Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Pundit

6. 5. 2012 20:44
No fuj, to je ale zakomplexovanej výlev,

za tím bude asi nějaká latentní frustrace. Normální slušný podnikatel pracuje, bojuje, práce ho baví, je nad věcí a nemá důvod si furt stěžovat. Každý má svobodu volby, co bude dělat.

2 0
možnosti
PZLV

pipina z las vegas

6. 5. 2012 20:40
"Ty peníze pro vás musí

...primárně vytvořit svou prací živnostník či majitel firmy. Dokonce i ty, co se objeví na výplatní pásce jeho zaměstnance."

Pane Kříži, myslíte, že tohle někdy pochopí "gumárenský chemik s širokým ekonomickým rozhledem"? ;-O

1 0
možnosti
DC

Daniel Ch

6. 5. 2012 18:34
.

Bohužel s Vámi musím souhlasit. Když vidím obor ve kterém jsem podnikal, tak bez dotací nelze konkurovat. Jenže vysvětlit někomu, že ty peníze na dotace se musí někdě vzít, je v ČR s její historií složité.

3 0
možnosti
K

kaktusak

6. 5. 2012 18:53
Re: .

Ti podnikatelé sami dotace chtějí a pomocí svých lidí ve vládě si je prosazují. Nezajímá je, že je pak potřeba obírat lidi na daních o peníze.

2 0
možnosti
ZB

zberanek

6. 5. 2012 18:31
V Česku ani podnikání není žádný med

Tak nevím, co si mám o tomto článku myslet. Autor to zřejmě myslel dobře, ale napsal to jeden ráz. Je to hodně nepřehledné a spatně čtivé a nedává to vždy smysl. Možná to měl autor nejprve napsat,  pak po sobě přečíst a udělat korekci. V Česku jsou dva tábory bohatých lidí - první jsou podnikatelé, kteří i v nepodnikatelském prostředí zkorumpovaných úředníků a politiků dokážou vytvářet zisk. Druhá skupina zbohatlíků je napojena na kuponovou privatizaci a hlavně státní kasu a státní úředníky a politiky. Je jisté, že ta druhá skupina jsou vlastně parazité, kteří vysávají první skupinu a střední třídu Česka a nemají nikdy dost. Ze začátku to pro ně spustil a vlastně zařídil Klaus a v současné době se mohou opírat o Kalouska a vlastně všechny politiky ze všech stran v Parlamentu. Ta druhá skupina ovládá už i orgány činné v trestním řízení a vlastně ji nezajímá nic jiného než majetek a peníze, tedy společný majetek a peníze státu, který pak odklánějí na své soukromé účty.

2 0
možnosti
FK

drunek_angel

6. 5. 2012 18:23
;-)

Hejbe se to, zreguluj to. Porad se to hejbe, poradne to zdan. Uz se to nehejbe? Tak to dotuj. - vy jste si jeste nezvykli na socialismus?

2 0
možnosti
C

CasVyprsel

6. 5. 2012 18:24
Re: ;-)

R^

0 0
možnosti
VK

buchlovann

6. 5. 2012 18:05
Inu učitel

Vážený pane, přemýšlel jsem pořád, proč naplákáte. Je to dané asi povoláním, na které jste se připravoval a z fakulty jste odešel nebo Vás také třeba vyhodili. Živím se také sám ,jsem OSVČ a vůbec si nestěžuji.Dovolil bych si nesouhlasit s Vaším názorem , že tvůrcem zisku je pouze podnikatel. Mohl byste se třeba podívat na našeho nejlepšího podnikatele všech dob pana Baťu, který hovořil o spolupracovnících, kterých si velice vážil a bylo mu jasné, že bez nich by toho moc neudělal.Obávám se, že i u nás dojde časem k velikému nedostatku odborných dělníků, které u nás prakticky nikdo neučí a v našich průmyslových podnicích nebude mít  kdo vyrábět. To potom i takové obchodní firmy, jakou máte Vy,  nebudou mít co kupovat a prodávat a teprve potom budete mít skutečnou potřebu naplákat. Podle Vašeho vzhledu si myslím, že se nepředřete a žijete si velmi dobře, chtělo by to víc se pohybovat a přijímat menší množství kilokalorií.

5 0
možnosti
PC

Prďoch

6. 5. 2012 21:30
Re: Inu učitel

To nelze srovnávat. Tehdejší zaměstnanci nebyli zdefomovaní 40tiletým rájem na zemi, kdy se nechodilo do práce, ale do zaměstnání. Tenkrát si lidé práce vážili a opravdu poctivě pracovali. Dnes musíte mít na pracovišti minimálně kamery a neustálý dozor, aby vám zaměstnanci v lepším případě opravdu pracovali, v horším případě nerozkradli celou firmu. Komunistický režim je po generace v lidech zažraný a s tím se těžko oboustranně něco dělá. Tohle může změnit jenom čas a lidé si musí opravdu sáhnout na dno, aby si zase začali vážit práce jako tomu bylo za první republiky.

Můžete mi nadávat jak chcete (to si lidé osvojili okamžitě - můžou říkat co chtějí a berou to jako samozřejmnost), ale já mám osobní zkušenost. I když dám zaměstnancům 40 tisíc měsíčně, tak jakmile je přestanu ve firmě hlídat jako policajt, tak okamžitě ukradnou všechno, co není přivázané. Rv

0 0
možnosti
LP

lspeedy

6. 5. 2012 17:58
to ale brečíte na špatném hrobě,

odboráři ani komunisti u nás už přes dvacet let nejsou ti, kteří mají na svědomí zkorumpovanou státní správu a ty vaše kanarádíčky s razítky, o kterých píšete...takže pokud to myslíte s podnikáním poctivě, měl byste jim naopak fandit :-P

6 0
možnosti
UC

emersonskej

6. 5. 2012 20:11
Re: to ale brečíte na špatném hrobě,

Poctivý podnikatel by měl fandit odborářům a komunistům ?????? To je nějaký pokus o ironii, nebo morbidní vtip ???8-o

1 0
možnosti
JD

Jan Dobrý

6. 5. 2012 16:44
Vy jste typický levičák, také jenom furt brečíte

a své podnikatelské neumětelství dáváte za vinu jiným, měl byste začít hlavně u sebe a ne jenom tady brečet

4 0
možnosti
KK

Karel Kříž

6. 5. 2012 16:51
Re: Vy jste typický levičák, také jenom furt brečíte

Děkuji za přínosný názor, poradíte mi jak to děláte vy? Rád se poučím od zkušených.

2 0
možnosti
KK

Karel Kříž

6. 5. 2012 16:32
Možná jsem to por některé napsal příliš složitě,

pokusím se to tedy zjednodušit. Podnikatelé (tedy ti v pravém slova smyslu), kteří opravdu den co den riskují celou svoji existenci, jsou díky demagogickým médiím zařazení do jedné řady s "podnikateli" (korupce, podvody, zlodějina).

Každý den je tento stav nakydáno tolik hnusu a špíny (partajní populisté, odborářští bossové, lehce zmanipulovatelný "obyčejný" člověk), že náznaky příčin a zvráceného myšlení některých "kydalů" v tomto článku je jen slabý odvar jejich rétorických cvičení.

Stát má zaručit rovné příležitosti pro všechny, největším zlem pro podnikatele jsou všemožné dotace, regulace, nestabilita prostředí a likvidační (v podstatě nezaplatitelné) daně. Nenechme se zmást jedinou daní, kterou mají někteří pořád v ústech - DZPFO (paušály), daní, poplatků a odvodů, na které musí podnikatel vydělat je o mnoho a mnoho více.

Dobrý podnikatel si svých dobrých zaměstnanců váži a snaží se je co nejlépe zaplatit, neboť ví, že se mu to vrátí. Nikde v článku nestavím tyto dva proti sobě.

4 0
možnosti
KK

Karel Kříž

6. 5. 2012 16:48
Re: Možná jsem to por některé napsal příliš složitě,

A ještě to podstatné:

Podnikatel je opravdu primárním tvůrcem hodnot! Bez něj bychom byli státem státních zaměstnanců a nezaměstnaných na jejichž výplaty a dávky bychom si museli každý měsíc půjčit nebo natisknout papírky. Samozřejmě, že tyto hodnoty tvoří v symbióze se svými zaměstnanci, ale on je ten, který je mozkem a srdcem. Ať je to pro zaměstnance těžké si přiznat, oni jsou "jen" ruce, byť i ty jsou důležité, ale dají se nahradit třeba protézami. Mozek a srdce najednou ne.

Pokud tady někteří píšou, že jsme žili bez podnikatelů 40 let a bylo dobře, pak již nemám slov. Jak dobře si asi ještě snad někteří vybavíme. Ačkoliv se mi dnešní stav nelíbí ani trochu, neboť s kapitalismem nemá nic společného a dle mého názoru se pod kuratelou EU vracíme k socialistickému regulovanému, zatuchajícímu chlévu, pořád věřím, že se někdy k vládě dostane konečně pravicová strana a dokážeme to zlomit. Bohužel se naše vlády plácají z levice a extrémní levice a podle toho to vypadá.

4 0
možnosti
I

iSikorskii

6. 5. 2012 16:16
Pláč podnikateů

nemám nic proti, na své živobytí si vydělávají a snaží se, ale nepřijde Vám, že už neúměrně brečíte? Jsme na tom všichni stejně zhruba v polovině bodech a druhou polovinu jste vzal na sebe dobrovolně. Chcete dostat nějaký metál? Přisuzujte špatnou reputaci podnikatelů v ČR  těm podnikavcům, se kterými se dnes roztrhl pytel, podvodníkům, těm co odvádějí špatnou nebo dokonce žádnou práci, krátí daně, ovlivňují zákony lobismem. Ikdyž 2/3 podnikatelů budou poctivci, vždy si ten obecný pohled najde toho nepoctivého...

Krásně jste to sám ukázal na Vašem nadpisu celého článku. Doufám, že až všichni kdo komunismus zažili, ať již jako aktivní soudruzi nebo normální občani, jednou vymřou, tak naše děti už přestanou s tímhle "máš jiný názor než já, tak jsi zasr.... komunista". Z dějin se má člověk poučit, ne jimi hloupě strašit až do bezvědomí...

3 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz