Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

přimodralý Jojo

5. 5. 2012 23:01
Karle, tebe asi nepodojí nikdo.

Páč na dojení nesmí být "tvrdé" vemeno, jak je "tvrdé vemeno" nepodojíš nic

3 0
možnosti
S

sibidlo2

6. 5. 2012 11:29
Re: Karle, tebe asi nepodojí nikdo.

ty jseš vemeno!!

1 0
možnosti

rezjir rezjir

5. 5. 2012 22:50
já jenom nechápu

proč bychom se tedy neměli vrátit k totáči, jestliže jsme všichni pro něj přímo stvořeni? Menšina podnikajících by se měl podřídit většině těch neschopných lemplů. Proti gustu žádný dišputát.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

5. 5. 2012 21:45
Bez vyžírky to nepůjde

tvrdí nám již 22 let propaganda. Je otázka, zda je to pravda - někteří se domnívají, že by se kola průmyslu bez pana Bakaly, Tykače, Pitra a Kelnera netočila, jiní si myslí, že točila.

1 0
možnosti
P9

pavel 99

5. 5. 2012 21:50
Re: Bez vyžírky to nepůjde

oni Vám na stranické schůzi neprozradili, že podnikatelů jsou desítky tisíc, nikoliv čtyři?;-D

4 0
možnosti
J

Jan555

5. 5. 2012 21:16
Podnikatel v ČR, aneb mrtvou krávu nepodojíš, soudru

Všichni ti co tu plyvají špínu na podnikatele žijí v zatím svobodném státě a mají možnost si založit živnost.Pak si podle svých představ budou žít jako prasata v žitě.Pokud na to nemají odvahu,a to je jediná překážka,tak a´t se nechají zaměstnat a jak říkají odírat od zaměstnavatele.Vůbec jim nedochází,že pokud nebude podnikatel,tak se mohou jít pást.

2 0
možnosti
G

Gift

5. 5. 2012 21:19
Re: Podnikatel v ČR, aneb mrtvou krávu nepodojíš, soudru

A všichni ti, co skučí, jak je podnikání složité a jak nevynáší se mohou nechat zaměstnat, pane Jane. Jak jednoduchá rovnice, že?:-)

6 0
možnosti
G

Gift

5. 5. 2012 20:52
Zas lžete

Stačí se projít v jakémkoliv větším městě kolem parkoviště, aby jste viděl tu realitu, jak strašně se vám podnikatelům nedaří. Ty auťáky za půl mega zřejmě patří zaměstnacům a ty za mega odborářům. Daří se vám až moc dobře na to, jaká je zde bída, ale už bylo vše cenné rozkradeno (většinou za asistence podnikatelů, říká se tomu špatný podnikatelský záměr) a vy máte strach, že se to tady začne hýbat. Je správné, že podnikatel platí menší daně a pojištění, jenže v ČR daně v podnikatelské sféře tvoří asi jen 5% za celkových daní z příjmů. Vše ostatní za vás táhnou zaměstnaci. O ZP a DP ani nemluvě. Ale když přijdete do špitálu, chcete hned to nejlepší na zlatém podnosu. Přitom do ZP odvedete níň než uklízečka z Horní - Dolní. Proč si myslíte, že jdou lidá raději otročit do Kafláče ke kase nebo do montovny v Kolíně? I když je tam šikana a ne moc dobré výdělky, je jistota, že 11. prachy na účet přijdou. Což u většiny podnikatelů jaski chybí. Styděl bych se takhle tady plkat!

3 0
možnosti
PH

Pavel Havlík

6. 5. 2012 8:19
Re: Zas lžete

A kde pracujete vy? Uvědomte si, že nebýt podnikatelů, tak byste taky nemuseli mít kde pracovat. A jestli mi chcete závidět auto, tak prosím. Dám Vám recept na to jak si koupit auto za mega: podnikejte, zaměstnávejte lidi, protože čím víc lidí zaměstnáte, tím víc Vám vydělají a vy si tak budete moci koupit auto za mega. Ptáte-li se v čem a jak máte podnikat, kde na to máte vzít a na podobné hloupé otázky, nemáte v této diskuzi co dělat. Začněte od píky stejně jako většina velmi bohatých podnikatelů v této zemi a uvidíte, že to jde. Firmy krachují jen kvůli stejné závisti jakou máte Vy, chtějí hned jezdit v bavoráku a mít barák s bazénem, tak jako to má ten soused od vedle, kterej podniká už dvacet let. Nezáviďte, přemýšlejte, snažte se a za pár let si tu můžete postěžovat třeba na to že Vám Váš osobní šofér naboural Vaše nové Bentley.

