Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Lev-_-z_Rožmitálu

29. 4. 2012 17:18
nápad hodný vepřové hlavy

mnohem lepší by byla dan z obratu ve výši 2% nebo 3% ročně to by alespon nedopadalo na začínající OSVČ kteří by naopak měli být podle mého názoru hájeni

1 0
možnosti
M

motorickyneklid

29. 4. 2012 17:05
Sosani jsou normální vepřové,

vůbec netuší, jak např. samostatná kadeřnice, elektrikář a další se potácí, jen aby nebyli na pracáku. Jestli toto udělají, tak pak je tam budou mít!!

4 0
možnosti
KD

péťovakobyla

29. 4. 2012 18:23
Vtip dne.

;-D

1 0
možnosti
MK

absurdian

29. 4. 2012 16:59
příjmy by převýšilY

a ne převýšili, proboha

0 0
možnosti
MP

Martin V2

29. 4. 2012 20:21
Re: příjmy by převýšilY

Na začátku věty VELKÉ písmeno a na konci tečka(.). ;-D

0 0
možnosti
PV

pavsson

29. 4. 2012 16:56
Náklady

Pro socialisty vždy byli a budou soukromníci lovnou zvěří. Protože se nedokáží bránit a mají nulový vyděračský potenciál. Zapomínají ale na jednu věc. Ti lidé, kromě toho, že jsou samostatní a pracovití jsou i odpovědní a většinou chytří. Takže se jednoduše přizpůsobí, založí družstva, sdružení, nebo s.r.o. Výsledkem budou zbytečné náklady a ještě menší výběr daní. Ale chtít od našich socialistů, aby přemýšleli, je příliš smělé.

3 0
možnosti

KarelSind

29. 4. 2012 17:04
Re: Náklady

Pro socialisty je lovnou zvěří každý, kdo je nevolí. Představují v podstatě stranu založenou na bezohledném prosazování zájmů své voličské skupiny proti všem ostatním. Něco jako agrárníci za první republiky. Taková politika není dlouhodobě udržitelná, rozděluje společnost mnohem spolehlivěji než současné reformy. Strana má prosazovat zájmy všech občanů, jinak můžeme rovnou založit stavovský sněm.

2 0
možnosti

Korvetní kapitán Pepan A2

29. 4. 2012 16:50
V tom případě bych ale navrhoval i přísnější metr na státní

úředníky. Benefity by se jim přiznávaly až v případě, kdy by stát nebyl ve ztrátě.

3 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

29. 4. 2012 16:48
panu hájku

mě trápí více, že čssd by chtěla zvášit dan z nemovitostí!! tuším,že to navrhl mládek

1 0
možnosti
KH

kodlak

29. 4. 2012 16:46
A co takhle zkrátit chronickým nemakačenkům socdávky

opravdu na minimum k přežití? Ušetřilo by se mnohem víc a pro netáhla by byla pořádná motivace najít si práci. Neříkám, že neexistují OSVČ, které účelově krátí příjmy. Ale i když neplatí žádné daně, živí se sami a nezabírají pracovní místa. Stačí, že se i při nulovém či ztrátovém zisku musí platit zdravotní a důchodové pojištění, které nikdo nevrátí. Za nemakačenky toto platí stát a ještě jim přidává na bydlení, cigarety, chlast, drogy a herní automaty.

4 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

29. 4. 2012 16:50
Re: A co takhle zkrátit chronickým nemakačenkům socdávky

myslíš si,že nějakou práci najít lze???já jsem pracoval poctivě pár let  a už ted s tím mám problém. jak má někdo ze soc.dávek možnost kupovat cigára ,chlast drogy,když ta dávka je kolem 3000 měsíčně? a má nan í nárok jen hrstka lidí?

1 0
možnosti
PH

petrph

29. 4. 2012 16:33
nebylo nikde řečeno kolik by ta daň měla být

Protože když vezmeme v úvahu i ostatní náklady toho živnostníka, jednako že si stejně v určité výši musí platit to zdravotní a sociální pojištění plus další náklady té živnosti (pronájmy energii,splátky,mobil,účet v bance,půjčky, auto, benzín, pojištění..) plus svoje náklady na živobytí -zase jídlo ,bydlení, energie, atd.je otázka zda by nějakých pár stovek či tisícovka té daně měsíčně byla rozhodující aby se (ne)sebral ,nepřerušil si tu živnost a nešel se na tu sociálku přihlásit už dávno předtím.

Tady bohužel musíme vycházet z toho že u nás jsou vysoké ceny (srovnatelné se Západem),ale ani platy ani výdělky drobných živnostníků tomu neodpovídají,čili pokud už je někdo pod určitou úrovní příjmu, tak nemůže přežít. Pro zaměstnance je to minimální mzda,pro živnostníky by to byla minimální hranice příjmu od které se počítá minimální daň. Co je níž,to  už není pro život,to je živoření a skutečně je lépe spolknout falešnou hrdost a i třeba kvůli rodině to vzdát a pro tu podporu si dojít

0 0
možnosti
RC

josefbad

29. 4. 2012 16:34
Re: nebylo nikde řečeno kolik by ta daň měla být

v minulosti byla myslim minimalni dan na urovni dane ze zisku rovnajicimu se minimalni mzde.

0 0
možnosti
MK

taras

29. 4. 2012 16:30
OSVČ by si měly zvyknout na to,

že se z nich nikdo nepokaká. Pokud neplatí daně, protože jsou ve ztrátě, pak je jejich podnikání vadné, postavené na chybných základech a musí s tím skončit. Imrvére ve ztrátě být prostě nelze. A také je jim třeba říci, že pokud nehodlají přispívat na daních a odvodech tak, jako to bez řečí dělají zaměstnanci, tak jsou obyčejní zloději a na společnosti parazitují. A jestliže jedou tři čtvrtiny výkonů mimo účetnictví, tak patří do kriminálu a živnostenský list je jim nutno odebrat.

4 0
možnosti
RC

josefbad

29. 4. 2012 16:32
Re: OSVČ by si měly zvyknout na to,

ale to se nema resit minimalni dani, nybrz duslednou danovou kontrolou s odpovidajicimi pokutami.

1 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik