Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RO

maaslo

7. 5. 2012 14:03
Pane Kříži opět karma.

Gratuluji i k obsáhlé diskuzi. Vaši odpůrci se mohli pominout. Bohužel bylo zřejmé, že vůbec nechtěli diskukovat k problému,ale jen ublížit a urazit. Není divu, evidentně vůbec nepochopili o čem to je. Také jsou zřejmě přesvědčeni, že vyšší daně budou platit živnostníci ze svého.  Vždy mě pobaví myšlenka na hejno státních zaměstnanců u poledního menu za tři stovky, které jim uvaří kuchař s přiznaným platem 30000,-- a přinese servírka  (25000,--). Hajzlíky po nich uklidí uklizečka za 18000,--. To bude divení, jak nám to meníčko podražilo.

4 0
možnosti
FM

fr-mottl

9. 5. 2012 12:01
Re: Pane Kříži opět karma.

jeste vetsi je legrace, ze ten kuchar, servirka a uklizecka bydli v bytech s najemnym 10000 mesicne.

0 0
možnosti
MN

Ewerell64

7. 5. 2012 11:34
Jak málo stačí ke smazání

XXX

Jenom pro ty tři křížky jste mi smazali příspěvek? ?

0 0
možnosti

Bajanda

7. 5. 2012 9:59
no plky plky

chtěla jsem k tomu něco napsat ale raději né až kapnu na poctivce podnikatele tak se ozvu

šťastný zaměstnanec co žebrá o výplatu každý měsíc za vykonanou práci ,bafni se za nos a vylez do světa RvRvRvRv

0 0
možnosti
PP

pan pearson

7. 5. 2012 12:07
Re: no plky plky

Poctivého zaměstnance aby člověk pohledal. Zaměstnanec = flákač a zloděj. Těch pár výjimek lze vyvažovat zlatem. A njvíc keců o vykořisťování mají flákači, které zaměstnavatel za jejich neschopnost klepne přes nenechavé prsty.

6 0
možnosti
L

levicak

7. 5. 2012 9:56
Malá otázečka

Která vláda dovolila podniktelům platit 0 daň a dojet si na finančák pro 36 tisíc za tři děti X6tkou? Topolánkova pravicová. Malý dovětek.Za 20 let jsem potřeboval práci živnostníků na baráku a chalupě asi 87x. A teď to příjde. Kolikrát si myslíš Kříži  že se mě zeptali. "Bez papírů šéfíku ?". Ano tipuješ správně  - 87x.;-D

7 0
možnosti
PK

pk08

7. 5. 2012 10:51
Re: Malá otázečka

a co levičáku,jak jsi platil-s dokladem nebo bez??

0 0
možnosti
RH

Enter67

7. 5. 2012 9:03
Docela dobře napsáno

V zásadě souhlasím, byťjste se  (stejně jako vaši "třídní nepřátelé") v odstavci, kde píšete mj. "nejvíce vyniká vlastní trapnost, neschopnost, lenost či jen potřeba si okroutit svoje a mít “svatej klid”." ani vy nevyhnul paušalizaci všech zaměstnanců do kategorie lenochů či "neschopáků", jimž je vlastní pohodlí nade vše. Věřte, není to tak. Svět nemá jen dvě barvy - moji "hezkou" a vaši "škaredou". Ovšem jelikož máme živnostníky v rodině, vím moc dobře, jaké klacky jsou jim házeny pod nohy a jak na ně leckdy okolí po "(dez)informační masáži" nahlíží... Bohužel je to tak, že obyčejní lidé (pro vás možná "líní zaměstnanci")  chtějí být ohlupování a manipulováni, jinak by nejméně v polovině zemí světa nemohli být u moci lidé, jací tam vládnou.

0 0
možnosti
RB

Tajemný muž

7. 5. 2012 9:16
Re: Docela dobře napsáno

Pozor, on nepaušalizoval zaměstnance, ale rudochy nadávající na podnikatele s tím, že to jsou odporní vykořisťovatelé. To je rozdíl. Já jsem taky zaměstnanec, ale s autorem souhlasím. Zaměstnanec, který se snaží, vzdělává se, chce se podílet na rozvoji firmy například zlepšovacími návrhy, ten se dostane výše a výše a má lepší a lepší plat i podmínky (protože majitel si takových zaměstnanců váží a cení). Ale ten, co se celou pracovní dobu jen opírá o lopatu nebo sedí v hospodě, za drzost největšího kalibru považuje to, když po něm majitel firmy chce, aby pracoval (jaká opovážlivost!), nic se mu nechce, natož se nadále vzdělávat, to si radši zajde na svých deset do hospody, o takových mluvil. Takoví na ty podnikatele nadávají a žádají "návrat vírobních prostředků do dělnických rukou"... (ta hrubka je tam schválně, podívejte se na minulou demonstraci odborářů:-P)

4 0
možnosti
MS

miguels

7. 5. 2012 8:59
Musím se smát...

Vždycky se musím smát, když někdo do diskuze napíše, že zaměstnanec platí státu vyšší odvody. Vážení přátelé, zaměstnanec neplatí opravdu nic, to platí jeho chlebodárce-firma či podnikatel. Dokonce posílá souhrné částky za všechny zaměstnance a do přehledu uvede, koho zaměstnává. Toliko o tomto mýtu...;-)

10 0
možnosti
AS

viveka

7. 5. 2012 9:30
Re: Musím se smát...

Trochu platí i zaměstnanec, ale zaměstnavatel platí více.

0 0
možnosti
H

honer

7. 5. 2012 8:16
Naprosto pravdivý

a hodně smutný článek. KarmaR^R^

9 0
možnosti
KSŠS

každý svého štěstí strůjce

7. 5. 2012 8:02
ten třídní boj

má náš proletariát stále v krvi! Každý, kdo má vyšší příjem než proletář z fabriky, je považován za zloděje. Nejen podnikatel. Vrchol všeho byly (a nevím, jestli ještě jsou) daňové pobídky pro zahraniční investory! O tom si může český investor nechat jenom zdát (blicí smajlík).

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

7. 5. 2012 8:14
Re: ten třídní boj

co se danovych pobidek tyce, tak se tykaly stejne jen firem, ktere nasim nekonkurovaly a pro ekonomiku jako celek, maji v urcite fazi (presne v te, ve ktere se republika tenkrat nachazela) pozitivni vliv...Ale taky mohl stat ty lidi, ktere ty firmy zamestnaly zivit misto toho na davkach...;-)

0 0
možnosti
A

alesis

7. 5. 2012 6:22
Myslím, že názory na podnikatelé typu :o(

Dalíka, Řebíčka, Kocourka či Grosse nám do hlavy žádné komunistické semínka nikdo nutit nemusel, na to stačí nebýt blbej, nebo slepej pane autore ;-€

0 0
možnosti
JK

MiroTR

7. 5. 2012 7:05
Re: Myslím, že názory na podnikatelé typu :o(

No, pokud pokládáte Dalíka, nebo Grosse za podnikatele, pak ano. :-/

1 0
možnosti
PK

Komisar-durrex

7. 5. 2012 4:17
Pro všechny co tu nadávají na podnikatele

1. Začnete podnikat, jste hodní, dáte zaměsntnacům lepší plat (1,3 násobek platu konkurence) - ale díky tomu už máte náklady cca 1,5x vyšší

2. konkurence šmelí stát - vy šmelit nechcete, ale díky tomu máte celkově 2x takové náklady oproti konkurence

Takže buď zkrachujete, zadlužíte třeba sebe i celou rodinu, nebo se přizpůsobíte! Tečka, to je přirozené chování

Kdo za to může? Stát - čím jasnější a jednodušší pravidla - tím ménší prostor pro šmelení a korupci (jakmile začne pár podnikatelů v oboru šmelit ,ostatní musí v rámco konkurečního boje chtě nechtě šmelit taky, jinak zkraují.

za 3. Kdo živí tento stát? Občani a kdo platí je? No podnikatelé, takže ke by jsme skončili bez podnikatelů? To je snad jasné!

7 0
možnosti
PK

Komisar-durrex

7. 5. 2012 4:17
Re: Pro všechny co tu nadávají na podnikatele

P.S. když je podnikání tak super, snadné atd, proč nepodnikáte všichni?;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz