Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JA

vaklafavoztek

12. 1. 2012 19:57
Hrdinove do chvile, nez spachali valecny zlocin

take jsem prilis mlady, abych mohl padesata leta hodnotit z vlastni zkusenosti, ale podle toho co vim od historiku, z medii a velmi omezene z prohlaseni vlastnich akteru si myslim, ze bratri Masinove meli pravo pozvednout zbran proti rezimu, ktery otevrene hlasal tridni boj, vrazdil oponenty, vsemozne potlacoval svobody jednotlivce (to je hlavni rozdil oproti pripadu z Norska), ovsem ve sve "valce" se pravdepodobne dopustili jednani, ktere lze kvalifikovat jako valecny zlocin (vrazda neozbrojeneho zajatce). Timto cinem svuj legalni a spravedlivy boj pospinili a proto si celkove zadna oceneni nezaslouzi. Jen objektivni historicke zhodnoceni.

3 0
možnosti
K

kaktusak

12. 1. 2012 21:17
Re: Hrdinove do chvile, nez spachali valecny zlocin

Třídní boj se nehlásá, ten prostě reálně existuje. KSČ dostala mandát od většiny občanů a měla povinnost reformy prosadit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1504x
Odbojová skupina bratří Mašínů a blog o ní, který nemá názor. Blog, který rekonstruuje. Bratři Mašínové - vrazi nebo hrdinové? Máte pocit, že víte vše nebo víte jen to, co chcete a potřebujete? Holá rekonstrukce. Nic než fakta. Udělejte si názor. A pak ho změňte.
Blog Mašinérie byl za speciálních podmínek schválen administrátory iDNES.cz