4 0
možnosti
LB

Lucie Paceltová

5. 5. 2012 20:43
Dost dobré! Taky jsem malá OSVČ a je to boj o přežití!

1 0
možnosti
K

kaktusak

5. 5. 2012 20:16
Komunisti už 22 let nevládnou

a jestli vám ten kapitalismus pořád nějak nefunguje, bují korupce, jsou zneužívány dotace a manipulovány státní zakázky, rozhodně to není vina komunistů.

3 0
možnosti
VP

V.Poustka

5. 5. 2012 20:50
Re: Komunisti už 22 let nevládnou

a že jako kovaný komunista o tom musíš něco vědet

1 0
možnosti
P

Pedropan

5. 5. 2012 20:02
Samozřejmě karma

a palec nahoru. Pěkně napsáno. R^

3 0
možnosti
JP

tenistka

5. 5. 2012 19:01
podnikatel v ČR,aneb mrtvou krávu nepodojíš, soudruhu

Také se mně zdá, že  p. Kříž udeřil hřebík přesně na hlavičku. Jen je divné, že stále není nalezen účinný způsob nápravy alespon těch nejkřiklavějších  tunelů a svinstev.

2 0
možnosti
MK

taras

5. 5. 2012 18:46
Tohle, co Kříž popisuje jako současný stav,

to byly iluze o kapitalismu volné soutěže, které jsem měl počátkem devadesátých let i já. Domníval jsem se, že budeme směřovat k sociálně tržnímu modelu ekonomiky po vzoru sousedního Německa.

Po dvou letech jsem rychle pochopil, že Klaus (zrůdný charakter) se obklopil stejně ustrojenými politiky a podnikateli, a ti rozkradli státní majetek, který jsme - byť i neefektivně, ekonomicky "přes ruku i hlavu" - vytvořili za socíku všichni společně. Větší část rozkradli, menší žást rozfrcali a demolovali, díky své neschopnoti. Toto byl výsledek akce "jenom soukromý vlastník se postará".

Dnes tady Kříž pláče o něčem, co každý ví, že je lež: i ten nejmenší živnostník si žije o padesát procent lépe a radostněji než po vykořisťovatelsku utažený zaměstnanec ve stejném dělnickém povolání. Ti schopnější se mají desetinásobně lépe. Přitom do státní kasy platí čtvrtinu až sedminu toho, co ten chudák zaměstnanec. A to je ta nejnižší sorta, o žralocích velkého byznysu nebudeme vůbec mluvit.

3 0
možnosti
MK

taras

5. 5. 2012 18:46
Re: Tohle, co Kříž popisuje jako současný stav,

Samostatnou kapitolu pak tvoří Křížova fixní idea, že hodnoty vytváří podnikatelé, a to včetně mezd svých zaměstnanců. Což logicky znamená, že zaměstnance nepořebují. No tak je propusťte, vy živitelé, přestaňte se o ně starat, ať bez vás podnikatelskejch zázraků pojdou. Velký Kárl měl pravdu, s tím vy, filozofický packale, nehnete a nemůžete ani překroutit v principu otrokářský, vykořisťovatelský charakter současného globálního kapitalismu.

Vtip pak je v tom, že státem vysoce regulovaný kapitalismus, ve kterém odbory mají takovou váhu, že tvoří vlastníkům silného protihráče, což pak zajistí i solidní sociální zabezpečení pro všechny, dostal díky neomezenému vandrování kapitálu po světě v posledních dvaceti letech těžkou ránu. Ze stabilní společensky - hospodářské formace se změnil v dnešní nestabilní a krizemi zmítanou společnost. Změnit se to musí, na úkor podnikatelů všech úrovní a rozměrů, hlavně pak těch nejbohatších kapitalistických vlastníků. Jinak...

2 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz