Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ČP

nemorose

9. 5. 2012 14:24
Karma pane Kříži,

mluvíte mi z duše.

4 0
možnosti
KS

Equus

9. 5. 2012 9:41
Co se týče podnikatelů a novinářů,

chybí mi tady ještě vždy uváděný "titul" u některých zlodějů: kontroverzní podnikatel. Místa aby rovnou napsali zloděj.

0 0
možnosti
VN

Viktor N.

8. 5. 2012 19:50
Děkuji, pane Kříži!

Velmi dobře napsáno, děkuji Vám.

11 0
možnosti
JR

kadet

8. 5. 2012 20:56
Re: Děkuji, pane Kříži!

Ano, i já s tímto článkem maximálně souhlasím. A článek pod tímto dokazuje, že závistivých, ale neschopných lidí je dost a dost. Takovíto nám pak volí naše vládní představitele

1 0
možnosti
ZF

doprde

8. 5. 2012 15:15
Chacha chichi chocho

Něz začnete plakat, zjistěte si kolik podnikatelé skutečně platí na daních a kolika se podařilo  ulít peníze z podnikání na čistě soukromé věci a nedanily  je vůbec. Auta, telefony výbavy tzv. kanceláří v bytě, náklady dětí a manželky, vše se promítá do nákladů při podnikání. Pokud tvrdíte něco jiného jste stejný příživník jako ti o kterých tak zasvěceně píšete. Pro zjištění kdo má  pravdu stačí jediná věc. Uzákonit prokázání nabytí majetku a garantuju Vám, že budeta srát bobky, aby jste vše, doložil narozdíl od zaměstnanců, kteří Vás tak vytáčí. Nikdo Vám Váš majeteček nechce brát, ale ten co jste řádně nezdanil laskavě dodaňte a bude dost na zdravotnictví, tělěsně postižené, důchodce a třeba víc zbyde i pro maminy s dětmi.

4 0
možnosti
A

Azgalor

8. 5. 2012 20:42
Re: Chacha chichi chocho

takže stát něco chce, ale občane ty dokazuj, jinak automaticky trest. To je taky tak po eurosocialisticku ne? Nemáme snad dost berních úředníků a dalších zbytečných a neschopných hovad? No jistě že máme, ale nemůžeme po nich přece chtít, aby něco dělali, nedej bože dokazovali a byli neúplatní že.

0 0
možnosti
K

krysa999

8. 5. 2012 9:52
I já jsem zaměstnával

Karma, výborně napsané !!!! a pravdivé !!!! Také jsem platil daně asi 15 let, ale nyní, proč bych měl platit, když se nahoře vše rozkrade ??? Nyní vykořisťuji pouze 3 zaměstnance a především sám sebe. Myslím si, že zaměstnanci jsou spokojení, teď jsem jim začal spořit na důchod, ať nejsou chudí důchodci. Tito tři si to zaslouží, dříve jsem zaměstnával asi 100 lidí a poctivě jich pracovalo asi deset. Těch devadesát teď  řve na  odborářské demonstraci a těch deset má svojí firmu. Já již nechci zaměstnávat nikoho!!!, protože tady se chce dělat málokomu. A komu se dělat chce , ten má vlastní firmu a když nebude platit daně, tak mu fandím. Poněvadž jeho daně se prožerou ve státní správě anebo je rozkradou politici typu strojvůdce, nejmenovaného hejtmana, primátora s jeho kmotry a jim podobní.

10 0
možnosti
JD

TýpekzPostalu

8. 5. 2012 16:07
Re: I já jsem zaměstnával

Takže státní bankrot je pro vás jediný správný řešení.

0 0
možnosti
RK

romankoc

8. 5. 2012 8:42
zaměstnával jsem Češky,

nemohly dodělat v přesčase zakázku, neboť by jim utekl 186. díl telenovely a nevěděly, zda José přijede, nebo ještě nepřijede. Pak jsem tam měl Ukrajinky. Dokud nad nimi byl dozor, pracovaly dobře a bez problémů. Stále nás navštěvovali úředníci a kontroloři z úřadů práce a cizinecké policie. Jaké bylo jejich zděšení, když nenašli žádný prohřešek či propadlý pas. Nakonec jen přestal zaměstnávat zcela a většinu činností převedl na stroje a počítače. Rok jsem pak vyplňoval papíry jednotlivým zaměstnancům na úřady práce, sociálku. Nepočítám hodiny strávených na kontrolách mezd u finančního úřadu, na sociálce a všech zdravotních pojišťovnách. Hodiny a tím i další peníze, které ve svém důsledku mzdy stály. Takže když jsem spočítal všechny náklady na pracovní sílu, vyšlo mi z toho, že se z těchto nákladů dostalo k pracovníkovi v formě čisté mzdy necelých 40 %. Mluvím tedy o řádných zaměstnancích v pracovním poměru. Divíte se pak, že bude někdo raději dělat práci "bez papíru"?

6 0
možnosti
JC

Mr-Rubikon

7. 5. 2012 20:37
Karma jako hrom

Gratuluji k výbornému a trefnému článku, postihl jste v něm spoustu klíčových problémů v naší krásné vlasti a já jsem z této situace také velice smutný. Jako menší podnikatel přesně vím o čem podnikání v ČR je a s naprostou většinou Vámi popisovaných problémů jsem se osobně setkal a setkávám. Je to přesně tak jak píšete, včetně toho zdraví, bohužel....

10 0
možnosti
C

carolusI

7. 5. 2012 15:54
Rozděl a panuj

Jak se nám to krásně daří. Na jedné straně nepoctiví podnikatelé (tím jsou miněni hlavně drobní živnostníci,  akcionáři velkých firem účelově unikají pozornosti). A na straně druhé lůza která nechce makat. Práci si přece může najít každý. Přidáme důchodce, ti také nechtějí makat a ani umřít. Pak ještě cikány a nácky.

A národ se pere mezi sebou a vláda má konečně klid na rozkrádání, pardon na práci pro společnost.

1 0
možnosti
K

kOBLICH

7. 5. 2012 15:24
Stejně to musí být krásné...

... nestarat se, co bude zítra a každý večer si říkat: "Ale co, on mi to už Jirka Paroubků, Bohuš Sobotků a Vojta Filipů nějak zařídí. Vždyť na to študovali, kluci jedni..."

1 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

8. 5. 2012 1:11
Re: Stejně to musí být krásné...

Plno lidí se neptá a stará se, ale novodobé svazáky nemusí. Co s tím chceš dělat?

0 0
možnosti

Causabone

7. 5. 2012 14:48
...

spojení "rovnoměrně rozdělená bída" je naprosto dokonalé :) krásná a stručná definice socialistického ráje

3 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz