Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kubelda

17. 2. 2012 15:25
a neříká kuní ksicht že kdo chce, ten si ...

Máte pravdu,pro nezaměstnaného je to určitě frustrující takto marně čekat, na druhou stranu -  teď jsme dali inzerát na méně náročnou pozici a ozvalo se kolem 400!!! lidí, toto zvládnout není v lidských silách....

0 0
možnosti
MS

sunka007

17. 2. 2012 13:04
jaci lide takova firma

Delal v oboru IT, kde je celkem velka fluktuace lidi a je to i muj pripad. Za 10 let jsem pracoval pro 15 firem a vetsinou s koncem projektu (trvani 1-2 roky) si hledam novy projekt. Tim chci rici ze pracovni pohovory delam celkem pravidelne a zjistil jsem celkem zajimave souvislosti o ktere se rad podelim.

0 0
možnosti
MS

sunka007

17. 2. 2012 13:05
Re: jaci lide takova firma

a) Jak pracuje personalista, tak pracuje cela firma - pokud personalista neplni dohody a je bere praci jako prudu, byva ve firme socialisticke rizeni. Je to typicke pro firmy co delaji pro statni sferu

b) Pokud firma neumi nabidnou plat obvykly na trhu prace, neumi ziskavat zakazky a efektivne pracovat. U takovych firem clovek odborne bude hnit

c) pokud firma v dobe vyjednavani neplni dohody a po dohode chce opet menit podminky (treba nizsi plat) jedna se o nesolidni spolecnost, ktera vas v pripade pracovniho pomeru nepodrzi a bude utikat od problemu

d) pokud je s firmou rychle jednani a vasi budouci sefove maji prehled v oboru plus ferove jednani, kapli jste na firmu snu, kde bude prace pohadka

3 0
možnosti
ACKP

a co kaja pije?

17. 2. 2012 11:10
Máte pravdu,

pro nezaměstnaného je to určitě frustrující takto marně čekat, na druhou stranu -  teď jsme dali inzerát na méně náročnou pozici a ozvalo se kolem 400!!! lidí, toto zvládnout není v lidských silách....

0 0
možnosti
MM

uhllik

17. 2. 2012 10:50
?

A co Vám brání si sám zavolat ten pátek o výsledek toho přijmací pohovoru?Bývá to i úmyslem,počkat na aktivitu uchazeče,což vyselektuje typy lidí,které někde postavíte a za rok je na stejném místě najdete.

0 0
možnosti
DU

Abdullah 31

17. 2. 2012 11:28
Re: ?

Člověk má řeč právě proto, aby se dorozumíval. Obvykle jsou slova určena k tomu, aby měla jakýsi význam, o kterém panuje obecná shoda. Takže pokud mi někdo řekne "do pátku se ozveme", pochopím z toho, že mi zavolají oni. Pokud by mi řekli "v pátek si zavolejte", vyrozumím z toho, že v pátek mám vzít telefon a zavolat tam. Nějaké kecy typu "testují tím uchazeče" jsou na prd. A pokud tohle nějaký personalista dělá, tak to není člověk na svém místě.

6 0
možnosti
K

kikicha

17. 2. 2012 10:48
naprostý souhlas

Pokud řeknou, že se ozvou, tak člověk počítá s tím, že se ozvou! A ještě horší jsou řeči, kdy na pohovoru vykládají, jak pro ně budete velkým přínosem, že jsou s CV spokojeni a už se neozvou. Tak dopadl můj 1.pohovor vůbec, kdy mě paní personalistka vynášela do nebe a pak nebyla schopná ani odpovědět na mail. 2.pohovor byl zajímavější ještě víc, jelikož se v mém případě jednalo jen o brigádu pro studenta v učtárně, kde náplň práce bylo kopírovaní faktur a jejich zakládní (velice náročné :D) jejich požadavky byly tak nemístné, třeba umět 2světové jazyky, studovat VŠ a pak mi tam potupně dali přečíst a přeložit v angličtině právní úpravy, které mají mezi svými zákazníky.Jak ve škole:D i hůř. Nakonec jsem tam musela jet osobně 3x, ptž mě vybrali z 1. kola do 2. a po třetí mě chtěla vidět hlavní účetní a nakonec ani nezavolali,jak jsem dopadla!! Tak jsem zavolala já po tomto martyrium, kde mi sdělili, že jim vadí, že jsem mladá a teprve studuji 2.ročník VŠ. No asi jsem se účetní nelíbila:D

0 0
možnosti
KT

Ježikača

20. 2. 2012 1:12
Re: naprostý souhlas

to si pište! jestli jste uměla, co poůisujete, bála se o flek.:-)

0 0
možnosti
A

achesa1

17. 2. 2012 9:51
výstižné

Kdo nezažil, nepochopí, jak je strašné čekat na telefon, jak je trapné se stále ptát, to nemluvím o tom, tolik ty hovory a cesty na výběrová řízení, která jsou mnohdy ve vzdálené centrále třeba 100 km, stojí. A řeči o tom, že když nemám práci mohu jít dělat prodavačku nebo skladníka jsou taky scestné.  Jako VŠ mě nikde na žádnou brigádu nevzali, snad si i někde mysleli, že jsem zvěd či co.8-o

0 0
možnosti
MS

sunka007

17. 2. 2012 13:10
Re: výstižné

Pokud cestujes vic jak 100km od domova za praci, neni marne navrhnout prvni rozhovor pres telefon. Obe strany usetri hodne casu a energie. Me se stalo, ze uz pri druhe otazce (obsah prace, vyse platu) se nase predstavy nesejdou a tak jsem byl rad ze jsem nemusel cely den zabit cestovanim, nebot by z toho nic nebylo.

0 0
možnosti
Y

Yarda.

17. 2. 2012 7:44
Taky už jsem to zažil.

Docela zajímavé bylo, jaké drahoty dělali třeba ve firmách, kde, když jsem se tam porozhlédl, bych si ani neopřel krumpáč o zeď.

0 0
možnosti
Y

Yarda.

17. 2. 2012 7:47
Z Výkladováho slovníku novočeštiny větších firem:

ejč ár (HR)

Lidské zdroje. Jediné oddělení, které bere práci snad ještě ležérněji než marketing. Přesto vám v ejčár nikdy nezvednou telefon ani neodpoví hned na e-mail - oblítat všechny kadeřnice a solárka totiž stojí hodně času.

0 0
možnosti
GN

Gustav Nečas

16. 2. 2012 23:49
no prostě vymizela základní slušnost

Dnes je vše tržní, takže milý uchači, trhni si..

To že firmy neodpovídají na každý zaslaný životopis by se možná dalo pochopit, ale i tam se takové věci dají řešit hromadnou odpovědí - nepostoupil jste do užšího výběru (pokud nemáte e-mail, máte smůlu, ale e-mail je zdarma a personalista by na něco podobného měl mít nástroj - označí nevybrané, dá hromadnou odpověď a během pár minut učinil slušnosti zadost).

Ale že vám neodpoví ani po osobním pohovoru je projev velké neslušnosti, nebojím se napsat přímo sprostoty.

4 0
možnosti
ZJ

Jean-Luc Picard

16. 2. 2012 18:26
kdo zažil, musí dát karmu

Jednou jsem to zažil na vlastní kůži a jednou v blízkém okolí. Kdybych to nezažil sám, tak té blízké osobě nevěřím jak zaměstnavatelé přistupují k zájemcům.

Zvláště v dnešní době, když jsou si jisti, že před vraty stojí fronta dávají najevou svou moc a argoganci přímo neskutečně.

5 0
možnosti
EC

El ChupaNibre

16. 2. 2012 22:37
Re: kdo zažil, musí dát karmu

Jo, taky jsem to zažil. Na druhou stranu to berte tak, že když si kupujete nějakou věc, tak taky chcete za co nejméně peněz dostat tu nejvyšší kvalitu. Potenciální zaměstnavatel vám neodepíše? Vy také odepisujete na kdejaký spam, ve kterém vám nabízejí úžasnou dovolenou, televizi, vizitky, viagru? Já teda ne, prostě takové e-maily ignoruji.

0 0
možnosti
N

NumLk

16. 2. 2012 11:07
tohle znam

kvuli nazvu clanku a urcitemu povzdechu na jeho konci kratce odbocim od hlavni myslenky. Jen tak na okraj: existuje cesta namisto te hospody jit delat treba skladnika nebo tak neco a u toho hledal dal ? Nechapejte mne spatne, ale v takove situaci mi pred lety nevadilo chodit uklizet nebo pinglovat  jako docasne reseni. U nas  personalistu nemame, lidi si vybirame sami a nechtejte vedet kolik z nahlasenych uchazecu nakonec dorazi vcas, natoz kolik z tech co dorazi o sobe rika pravdu. A s placenym personalistou mam rovnez spatne zkusenosti jako tzv. protistrana.  Jednou ( pouze jednou) jsme si jej najali. Po testech vcetne grafologickeho rozboru za 5% hrube mzdy nam pani personalistka v hranatych cernych brylich a beloskvouci kosili doporucila cloveka, ktery se absolutne nehodil ani nezvladal svou praci. Zmarene penize i cas.

0 0
možnosti
RK

romualda

18. 2. 2012 10:29
Re: tohle znam

V článku je snad dostatečně popsáno, že pán se práci nevyhýbá, chce dělat cokoli, ale ani ta "podřadná" není nebo jej na ni nechtějí vzít.

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1955x
Jsem člověk. Člověk? Žena. Žena?? Křesťanka. Křesťanka??? Manželka. Manželka???? Matka. Matka????? Některé věci mě nepřestávají udivovat.

Moje osobní stránky najdete na webu: www.kollenka.cz

Publikuji také na www.sklenenykostel.cz