Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

diskuter987

6. 5. 2012 16:07
Co začít od sebe

Autor vyzývá ke změně myšlení k poctivým podnikatelům. S tím se dá souhlasit. Nicméně i v tomto je potřeba začít u sebe. Jak můžete chtít po společnosti, aby se k vám chovala lépe, když jednu část urazíte hned v prvním odstavci a zbytek v průběhu vašeho blogu ?

Víte, jsem přesvědčen o tom, že za stav současného podnikatelského prostředí nemohou zaměstnanci, nezaměstnaní a po revoluci za něj z větší části nemohli ani úředníci (nebo alespoň ne většina). Toto prostředí takto odstartovala část podnikatelů. Počínaje vžitým - chcete to s papírem nebo bez papírů a konče různými provizemi za získání zakázek ( ať státních nebo soukromých). Bohužel časem na tuto hru jich časem přistoupilo až příliš a nyní se velmi špatně vystupuje.

Pokud chcete změnu, musíte (musíme) začít všichni u sebe.

8 0
možnosti
J

jirkastrasil

6. 5. 2012 16:06
Autor článku...

je pravicový radikál, kterému se hnusí levicoví radikálové...

Od extrému do extrému...Taky špatně.

2 0
možnosti
R

Return

6. 5. 2012 15:34
Výborný článek

Plně vystihující realitu! Chápu,že pro podnikový odbářský plevel. těžce pochopitelný. Odbory by si měli své firmy koupit,a ustávkovat se v nich do vítězného bankrotu . :-P

3 0
možnosti
H

hňup

6. 5. 2012 14:59
a co si myslet o "podnikateli",

který zákazníkovi účtuje trafo kč 500.- a totéž trafo je nabízeno na internetu k odkoupení za kč 80.- ?  a hodinu "práce" účtuje kč 300.-, přičemž do tý práce počítá i jízdu k sobě pro zmíněné trafo, a jízdu taktéž účtuje, a to zvlášť ? že je to čestný člověk ? co myslíš, soudruhu ?

1 0
možnosti
N

Nanifak

6. 5. 2012 15:02
Re: a co si myslet o

nevím, třeba, že je blbec zákazník, který to koupí? nebo Vám držel zlý podnikatel pistoli u hlavy?

3 0
možnosti
I

Inzheim

6. 5. 2012 14:42
Je jisté, že

máte naprostou pravdu - od bolševické svoloči nemůžete nic jiného čekat, protože tažení proti pracovitým, odvážným a moudrým lidem je přece výborně živí a navíc si vybíjejí své mentální stresy. Jejich profese je nenávist až za hrob.

7 0
možnosti
I

iSikorskii

6. 5. 2012 16:30
Re: Je jisté, že

"Podnikatelé jsou totiž nadlidi, moudří mezi nepracujícími, hippíky majícími dlouhé vlasy a neupravený vzhled. Ostatní jsou bolševická svoloč ujídající z krajíce těch co doopravdy pracují, živí tenhle stát svýma vlastníma rukama! Neozývej se agresivní lůzo sic tě poženeme obušky, systém si rozvracet nedáme!"

Vy jste taky dobrej hater, poslouchejte! :-)

Hmm kde jsem to jenom už slyšel, někde jiná pojmenování, pravda, ale intence textu totožné ;-DRv

1 0
možnosti
BM

bily medved

6. 5. 2012 14:21
Napsano

velmi dobre R^

Karma

6 0
možnosti
FM

fr-mottl

6. 5. 2012 14:29
Re: Napsano

jste si skutecne jist? Mozna si prectete k tomu nadpisu i ten clanek a pak asi poslete adminovi mail, jestli by nebylo mozno  tu karmu zrusit.

1 0
možnosti
FM

fr-mottl

6. 5. 2012 14:14
jako maly podnikatel musim bohuzel souhlasit

a potvrzuji, ze vetsina zamestnancu se chodi do prace jen zasivat. Nekdy je dokonce vyhodnejsi, ze nic nedelaji, protoze ty zmetky co casto vzniknou jsou jeste drazsi. Bezni lide si vubec nedokazou predstavit, jak jsou zamestnanci vynalezavi, co vsechno si vymysli, proc nebylo to i ono mozno splnit v terminu, porad nejake objektivni priciny apod.

Proto my zamestnavatele snime o te situaci, kdy na prevaznou vetsinu cinnosti budou nasazovani roboti. V nasem odvetvi  (textil) to jeste nejde na 100%, ale kde muzeme, nahrazujeme lidi nejakou mechanizaci. Odpadaji pak vymluvy, stroj kdyz se pokazi tak nechce odstupne a pod. Kapitalove je to zpocatku sice drazsi, ale banky dnes na spickovou mechanizaci pujci radeji nez na humanitni zdroje.(jak se dnes rika).

Takze se my zamestnavatele tesime na tu situaci, kdy bude zamestnano je 10% obyvatel. Jenom jedna vec mi neni jeste uplne jasna, Za co budou kupovat lidi nase textilni vyrobky. O tom musime na nasi stranicke konferenci jeste mluvit.

6 0
možnosti
JB

generál Failure

6. 5. 2012 14:16
Re: jako maly podnikatel musim bohuzel souhlasit

Výrobky budou nakupovat jiní podnikatelé, to stačí, lidi nejsou potřeba :-)

5 0
možnosti
C

Cynyc_

6. 5. 2012 14:06
Málokdo píše tak zoufale neobjektivní články

a je vskutku dobře, že autor zanechal učení a věnuje se raději tomu, na co stačí, tedy podnikání. Tak tragickou úroveň logického myšlení totiž nemá ani většina žáků. Mistrovskými kousky jsou arbitrární zúžení pojmu podnikatel jen na ty slušné, tvrdě pracující a zákony bezvýhradně respektující (s tvrzením, že tak je to objektivně správně a média jednají zločinně, když mezi podnikatele zahrnují i gaunery) nebo tvrzení, že peníze vytvářejí podnikatelé. Peníze vytváří tak leda jejich tiskárna; podnikatelé je pouze kumulují prodejem statků, které vytvořili oni nebo jejich zaměstnanci. Nemá tedy smysl hovořit o tvorbě peněz, nejvýše o tvorbě hodnot, kterou provádí i každý zaměstnanec. Jenom zábavné je pak urážení všech nepodnikatelů, kteří prý jsou zásadně líní a neschopní a nemají odvahu jít do rizika. Takové tvrzení předpokládá, že každý chce být podnikatelem (ale jen někdo na to má). Myslí-li si autor skutečně toto, měl by vyhledat lékařskou pomoc.

15 0
možnosti
DF(

Dr. Fe (24)

6. 5. 2012 14:08
Re: Málokdo píše tak zoufale neobjektivní články

R^

1 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_nežere_yeleny

6. 5. 2012 13:47
souhlas

setřít by měl zejména státní aparát, ale ne na hasičích ale na různých poradcích, zbytečných regulátorech, umělých a samoúčelných institucích a flákajících se byrokratech

3 0
možnosti
SK

slava kunst

6. 5. 2012 13:40
nejde jen o podnikání,

pomoc od státu neočekávám, ani nikdo kolem mně, stačilo by kdyby neškodil.

0 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

6. 5. 2012 13:45
Re: nejde jen o podnikání,

Ale nekecej. Služby státu využíváš a ani o tom nevíš. Služby státu nejsou jen sociální dávky.

2 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz