Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
X

xychteen

22. 4. 2012 3:25
Hlas ulice je pravda ÚGH, ale...

...většina těch takzvaných reforem taky. Nějak se mi nechce věřit, že někoho zachrání stereotypní opakování metody pokus-omyl. Krom toho všichni sedíme v jednom velkém letadle a euroatlantská civilizace, páralovsky zmodralá z toho, že už tři čtvrtě století pořádně neválčila (mlácení nevybavenejch za plotem nelze počítat, navíc ani to nijak extra nefunguje), to má tak jako tak spočítaný - podobně jako starověký Řím řeší nějaké nepodstatné broskvoviny, zatímco se barbaři houfujou u bran a procházejí se po Foru... tak ať je před úplným koncem aspoň nějaká sranda, ne?

0 0
možnosti

Bára33

22. 4. 2012 7:52
Re: Hlas ulice je pravda ÚGH, ale...

Jo, budoucnost euroatalntické civilizace bohužel vidím podobně jako vy (také v diskusích používám analogii se starým Římem). Jenže pořád vidím šanci (malou, ale přece), že by to šlo zachránit. Jenže by to bolelo - a to daleko víc, než současné reformy. Takže máme dvě možnosti - buď to půjde všech do kytek (a staneme se druhořadýmí zeměmi ovlůádanými buď Čínou, nebo islamisty), a nebo si uvědomíme, že můžeme zůstat svobodní - ovšem za cenu toho, že se oseká tzv. sociální stát a lidé si uvědomí, že se zase mjsí naučit postarat se sami o sebe a svou rodinu. A nevím, jestli na to zpohodlnělá evropská populace bude mít.

Jo a k tomu Páralovi, byla to moje oblíbená knížka a četla jsem ji několikrát: tam byli ti červení - nejspíš jako úlitba režimu - podáváni trochu moc kladně. Ale s tím naším zmodráním (včetně těch včerejších 100 000 na Václaváku) máte pravdu

0 0
možnosti
K

kaktusak

21. 4. 2012 23:56
V listopadu 89 byli demonstranti zmateni, podvedeni,

žili ve falešných iluzích. Dnes přišlo vystřízlivění.

6 0
možnosti

Bára33

22. 4. 2012 7:44
Re: V listopadu 89 byli demonstranti zmateni, podvedeni,

Mohu vás ujistit, že já, moje rodina ani spousta mých známých zmatena ani podvedena nebyla. Chtěli jsme, aby skončila totalita, socialismu a začal tu fungovat normální kapitalismus. To se sice na sto procent nepovedlo, protože se ke korytům dostalo dost bývalých komoušů a pomatených socialistů, takže tu přes 20 let zůstalo stále dost "výdobytkků socialismu", ale už tehdy bylo jasné, že to nepůjde rychle a nebude to otázkou jedné generace.

Jo, pokud jste tehdy nebyl zvyklý přemýšlet vlastní hlavou a někdo vás tehdy "zmátl", je to jen váš problém

3 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

21. 4. 2012 21:01
Vláda musí podat demisi zejména proto

, že nemá DEMOKRATICKOU VĚTŠINU vzešlou z voleb, nýbrž většinu, vzniklou mimo volby - na základě korupce a uplácení. To jistě každý rozumný demokrat pochopí, doufejme, že i pan Nečas !

9 0
možnosti

Bára33

21. 4. 2012 21:23
Re: Vláda musí podat demisi zejména proto

Vláda má podporu tehdy, pokud pro ni hlasuje většina (tedy 101) poslanců. Všichni byli zvoleni ve svobdných volbách. Vás osobně někdo podplatil )zkorumpoval), abyste někoho z nich volil? A nebo o někom takovém víte? Nebo je snad ve sněmovně nějaký poslanec, které nezvolili voliči?

1 0
možnosti
PV

VerneP

21. 4. 2012 20:32
nicmene ...

... jista paralela s rokem 89 tu je, tehdy take TV informovala o par stovkach podvratnych zivlu zevlujicich na Vaclavaku.

6 0
možnosti
L

Lev_-_z-Rožmitálu

21. 4. 2012 20:40
Re: nicmene ...

těch paralel je mnohem víc

většina lidí nedemonstruje jen proto že má hlavu až po krk zaraženou v konzumní zadeli

1 0
možnosti
MB

MacX

21. 4. 2012 20:21
Je to celé jinak

Proti vaším vývodům jde poukázat na jediné - na volební průzkumy.

Ano, lidi moc na demonstrace nechodí, protože ani nechtějí shodit celý režim. Oni se chtějí zbavit špatné vlády a špatných stran v jejím čele.

Mne zrovna netěší, že KSČM má procenta, jaká má, ale dovolím si odcitovat Jindřicha Šídla: "ODS důrazně varuje veřejnost před nástupem komunistů k moci a je připravena udělat vše, aby k tomu došlo co nejdříve."

I když si nejsem jist, jestli to pochopíte.

2 0
možnosti
KZM

Konrád z Marburku

21. 4. 2012 20:26
Re: Je to celé jinak

Vy věříte volebním průzkumům? Mě stačí, jak je v IZRAUSA cenzurován Ron Paul, že už si z toho dělají srandu nezávislá media. Volební průzkumy vytváří media tím, komu dají svoji přízeň a prostor.

Jinak toho co požadují odboráři, komunisté a socialisté jeden můj starší článek

http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/6652-socialni-stat-nezamestnanost-nevyresi-jen-zhorsi.aspx

1 0
možnosti
PH

modrénebe

21. 4. 2012 20:13
---

souhlas

:-)[>-]R^V

0 0
možnosti
Ž

žardy

21. 4. 2012 20:00
Vážená

odeésačko či topko. Vaše krátkozrakost až dojímá. Vaše děti se mohli mít dobře, kdyby se v roce 89 udělal stop stav

majetku a postupovalo se podle zákonů. Momentální krádeže vás zřejmě nezajímají ?! Na konec : to co se děje teď v ps je podle vás čistá hra ?

8 0
možnosti

Bára33

21. 4. 2012 20:06
Re: Vážená

Momentální krádeže a korupce mi velice vadí, proto také ODS ani TOP volit nebudu. A také jsem o ničem takovém nepsala. Jak už jsem tu někomu vysvětlovala - 1 % demonstrantů  není zas tak moc a hlavně mi vadí srovnávání s r. 89.

A nakonec jedna poznámka - moje děti se mají dobře, protože něco umí, dokážou, znají a živí se vlastní prací. A to mohou díky tomu, že tu přestal být socialismus, žádný váš požadovaný "stop stav" na to nemá vliv

2 0
možnosti

jarinka

21. 4. 2012 19:56
Myslela jsem si,

že přispějete se svou trochou do mlýna, a přesně jsem dopředu odhadla, o čem budete psát a o čem ne. Pozastavujete se nad tím, že lidé po akci šli na pivo nebo nakoupit si - to jsou ale úplné hlouposti proti tomu, jakou ostudu a jaké dluhy nadělaly poslední vlády. Proč by se proti vládě nemohli lidé ozvat, když se jim vláda nelíbí? Tomu říkáte demokracie?

5 0
možnosti

Bára33

21. 4. 2012 20:03
Re: Myslela jsem si,

Tentokrá jste mě překvapila vy - jindy v diskusích jste alespoň pochopila smysl článku. Ale vybrat si z celého článku jednu marginální vdeljší větu ke kritice? A také jsem nenapsala ani slovo tom, že by na to neměli nárok, samozřejmě že mají. Takže abyste nemusel ten článek číst podruhé, dvě hlavní myšlenky:  1. Jedno procento prostestujících obyvatel není důvodem k odsotupení vlády. 2. Srovnání s r. 89 je absolutně nepravdivé - viz ty 4 důvodu.

0 0
možnosti
KZM

Konrád z Marburku

21. 4. 2012 19:48
To je problém, že?

Jinak jak mluvíte o tom spícím venkově v diskuzi, tak venkov není spící, jen na ty Vaše pražské hrátky vždy doplatil a navíc, vy ve velkých městech objevíte vždy něco, co už na venkově dávno znají.

Christus vincit! Christus regnat! Christus imperat!

VXV

0 0
možnosti

Bára33

21. 4. 2012 19:56
Re: To je problém, že?

Za prvé nejsem Pražák, za druhé jsem mluvila o r. 89. A protože jsem na tom malém městě bydlela a bydlím, tak přesně vím, o čem mluvím. Na Václaváku byly tehdy už desetitisíce lidí a v našem městě se nic nedělo. Vylepovala jsem po večerech ve městě letáky - a lidi na mě nechápavě koukali... (naštěstí mě aspoň nepráskli)

0 0
možnosti
KK

kimic

21. 4. 2012 19:46
pocty

malo lidi prislo, protoze ve skutecnosti nikoho nic nezajima, a hlavne kazdy rad kdyz to vyresi nekdo za nej, a nikam nemusi chodit

argumentovat tim, ze prislo pouhe 1% je kratkozrake, vhledem k tomu, ze na misto prisli spise ti opravdu odhodlani viz vyse , tak na kazdeho co prisel je mozno 20-30 dalsich, kteri by prisli, kdyby se jim to zrovna hodilo a nebyli lini zvednout zadek :-)

komunisty nemusim, ale ti aspon nekradli ve velkem, a ja osobne neminim utahovat opasek aby se nejaky mazanek nazral, pokud je chcete dotovat je to vase volba, nizmene v dalsich volbach prijde vic jak to procento nejaktivnejsich a ze soucasne vlady moc nezbyde

mrzi me akorat ze budou ve vlade nejspis opet komuniste, ale muze si za to nase "pravicova" vlada sama

4 0
možnosti

Bára33

21. 4. 2012 20:14
Re: pocty

Komunisti že nekradli ve velkém? Zluste si přepočíst na dnešní peníze ta stovky a tisíce  ukradených a následně  zdevastovaných továren, domů, polí, klášterů....

1 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3392x
Mám ráda svou rodinu (manžela, děti i vnoučata), proto mě zajímá, co se kolem nás děje - a ráda bych alespoň svým názorem ovlivnila to, v jakém světě budou žít.
V diskusích mě najdete pod nickem Bára33

Seznam rubrik