Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

teqik

6. 5. 2012 13:29
děkuji

díky a karma , moc trefné souhlas

1 0
možnosti
DF(

Dr. Fe (24)

6. 5. 2012 13:28
Děkujeme za pěkný příklad třídně myslícího bolševika

Tenhle článek, tohle uvažování není nic jiného než komunistické uvažování, pouze se mu přiřadí opačná znaménka. Majitel firmy případně OSVČ je Bůh, zaměstananci jsou závistiví paraziti, kteří jenom tyjí z peněz majitele. Přesně tohle tady hlásali 40 let bolševici, pouze s opačnými znaménky. Dokud se člověk nezbaví téhle třídní nenávisti jako autor článku, tak nemůže fungovat jako normální člověk. Normální člověk si uvědomuje, že hodnoty vytváří společně jak majitelé firem tak zaměstnanci.  Jedni bez druhých se neobejdou. Riziko podnikání je odměněno násobně vyším ziskem pro majitele než je plat jakéhokoliv jeho zaměstnance.

Je smutné, že současná ODS uvažuje taky takhle třídně a zvýhodňuje svoje voliče - OSVČ, kteří neplatí prakticky žádné daně. Doufejme, že se jednou zbavíme těhle komunistů, ať už modrých nebo rudých a bude měřeno všem stejně bez bolševického třídního dělení lidí na různé privoilegované a zavrhované kasty.

10 0
možnosti
LH

Linde CZ

6. 5. 2012 13:06
Soudruzi si nak nechteji pripustit, ze krom firem a OSVC..

...nikdo jiny hodnoty, ktere by se daly pretransformovat v prijem statniho rozpoctu, nevytvori.

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

6. 5. 2012 13:15
Re: Soudruzi si nak nechteji pripustit, ze krom firem a OSVC..

jakoze zamestnanci neodvadi dane nebo jak to mam chapat?

1 0
možnosti
B

bla23bla

6. 5. 2012 13:05
Naprostý souhlas!!!

A samozřejmě karma! R^R^

A všem, kdo na podnikatele nadávají: ZKUSTE SI TO!!! CO VÁM BRÁNÍ STÁT SE ÚSPĚŠNÝM PODNIKATELEM??? ;-D;-D;-D

4 0
možnosti
UC

emersonskej

6. 5. 2012 12:57
Souhlas

... a karma !!!R^

1 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

6. 5. 2012 12:33
Tak konečně to bylo jasně řečeno!

"Ty peníze pro vás musí primárně vytvořit svou prací živnostník či majitel firmy. Dokonce i ty, co se objeví na výplatní pásce jeho zaměstnance."

No konečně to víme. Majitelé firem a živnostníci vytvoří svou prací peníze, které pak rozdají. A někteří blbci si myslí, že tím že docházejí do zaměstnání vytvářejí nějaké hodnoty, které jsou pak směněny za peníze. Blbost. Oni si chodí jen tak hrát a za to hraní dostanou peníze.

1 0
možnosti
JB

generál Failure

6. 5. 2012 12:47
Re: Tak konečně to bylo jasně řečeno!

Přesně o vás je ten článek, výborně!

1 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

6. 5. 2012 12:27
Obchodník

a tvůrce hodnot? Tak akorát fiktivních peněz. No a pak tu máme ty fiktivní dluhy, kdy dluží celý svět.

0 0
možnosti
JB

generál Failure

6. 5. 2012 12:47
Re: Obchodník

Jistě, obchodníci nic nedělají a vy si chodíte kupovat kilo mouky na knedliky přímo do mlýna, že?

4 0
možnosti
JB

generál Failure

6. 5. 2012 11:59
Pane Kříži,

musím s vámi nesouhlasit. Skutečnost je ještě horší, než se snažíte sdělit. Váš článek je postavený na chybné premise, obrátil jste totiž kauzalitu. Není to seménko nenávisti zaseté komunistickým režimem a přetrvávající v lidech, ale naopak, nenávist a nepřejícnost, přiživená po válce sovětským vlivem, byla přičinou toho, že u nás převzali moc komunisté. Mem nedůvěry ke každému, kdo si dokáže poradit sám, bez vrchnosti, je ve značném procentu lidí hluboce zakořeněn a bude trvat ještě dlouho, než se to zlepší.

1 0
možnosti
K

krllo2

6. 5. 2012 11:54
Hezky ideologicky napsáno, jste prostě pevný soudruh na kterého je spoleh !

Anebo jen potrefená husa, která nejvíc kejhá

1 0
možnosti
UC

emersonskej

6. 5. 2012 12:52
Re: Hezky ideologicky napsáno, jste prostě pevný soudruh na kterého je spoleh !

To jste něco bumbal, nebo takhle blábolíte pravidelně ???8-o

1 0
možnosti
VE

Vírou eser

6. 5. 2012 11:38
Velice matoucí článek a hlavně zakrývá to podstatné

Ještě větší zmatek do vět vkládá autor, když nazývá Kalouska soudruhem. Myslím, že byl v minulosti i bratr, ale soudruh ne. Odkryjeme tedy ten balast, kterým Kříž mate čtenáře a povíme si pravdu, nejlépe rovnou ze života. Jsou dva základní typy podnikatelů a to ti, kteří si své peníze vydělávají od občanů a tam se mohou udržet, jen bojem s konkurencí, platbami bez účtenky, zaměstnáváním na černo a být ve stálém boji s neplatiči. Potom máme druhou kategorii a to není opravdové podnikání, ale podvod a tunel. To je třeba ředitel velkého gymnázia, který podepisuje roční smlouvy s podnikateli na mimopedagogické práce. Takže, vlastní uklízečka by stála 80 korun na hodinu, ale ředitel platí firmě, která je půjčuje 500 korun. Tak to jde i s udržbářskými pracemi, sekáním trávy, rekonstrukcí budovy, ostrahou atd. Tito podnikatelé jsou tedy vlastně placeni státem s pohádkovými zisky o které se dělí s ředitelem a jeho účetní. Tihle nezkrachují nikdy. Ovšem to jsou žabaři, oproti nemocnicím....

0 0
možnosti
IV

Hell2

6. 5. 2012 12:01
Re: Velice matoucí článek a hlavně zakrývá to podstatné

Evidentně tomu nerozumíte. Ředitel gymnázia, pokud proti tomu zřizovatel (Kraj) nic nenamítá, může dělat obojí. Zaměstnat uklízečku na smlouvu s jinou firmou nebo jako svého zaměstnance. Tím prvním šetří mzdové prostředky, protože uklízečku v takovém případě zaplatí z peněz na provoz. Možná má právě těchto peněz víc, zatímco mzdových jen tolik, aby tak tak zaplatil pedagogy.

Podnikatelé ( nemluvím o podvodnících)  jsou zdrojem našeho bohatsví. Kdyby jich nebylo, neměl by kdo zaměstnávat zaměstnance a časem by stát nemohl zaměstnat ani státní zaměstnance - neměl by za co. Uvědomte si to.

3 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz