi (tak 70 let ze sta) - a dal se mi nechce :)

4 0
možnosti
DZNF

dluhousek z narodni fronty

2. 6. 2012 0:47
Re: krok po kroku

stejne by se dalo pokracovat dal i kdyz jak jsem rekl, neni nutno. inteligentni clovek pochopil, hlupakovi to nedojde, hlupak ma rad jednoducha dogmata

2 0
možnosti
K

kaktusak

2. 6. 2012 0:26
Levice usiluje o spravedlnost,

protože pracující vytvářejí svou prací hodnoty a mají proto nárok na odměnu bez vykořisťování ze strany "majitelů".

Přes technický pokrok a inovace jsou tady vědci a technici, rozhodně ne kapitalisté.

Východ byl zaostalejší z historických důvodů (a je stále i po návratu kapitalismu). V době socialismu se dařilo tuto ztrátu zmenšovat, navzdory válkám, intervencím, embargům. To svědčí o větší efektivnosti socialistické ekonomiky.

Stát by neměl dotovat kapitalisty z daní vybraných od pracujících. Je to jen další dodatečná forma vykořisťování. Kapitalisté nejsou pro ekonomiku vůbec potřební, jak dokazuje historie. 

Komunisti nehodlají kapitalistům zvyšovat nějaké daně. Byrokracie byla za jejich vlády daleko menší.

2 0
možnosti
TL

komise

2. 6. 2012 0:46
Re: Levice usiluje o spravedlnost,

Vážený pane kaktusáku, založte si firmu a můžete si svoje zaměstnance platit jak chcete.Po půl roce nám dejte info jak jsou vaší zaměstnanci spokojeni,a jak jste spokojen Vy.

0 0
možnosti
VU

Wojta.albert

2. 6. 2012 0:08
Rozdíl

mezi krachem kapitalismu a krachem socialismu je v tom, že socialismus se rozpad jednou nadobro, protože prostě nefungoval, nefunguje a fungovat nikdy nebude.Rv

Povstává jenom kvůli tomu, že lidem se nelíbí kapitalismus. R^

Kapitalismus se rozpad kvůli pár bublinám a lidem sobečtějším v jinym smyslu, než v podnikatelskym. Rv

A povstává proto, že prostě relaitvně funguje, a navíc nic lepšího zatim neexistujeR^

1 0
možnosti
K

kaktusak

2. 6. 2012 0:15
Re: Rozdíl

Socialismus fungoval, jen se včas nevypořádal s několika zrádci.

0 0
možnosti

petr66

1. 6. 2012 23:59
Snad je k tomu vítězství kapitalismu.

Mám takový dojem, že vítězství nad socialismem, jej vyčerpalo natolik, že umírá o pár let později, unavený a zadlužěný.

Sice je jasné, že moudrost plavičáků, vysoce převyšuje myšlení levičáků, ale kdo má oči vidí, že kapitalismus už zkrachoval také a nyní čeká co bude následovat.

0 0
možnosti
O

Osszever

2. 6. 2012 6:21
Re: Snad je k tomu vítězství kapitalismu.

Co jsou to plavičáci? Nějaký nový živočišný druh? Mě hrozně irituje tahle hra na to, jestli jsou chytřejší pravičáci nebo levičáci. Já například když si čtu idnes, tak vidím, že vůl může být i pravicového zaměření.

0 0
možnosti
NK

Nejlepsi kritik

1. 6. 2012 22:31
Chtěl byste mnoho...

tohle levičáci nepochopí, bohužel. Zaslepenost nezná hranic. Je to jako dav fanatiků... můžete jim předkládat jakékoliv argumenty, ale s nimi to ani nehne.

4 0
možnosti
MS

miraska

1. 6. 2012 22:38
Re: Chtěl byste mnoho...

ano, je to pro ně dost těžké, ale s každým takovým článkem je naděje, že alespoň jednomu třeba ta žárovička zabliká....;-)

jinak ode mě karma, dobře napsaný.R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10888x
Baví mě vézt se na nejnovějších vlnách online marketingu. O online marketingu toho v rámci projektu VIDEOEFEKT publikujeme mnohem více: videoefekt.cz

Seznam rubrik